همهساله با آغاز ماه محرم عزاداریهای مردم در استان موسوم به رنگین کمان اقوام و ادیان الهی تا ۱۳ محرم ادامه مییابد؛ در این عزاداریها که پس از نشستن زیر پای منبر روحانیان و علما البته با رعایت پروتکل های بهداشتی در مساجد آغاز میشود، مداحان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) به نوحهسرایی و مرثیهخوانی در خصوص یاران امام حسین (ع) از جمله حضرت رقیه (س)، حضرت علیاکبر، علیاصغر، حضرت قاسم، حضرت ابوالفضلالعباس (ع) و دیگر انصار و یاران اباعبدالله الحسین (ع) میپردازند.
نکته حائز اهمیت در این عزاداریها حضور دستههای سوگوار در خیابانها، معابر و کوچهها و حتی منازل اهالی است و مردم نیز پشت سر دستههای عزاداری در اماکن مختلف حاضر میشوند.
امسال هرچند، شیوع بیماری کرونا موجب جلوگیری از عزاداری در مساجد و مکان های سرپوشیده از جمله منازل عزاداران حسینی شده، ولی همچنان مردم عزادار محنت های کربلا، تا پاسی از شب به سوگواری سید و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین (ع) می پردازند.
یکی از اعضای هیاتهای عزاداری آذربایجانغربی در مورد حسی که نسبت به این آیینها دارد، گفت: عزاداری شبانه دستههای حسینی بهانهای برای ابراز ارادت به ساحت مقدس امامحسین (ع) و شهدای کربلاست؛ شهیدانی که درس ایثار و شهادت و آزادگی را به بشریت دادند.
رضا صباحی افزود: این عزاداریهای شبانه که با حضور در معابر ادامه مییابد، برکتهای بسیار زیادی برای مردم دارد و بسیاری از عاشقان سالار شهیدان با حضور در دستههای عزاداری به آرامش میرسند.
یکی از بانوان ارومیه ای نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه حضور در کنار دسته های عزاداری و شنیدن محنت های حضرت امام حسین (ع)، گریه ها را بر گونه همه مردم سرازیر می کند، اظهار کرد: ما همه روزهای سال را برای رسیدن به این شب های پراز عطر حسینی در کوچه ها و شهرمان، روزشماری می کنیم.
نوریه مرشدزاده با اشاره به اینکه این دستهها در حفظ شعائر دینی بسیار موثر است، بیان کرد: بسیاری از مردم با حضور در هیاتها و حتی حاشیه دستههای عزاداری، ارادت خود را به خاندان اهل بیت (ع) نشان میدهند.
وی افزود: نمیتوان اثرگذاری این دستهها را انکار کرد زیرا بسیاری از اتفاقهای خوب در کنار هیاتهای عزاداری اتفاق میافتد و برکتهای زیادی نصیب اعضای هیات و مردم محله میشود.
وی اضافه کرد: اشکریختن در رثای امام حسین (ع) و ائمه اطهار (ع) برکت بسیار زیاد و اثر قابل توجهی در زندگی انسان دارد و باید قدر آن را دانست.
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجانغربی نیز با بیان اینکه حدود ۲ هزار هیات مذهبی در سطح استان در حال فعالیت بوده و در ماه محرم با برگزاری آیینهای عزاداری در تبیین فلسفه قیام عاشورا تلاش می کنند، اظهار داشت: بخش قابل توجهی از آنها در سامانه مربوط به عزاداری های محرم ثبت نام کرده و با رعایت پروتکل ها، به عزاداری می پردازند.
حجتالاسلام محمد داداشزاده افزود: این هیاتها در ایام ماه محرم با برپایی مجالس عزای حسینی در مساجد، حسینیهها و تکایا در عزای شهدای کربلا سوگواری میکنند.
وی ادامه داد: امسال، روند برگزاری آیین های عزاداری در آذربایجان غربی مثل همه جای کشور متفاوت است و پروتکل هایی برای جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری کرونا تدوین شده که به طور کامل در هیات ها رعایت می شود.
وی گفت: در این فرصت باید با تمام توان و با بهرهگیری از بهترین امکانات سعی شود تا فلسفه این قیام تاریخی در ذهن و فکر نسل امروز جاودانه و روشن شود.
حضور اقشار مختلف مردم در این عزاداریها از امشب /شب تاسوعا/ تا شب سوم شهادت امامحسین(ع) بیشتر و بیشتر میشود که البته در شب عاشورا، این حضور بسیار پررنگ و نشان دهنده جایگاه عاشورا در قیام حسینی است.
نظر شما