محمدرضا رضایی روز چهارشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان خراسان جنوبی افزود: با توجه به گستردگی استان، پراکندگی جمعیت و فاصله زیاد بین مراکز جمعیت هلال احمر در شهرها، با راهاندازی خانههای هلال و استفاده از توان داخلی دهستانها، کمک زیادی به توانمندسازی خانوادهها برای کاهش خسارت در حوادث طبیعی و غیرمترقبه خواهد شد.
وی اظهار داشت: یکی از مهمترین وظایف ما حضور به موقع در صحنه حادثه است که با توجه به گستردگی استان امکان حضور به موقع نیروها در همه صحنهها فراهم نیست.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی تصریح کرد: خانههای هلال با همکاری و همیاری دهیاران و بخشداران و سایر دستگاههای اجرایی راهاندازی میشود و امکانات اولیه در اختیار این خانهها قرار خواهد گرفت.
وی گفت: آیین رسمی افتتاح خانههای هلال به زودی همزمان با سراسر کشور در یکی از روستاهای خراسان جنوبی برگزار میشود.
رضایی افزود: حدود ۸۰ خانه هلال برای استان پیش بینی شده است که به تدریج تا پایان دولت راهاندازی خواهند شد و تقریبا تمامی دهستانها را زیر پوشش قرار خواهد داد.
وی گفت: همچنین مجوز راهاندازی پنج پایگاه امداد و نجات با پیگیری استاندار خراسان جنوبی برای استان اخذ شد اما هنوز ابلاغ اعتبار نشده است و در ۲ ماه آینده عملیات اجرایی این پروژهها آغاز میشود.
وی ادامه داد: ۲ پایگاه امداد کوهستان در استان داریم که یک پایگاه در منطقه گردشگری بند دره بیرجند است و با حمایت و پیگیری مجدانه استاندار اقداماتی خوبی در این منطقه انجام شد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی گفت: عملیات ساختمانی پایگاه امداد کوهستان منطقه بند دره تکمیل شده است و برای تامین تجهیزات در حال رایزنی هستیم که دهه فجر به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی افزود: پایگاه امداد کوهستان شهرستان قاینات نیز حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزکی دارد و دهه فجر افتتاح میشود.
رضایی بیان کرد: خراسان جنوبی استانی خاص است که هیچ محرومیتی به دلیل وجود منابع مختلف ندارد اما شاید یکی از دلایل کم توسعه یافتگی استان عدم مطالبهگری توسط مردم بوده است.
وی با اشاره به مزیت مرزی بودن استان اظهار داشت: مرز یک نقطه بسیار حساس است و به لحاظ شاخصهای امنیتی از اهمیت زیادی برخوردار است در حالی که بیشترین خدمات را استانهای محروم به نظام میدهند اما نسبت به استانهای مرکزی و برخوردار کمترین خدمات را دریافت میکنند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی گفت: با حضور استاندار خراسان جنوبی در سالهای اخیر با وجود تحریمهای ظالمانه و مشکلات مالی متعدد اما اقدامات و فعالیتها به گونهای بوده که بارقه امید را در مردم ایجاد کرد و استاندار به خوبی نقش خود را ایفا کرده است.
وی تصریح کرد: شواهد نشان میدهد در سه سال اخیر به اندازه تمامی سالهای قبل از آن در استان خراسان جنوبی برای رفع محرومیت و توسعه زیرساختها کارهای بزرگی انجام شده است.
وی افزود: اقدامات مهمی نیز در جمعیت هلال احمر انجام و از چابکی برخوردار شده است ضمن اینکه نقش هلال احمر در حوزههای متعدد از جمله حوادث، کرونا و حتی ایام محرم بر کسی پوشیده نیست.
رضایی از اجرای «طرح نذر سلامت همراه با خادمان حسینی هلال» همزمان با سراسر کشور در استان خبر داد و گفت: شیوع ویروس کرونا در سطح استان و کشور شرایط ویژهای را در اجرای مراسم مذهبی به وجود آورده است.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط سال جاری «طرح خادمان حسینی هلال» با همکاری اعضای جوان هیات علی اکبر (ع) اجرایی شده است افزود: انسجام بخشی و اجرای پروتکلهای بهداشتی در مراسم مذهبی ماه محرم و آشناسازی بیشتر جامعه با برنامههای هلال احمر از جمله اهداف اجرای طرح است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با اشاره به دیگر اقدامات پیش بینی شده در ایام عزای حسینی بیان کرد: بیش از ۵۰۰ عضو جوان هلال احمر در قالب ۱۲۰ هیات در راستای مقابله با ویروس کرونا خدمات ارائه میدهند.
وی با بیان اینکه فعالیت این تیمها از نخستین روز ماه محرم آغاز شد و تا ۱۱ شهریور ماه ادامه دارد اظهار داشت: تب سنجی و غربالگری افراد دارای علائم بیماری در ورودی هیاتها، ارائه توصیههای بهداشتی به صورت چهره به چهره و در قالب نصب پوسترهای آموزشی از جمله اقدامات این تیمها است.
رضایی همکاری در ضدعفونی کردن محل برگزاری مراسم قبل و بعد از هر برنامه، راهنمایی عزاداران برای رعایت فاصله فیزیکی و ضد عفونی دستهای عزاداران را از جمله اقدامات این تیمها عنوان کرد.
معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی هم گفت: فاز نخست راهاندازی خانههای هلال در مرداد و شهریور در استان اجرا شد و تا پایان شهریور ۲ هزار و ۱۰۰ نفر در قالب ۲۱۰ دوره آموزشی برگزار خواهد شد.
مسلم حسینی افزود: در هر خانه هلال در هر ماه پنج دوره آموزشی کودکان، جوانان، نوجوانان و بزرگسالان برگزار خواهد شد و آزمون آمادگی از این افراد گرفته خواهد شد.
وی با بیان اینکه این طرح سرفصلهای مصوب کشوری دارد گفت: آموزشهای حضوری شامل مباحث امداد و کمکهای اولیه، مباحث آمادگی در برابر مخاطرات با تاکید بر سیل و زلزله از جمله محورهای مد نظر برای اجرای طرح است.
معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با تاکید بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در برگزاری این دورهها تصریح کرد: در راستای جلوگیری از شیوع کرونا دورههای آموزشی با حضور حداکثر ۱۰ نفر و در فضای باز برگزار میشود.
وی با بیان اینکه قبل از برگزاری دورهها، فرمهای خوداظهاری به شرکت کنندهها ارایه میشود اظهار داشت: یک ناظر بهداشتی هم از طریق معاونت بهداشت و درمان هلال احمر بر روند شرایط برگزاری دوره نظارت خواهد کرد.
حسینی با اشاره به اهداف برگزاری این طرح بیان کرد: ایجاد تابآوری و آمادگی جامعه در برابر حوادث و کاهش آسیبها و اثرات حوادث از جمله اهداف ارایه آموزشها است.
وی تصریح کرد: همچنین در نظر داریم این افراد را به گذراندن دورههای پیشرفتهتر امدادی هدایت تا متقاضیان را برای عضویت داوطلب در این جمعیت آماده کنیم.
معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر خراسان جنوبیبا بیان اینکه در پایان دوره به شرکتکنندگان گواهینامه اعطا میشود گفت: قرار است طی این طرح با بررسی میزان یادگیری افراد قبل از گرفتن آموزشها و مقایسه آنها بعد از دریافت آموزشها کارایی طرح سنجیده شود.
نظر شما