دکتر فرهاد ابول نژادیان پنجشنبه در نشست بررسی مشکلات بخش بهداشت و درمان ایذه در سرسرای فرمانداری ایذه اظهار داشت: تاکنون در شهرستان ایذه از یک هزار و ۱۴۹ نفر از افراد مشکوک به کرونا نمونه گیری انجام شدهاست که از این تعداد جواب آزمایش یک هزار و ۶۱ نفر مثبت بودهاست.
وی افزود: وضعیت شهرستان ایذه از ۱۴ مرداد سفید بوده است، هفته اول مرداد که در اوج پیک کرونا در استان بودیم وضعیت ایذه زرد بود که نشان از فعالیت خوب فرماندار، اعضای ستاد کرونای شهرستان و کادر بهداشت و درمان دارد که توانستند کار خود را به نحو احسن انجام دهند و بحران کرونا را مدیریت کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: هم اکنون چهار نفر در آیسییو و سه نفر در تختهای عادی بیمارستان شهدای ایذه در زمینه کرونا بستری هستند که از این تعداد سه نفر مبتلای قطعی به کرونا تشخیص داده شده اند.
ابول نژادیان در ادامه با بیان اینکه ایذه باداشتن ۲۰۰ تختخواب در بیمارستان شهدا، از نظر تعداد تخت بیمارستانی به نسبت جمعیت در وضعیت نسبتا خوبی است، تصریح کرد: ما ابتدا باید شرایط فعلی این بیمارستان را حفظ کنیم، فضای سبز این بیمارستان هم در وضعیت نامناسبی است لذا مجوز گرفتن پیمانکار و تامین مالی برای ایجادسیستم آبیاری قطرهای درختان برای بهبود این وضعیت نیز داده می شود.
وی افزود: هفته گذشته ۱۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار به پروژههای درمانی ایذه تخصیص داده شد که عملیات ساخت آنها زودتر به پایان برسد، امیدواریم این پروژهها اواخر شهریور در برنامه هماهنگ دولت برای افتتاح پروژههای درمانی سراسر کشور به بهره برداری برسند.
ابول نژادیان در ادامه از لزوم تعبیه پد استقرار بالگرد در ایذه سخن گفت و تاکید کرد: ایذه یکی از شهرستانهایی است که بیشترین ماموریت را در زمینه اورژانس هوایی دارد و این پد نیز باید هرچه زودتر تعبیه شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در بخش دیگری از سخنان خود گفت: متاسفانه کارانه پزشکانی که از آذرماه مشغول کار هستند هنوز پرداخت نشدهاست، البته تا چندی پیش ۱۲ ماه کارانه بدهکار بودیم که در هشت ماه اخیر ۱۲ ماه پرداخت شدهاست، البته همچنان حدود هشت ماه کارانه معوق داریم که با توجه به زحماتی که کادر پزشکی متحمل میشوند سعی میکنیم به زودی کارانه آذرماه ۹۸ پرداخت شود.
وی با انتقاد از فعال نبودن کلینیک ویژه شهدای ایذه گفت: پزشکان طرحی حاضر در شهرستان باید در نیمه نخست گذراندن طرحخود به صورت تمام وقت و پس از آن ۲ روز در هفته در کلینیک ویژه به مردم خدمت رسانی کنند در غیر این صورت مجوز مطب به آنها داده نمیشود.
ابول نژادیان درباره زبالههای مطبها و درمانگاههای شخصی سطح شهر گفت: به هیچ عنوان این زباله نباید وارد بیمارستان شود، با کسانی که خلاف این مصوبه اقدام کنند برخورد خواهد شد، شهرداریها خودشان را متولی پسماندها دانستهاند بنابراین موظفند که یا خودشان این زبالهها را جمعآوری کنند یا به پیمانکار واگذار کنند.
وی با بیان اینکه با شیوع کرونا همه وسایل مورد استفاده در بیمارستانها عفونی تلقی شده و باید در دستگاه امحا بیخطر سازی شوند خاطر نشان کرد: ما در ایذه حدود ۱۰۰ مطب پزشکان متخصص، عمومی، ماما و درمانگاه خصوصی داریم، اگر بار زباله این مراکز روی دوش بیمارستان بیفتد مشخص است که با مشکل مواجه میشویم و دستگاه امحای زباله ما آسیب میبیند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایذه افزود: ایذه اولین شهری است که این مشکل را دارد، چرا بیمارستان باید جور بهش خصوصی را بکشد ؟ از فرماندار درخواست میکنیم شهرداری را ملزم به این کار کند و اگر این کار را انجام نداد اعمال قانون شود.
وی از اختصاص آمبولانس و نیروی تکنیسین به مرکز اورژانس جادهای پیان خبر داد و اظهار داشت: کمبود تنخواه تعمیر دستگاههای آسیب دیده فوریتهای پزشکی بررسی و مشکلات آنها برطرف خواهد شد.
ابول نژادیان ادامه داد: با افزودن ۵۰ تخت دیگر به ظرفیت بیمارستان شهدای ایذه، این مرکز درمانی به ۷۷ نیرو از جمله پرستار، کمک پرستار، بیهوشی، نیروی اتاق عمل و منشی بخش درمانی نیاز دارد که باید کارهای استخدام آنها انجام شود، این تعداد بدون نیروی نگهبانی، پشتیبانی و تاسیسات است، این افراد باید از نیروهای بومی ایذه باشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: اگر کمبود وسیله و دستگاهی در بخش نوروسرجری وجود داشته باشد ما نسبت به رفع اقدام خواهیم کرد، با تامین بخش نوروسرجری در ایذه، باغملک و دهدز نیز تامین خواهند شد.
وی در ادامه بیان کمبودهای موجود در بیمارستان شهدای ایذه اظهار داشت: این بیمارستان نیاز مبرم به بخش مراقبتهای ویژه نوزادان (NICU) دارد که ما تمام امکانات فیزیکی و ملزومات آن را مهیا میکنیم، دفتر فنی نیز نسبت به جانمایی آن اقدام کند.
شهرستان ایذه در فاصله ۱۸۳ کیلومتری اهواز در شرق خوزستان و در دامنه رشته کوه زاگرس واقع شدهاست.
این شهرستان با یک بیمارستان ۱۵۰ تختخوابی اداره میشود.
نظر شما