برگزاری متفاوت‌ترین تاسوعای حسینی در مشهد

مشهد- ایرنا- صدای " یا مرتضی علی قمری داشتی چه شد " مداحی در گوشم طنین می‌اندازد ولی هیچ دسته‌ای را نمی‌بینم و چشم می چرخانم و مردم را می‌بینم که پای پیاده در راه هستند تا برای عرض تسلیت به حرم امام رئوف، حضرت علیبن موسی الرضا(ع) وارد شوند.

 امسال دیگر مانند سالهای گذشته خیابانهای منتهی به حرم را شلوغ نمی‌بینی و نگاه حسرت زائران را می‌بینی که به دنبال دسته ای تا انتهای خیابان را می نگرند و به هم یادآوری می‌کنند که امسال به خاطر شیوع کرونا و ابلاغ دستورالعملهای بهداشتی، دسته روی و زنجیر زنی به سمت حرم رضوی ممنوع است.
لباس روحانیت به تن دارد و ایستاده است تا از خانواده اش در کنار حرم با گوشی موبایل عکسی به یادگار بگیرد، به سراغش می‌روم و از حس و حالش جویا می شوم.

در هر شرایطی پای کار هستیم 
سید سجاد عراقی نام دارد و اولین سالی است که در ایام  تاسوعا و عاشورا زیارت حرم رضوی نصیبش شده است.
برایم از مراسم شاخسی-واخسی(شاه حسین-وای حسین) که در تبریز برگزار می‌شود می‌گوید که اهالی تبریز به تبعیت از حبیب بن مظاهر، این مراسم را انجام می‌دهند و امسال با رعایت فاصله گذاری اجتماعی آن را انجام  دادند.
او گفت: عزت و زیبایی عزاداری مراسم امام حسین (ع) هر روز و هر سال زیادتر می‌شود و حتی بهتر از سالهای گذشته برگزار می‌شود، امسال هم به خاطر رعایت کردن مسائل بهداشتی، اجتماعات کمتر شده است و گرنه عزاداریهای با شکوهی برای امام حسین (ع) و یارانش در هیئپاتها و حسینیه‌ها برگزار می‌شود. منتهی در سال‌های گذشته مراسم در فضای داخلی مساجد و تکیه‌ها بود و امسال در محیط باز و همین گستردگی باعث زیباتر شدن این مراسم ها شده است.  
این زائر رضوی ادامه داد: زیبایی عزاداری امسال نسبت به سالهای گذشته این است که در شرایطی که صحبت از تعطیل کردن مراسم بود، با رعایت نکات بهداشتی مراسم عزاداری حسینی برقرار است و این نشان می‌دهد مردم و شیعیان در هر شرایطی محّب اهل بیت هستند و حاضر هستند از جان خودشان در راه اهل بیت  بگذرند.
حجت الاسلام عراقی اضافه کرد: به خاطر توصیه‌های بهداشتی اجتماعات نزدیک، کمتر شده و گرنه همان عزاداری‌ها وجود دارد  روضه‌های خانگی به کوچه‌ها منتقل شده و روضه ها در حسینیه‌ها به ورزشگاه ها و فضاهای باز منتقل شده است تا  فاصله‌ها کمی بیشتر شود.

 نذر متفاوت کارگر ساختمانی 
در گوشه دیگری از خیابان نواب ۲ نفر را می‌بینم که بساط واکس در مقابل خود پهن کرده اند و روی مقوایی نوشته‌اند " واکس صلواتی " .
یکی از این افراد خودش را محمود میری معرفی می‌کند و می‌گوید اصالتاً فریمانی است و از کودکی در مشهد زندگی می‌کند.
می‌گوید: کارگر ساختمانی است و هر روز با دوستش برای پیدا کردن لقمه نان حلالی به سر گذر می‌روند و امسال روز تاسوعا نّیت کرده اند تا با هزینه شخصی خود، غبار از کفش زائران حرم رضوی بگیرند.
اشک در چشمان آقای میری جمع می‌شود و با بغض می‌گوید: هیچ وقت فکر نمی‌کردم روزگاری برسد و تاسوعا در مشهد این قدر خلوت باشد ولی امسال این گونه شد و انگار صحنه کربلا برایم مجسم است که تعداد شیعیان اهل بیت کمتر از لشگر یزیدیان هستند.
محمد حسین سیفی دوست محمود هم در حالی که به کفش زائری ترک زبان واکس می‌زند می گوید: هر کسی به اندازه توانش در مسیر اهل بیت گام بر می‌دارد و امیدواریم خدا این کار کوچک ما را مورد قبول خود قرار دهد.
از او در مورد رعایت دستورالعملهای بهداشتی توسط مردم می‌پرسم که گفت: مردم  و زائران خیلی سعی می‌کنند پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند ولی افرادی هم هستند که فکر می‌کنند کرونا کاری به آنها ندارد و بی‌خیال رعایت بهداشت هستند.

