به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، «یاو جینگ» طی گفت و گویی در برنامه شبکه خبری «آج نیوز» پاکستان به جنبههای منطقهای و بین المللی طرح اقتصادی سی پک پرداخت.
وی گفت: چین با تمایل فراوان از مشارکت جمهوری اسلامی ایران در این طرح استقبال کرده و همین دیدگاه را نسبت به سایر کشورهای منطقه پیرامون طرح سی پک دارد.
یاو جینگ اظهار داشت: براساس درک متقابل ما با پاکستان، طرح اقتصادی سی پک به نوعی فرصتی برای ارتباط و همکاری منطقهای است و بر همین اساس ما از بازیگران بین المللی از جمله جمهوری اسلامی ایران استقبال میکنیم.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان نیز تیرماه امسال برنامه همکاریهای بلندمدت تهران و پکن را نقشه راه روشن برای روابط آینده میان دو کشور مهم خواند و گفت: این همکاریها را میتوان به همکاریهای منطقهای در قالب ابتکار یک کمربند و یک جاده و طرح سی پک گسترش داد.
اظهارات «سید محمد علی حسینی» همزمان با سخنان وزیر امور خارجه پاکستان مبنی بر اهمیت پیوستن جمهوری اسلامی ایران به طرح اقتصادی سی پک، مطرح شد.
سفیر ایران در پاکستان در اسفندماه سال گذشته با استقبال از طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین، گفت: تهران آماده مشارکت در این طرح اقتصادی است.
پیشتر برخی احزاب، دیپلماتها و شخصیتهای سیاسی پاکستان با استقبال از برنامه همکاری راهبردی ۲۵ ساله جمهوری اسلامی ایران و چین، آن را در راستای منافع منطقه به ویژه پاکستان دانسته و تاکید کردند: تقویت روابط تهران-پکن به سود اسلامآباد است.
طرح سی پک در ۱۳ نوامبر ۲۰۱۶ همزمان با انتقال یک محموله چینی از طریق خشکی به بندر گوادر پاکستان برای ارسال از طریق دریا به افریقا و غرب آسیا تا حدودی عملیاتی شد. بقیه پروژههای این طرح هم سال ۲۰۱۷ شروع شد.
احداث شبکههای حمل نقل ریلی و جادهای از شمال شرق پاکستان هم مرز با چین تا جنوب غرب این کشور در بندر گوادر ار مهمترین بخش های طرح راهرو سی پک است. همچنین توسعه بندر گوادر پاکستان نیز جزو این طرح است.
نظر شما