داریوش سعیدی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزایش ضریب حفاظتی عرصههای منابع طبیعی استان، پایش و رصد جرائم و تخلفات احتمالی در آن از جمله تصرف و تخریب اراضی ملی، آتشسوزی، چرای دام غیرمجاز و خارج از فصل در مراتع، قطع گونههای جنگلی و قاچاق چوب و ذغال را از مزایای اجرای طرح بلوکبندی برشمرد.
وی با اشاره به اینکه تخصیص نیروها و تجهیزات بر مبنای هر بلوک متفاوت و بر پایه نیازها انجام میگیرد، اضافه کرد: بر این اساس عرصههای منابع طبیعی استان در قالب ۷۱ بلوک حفاظتی بحرانی و نیمه بحرانی تقسیمبندی شده است.
سعیدی با بیاناینکه برای مدیریت حفاظت از این بلوکهای حفاظتی به ۲۳۰ نیرو نیاز است، خاطرنشان کرد: اکنون ۱۴۰ نفر از عوامل حفاظتی در سطح استان حفاظت از این پهنهها را بر عهده دارند و بیشک این تعداد نیرو باید افزایش پیدا کند تا حفاظت از منابع طبیعی با گستردگی و دقت بالاتری انجام پذیرد.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان با تاکید براینکه اراضی طبیعی، انفال است و تعلق به شخص خاصی ندارد، تصریح کرد: هیچکش نمیتواند تحت هر عنوانی برای تصرف و استفاده شخصی از منابع طبیعی اقدام کند.
وی با اشاره به اینکه در یک سال اخیر حدود ۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای حفاظت از منابع طبیعی استان تخصیص یافت، گفت: ساماندهی و آموزش نیروهای حفاظتی، ملبس کردن نیروها، تامین تجهیزات و امکانات حفاظتی و فعالیت سامانه تلفنی ۱۳۹ برای اعلام مردمی آتش سوزیها، از مهمترین برنامههای این نهاد برای تقویت حفاظت از عرصههای طبیعی در سالجاری است.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان اظهار داشت: علاوه بر نظارت اداره کل منابع طبیعی، مسوولیت حفاظت از حدود ۹۲۰ هزار هکتار از عرصههای طبیعی دارای مُجری، در قالب تفاهمنامه حفاظت مشارکتی به مُجریان طرحها واگذار شده است.
سعیدی ادامه داد: بر اساس این تفاهمنامه هر کدام از مُجریان موظفند حفاظت از عرصهها را با بکارگیری قُرقبان بر عهده گرفته و هرگونه تخلف در این پهنههای طبیعی را به نزدیکترین واحد منابع طبیعی گزارش دهند.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان به مرکزیت شهرستان اصفهان با ۲۴ شهرستان، معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار مساحت دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن را معادل ۹.۸ میلیون هکتار عرصههای منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد ) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) دربرگرفته است.
جنگلهای استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار پراکنده شده و سرانه جنگل در کمتر از ۰.۱ هکتار است اما با وجود سطح به نسبت کم از تنوع گونهای خوبی(۳۵ گونه درختی ودرختچه ای) برخوردار است.
این استان از نظر تقسیمبندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل میشود و بقیه مناطق استان جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی است.
این استان واقع در مرکز کشور دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است و از این پهنه ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۲ درصد استان را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل میدهد که بطور عمده در بخشهای شمالی و شرقی آن پراکنش دارند.
نظر شما