ذبیحالله اعظمی شامگاه پنجشنبه در حاشیه بازدید از وضعیت بازار خرمای شهرستان عنبرآباد به خبرنگار ایرنا گفت: خروجی برگزاری نخستین نشست «میز خرما» رفع تعرفههای صادراتی بر این محصول بود.
عضو کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید زمینه حضور تجار خارجی را در بازارهای خرما فراهم کنیم، افزود: دومین نشست میز خرما به میزبانی وزارت امور خارجه برای فراهم کردن زمینه حضور تجار خارجی از طریق این وزارت خانه برنامهریزی شده است.
وی زمان برگزاری دومین نشست میز خرما را طی ماه جاری اعلام و بر پیگیری مشکلات خرماداران تاکید کرد.
اعظمی یکی از مشکلات جامعه خرماداران را نبود آموزش لازم در زمینه صادرات این محصول دانست و از برگزاری دوره آموزشی صادرات خرما با همکاری اتاق بازرگانی در ماه جاری خبر داد.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از متقاضیان دریافت کارت بازرگانی حمایت میکنیم تا زمینه ایجاد فرصتهای بیشتری برای تجار علاقهمند فراهم شود و در نتیجه شاهد صادرات بیشتر محصولات کشاورزی باشیم.
وی به بازدید خود از بازار خرمای عنبرآباد اشاره و این شهرستان را «پایتخت خرمای ایران» اعلام کرد.
اعظمی یکی از مشکلات بازار خرمای عنبر آباد را ترافیک و شلوغی مسیر برای حضور تجار و خریداران داخلی دانست و گفت: با پیگیریهای انجام شده و همکاری فرمانداری عنبرآباد یک مسیر جدید علاوه بر مسیر خروجی شهرک صنعتی برای رفاه بیشتر خریداران و فروشندگان خرما فراهم شد.
وی افزود: طی رایزنی و مذاکراتی با بخش خصوصی، مسیری جدید برای یک خروجی دیگر فراهم شده است.
وی با بیان اینکه خرماداران برای فروش محصول خود عجله نکنند، اظهار داشت: شرایط بازار در آیندهای نزدیک با حضور تجار خارجی بهتر خواهد شد.
در حالی به فصل برداشت خرما رسیدیم که هنوز بخشی از خرماهای سال گذشته جنوب کرمان (حدود هفت درصد) در سردخانهها به امید گشایش بازار دپو شده و این موضوع، نگرانی خرماداران را دوچندان کرده است.
«سطح زیرکشت خرما در شمال استان کرمان ۳۰ هزار هکتار با تولید حدود ۳۰۰ هزار تُن محصول و در شهرستانهای جنوبی هم افزون بر ۳۰ هزار هکتار با بیش از ۲۰۰ هزار تُن محصول است»