وجود امامزادگان، زیارتگاهها و حرم عبدالعظیم حسنی (ع) در شهرری از یک سو و هیاتهای قدیمی و فعال مذهبی از سوی دیگر، این شهرستان را به مامنی برای شیفتگان و رهروان اباعبدالله الحسین (ع) تبدیل کرده است و عاشقان آن حضرت با شور و شعور در آیینهای عزاداری این شهر حضور مییابند.
زنان، مردان و حتی کودکانی که این روزها با دلهای غمزده و در سوگ سالار شهیدان به حرم سیدالکریم میآیند و سجادههای عشق را در فضایی باز، پهن کرده و ناگفتههایی از مکتب عاشورا را نجوا میکنند.
امسال عزاداران با رعایت فاصله اجتماعی در آیینهای سوگواری حضور مییابند اما دلهایشان به هیچ وجه از یکدیگر دور نیست و همه عشقان حسینی(ع) و رهروان خمینی(ره) به نشانه دلدادگی و آزادگی در کنار هم جمع میشوند.
اشکهای هریک از این عزاداران که روی گونههای سرخ و سفید و غمزده جاری میشود، از مظلومیت سالار شهیدان حکایت دارد و رازهایی از کربلا را در درون خود جای داده است.
زنی حدود ۷۰ ساله از جمله این عزاداران حسینی است؛ دلدادهای که با کمک واکر در حیات حرم عبدالعظیم ایستاده و در مورد همین رمز و راز مکتب عاشورا، میگوید: عشق به امام حسین (ع) در هر زمانی وجود داشته است و همچنان وجود خواهد داشت؛ این عشق ریشه در وجود بشریت دارد و هرگز فراموش نمیشود.
دختر جوانی هم در حالی که سربند «یا زینب» دارد و در غم سالار شهیدان گوشه عزلت اختیار کرده است، دعاهایی را زمزمه میکند و آنسوتر هم نوای «یا حسین» بر لبان کودکی معصوم جاری میشود.
کربلایی «محمود» که از قدیمیهای منطقه است، میگوید: شیوع ویروس کرونا مانعی برای برپایی عزاداری حسینی و نشان دادن عشق و ارادت به فرزند پیغمبر در ماه محرم امسال نیست و عزاداران ضمن رعایت دستورالعملهای ابلاغی، مظلومیت سالار شهیدان را بر سر استکبار فریاد میزنند.
آری حرم عبدالعظیم در شهرری به عنوان یکی از مراکز مهم عزاداری در ایران، امسال هم، چون سالهای گذشته شور و حال غریبی دارد و همه مشتاقان در حالی که ماسک بر صورت و دستکش بر دست دارند، در عزاداری فرزند زهرای مرضیه حضور مییابند.
«حسین توکلی کجانی» فرماندار شهرستان ری هم میگوید: خوشبختانه اکثر هیاتهای عزاداری در این شهرستان دستورالعملهای بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت میکنند و متولیان هیاتهای مذهبی، مساجد و حسینهها طی هشت شب گذشته همکاری لازم را با ستاد کرونای شهرستان داشتهاند.
فضای باز و محوطه امامزادگان و مدارس و حتی فرهنگسراها هم پذیرای زائران و عاشقان اباعبدالله الحسین (ع) در قلب تپنده ایران اسلامی است و حال و هوای سوگواری در تاسوعای حسینی در جایجای پایتخت احساس میشود.
به گزارش ایرنا تجربه برگزاری شبهای احیا در شرایط کرونایی، کمک شایانی به برگزاری مراسمهای عزاداری سیدالشهدا(ع) در شهرستان ری کرده است.
شهرستان ری به کربلای ایران و قبله تهران مشهور است و از همین جهت بسیاری از هیاتها و عاشقان اباعبدالله(ع) برای اقامه عزا در شبهای محرم به شهرری میروند.
نظر شما