داوود محمدی، اهل تبریز است و منتظر است که واکس کفشش تمام شود. می‌گوید هر ساله این ایام در مشهد هستم، تبریز از نعمت حرم اهل بیت محروم است و به همین خاطر برای عرض تسلیت به مشهد می‌آیم.
او ادامه داد: امسال به خاطر کرونا جمعیت عزادار در خیابان‌های منتهی به حرم خیلی کم شده است که آن هم به دلیل رعایت فاصله گذاری اجتماعی است.  
محمدی افزود: امیدوارم که راه عزاداری برای امام حسین (ع) همیشه باز باشد و با رفع ویروس کرونا از جهان بتوانیم اربعین در حرم سالار شهیدان حضور یابیم.
وی گفت: مردم سعی می‌کنند پروتکل‌ها را به خوبی رعایت کنند و برای رفتن به حرم از ماسک، دستکش و ضد عفونی کردن دستها بهره ببرند ولی افرادی هم هستند که خیلی اهل رعایت این مسائل نیستند و خود را خیلی قوی در مقابل کرونا می‌دانند.
محمدی افزود: چند وقت پیش یکی از ورزشکاران ایرانی که از مردم معمولی قوی‌تر بود به واسطه ابتلای به این بیماری از دنیا رفت پس لازم است که بهداشت را به خوبی رعایت کنیم.

نذر ماسک 
زائر دیگری می گوید: امسال به جای نذر شربت و چای، پخش ماسک بین هموطنان از نکات زیبای عزاداری  بود.
مهدی اسماعیلی که به اتفاق خانواده و بعد از زیارت از حرم رضوی در حال بیرون آمدن بود با بغضی در گلو گفت : امسال مراسم تاسوعا خیلی غریبانه برگزار شد.
از او در مورد رعایت بهداشت در حرم پرسیدم که پاسخ داد: در حرم هرکس که ماسک نداشت خادمان سلامت به او  یادآوری می کردند که باید از ماسک در حرم استفاده کنند و به آنها ماسک می‌دادند.  
اسماعیلی ادامه داد: مردم باید خودشان بهداشت را رعایت کنند ولی متاسفانه برخی افراد در صحنه های عزاداری نزدیک به هم قرار می‌گرفتند که خدّام به آنها تذکر می دادند.

محمد مهدی ملک نژاد که مسوولیت پاکبانی یکی از مسیرهای منتهی به حرم مطهر رضوی را بر عهده دارد می‌گوید که در طول هفت سال کار خود تا کنون به یاد ندارد خیابانهای منتهی به حرم این قدر خلوت باشند.
او افزود: معمولاً در این ایام تعداد زائران و مسافران این مسیر بسیار زیاد بودند و به همین دلیل ساعات کار افزایش پیدا می‌کرد تا نظافت مسیر به درستی انجام شود.
ملک نژاد از این که عده‌ای رعایت بهداشت را بر خود ضروری نمی‌دانند گله دارد و می‌گوید : بعضی از افراد ماسک و دستکش خود را پس از استفاده که آلودگی بیشتری دارد در خیابان رها می‌کنند و نگران جان دیگران نیستند.
رستم خوشدل هم به اتفاق خانواده از شهر بندرعباس استان هرمزگان به مشهد آمده است.
او گفت: هر سال در ایام  تابستان به قصد سفری ۱۰ روزه  به مشهد می آییم که امسال مصادف با ایام تاسوعا و عاشورا شده است.  
خوشدل ادامه داد: شور و حال عزاداری در مشهد متفاوت است و دسته های عزادار در حرم می توانند در مقابل پنجره فولاد با رعایت پروتکل های بهداشتی به عزاداری بپردازند.  
بازمی‌گردم تا خودم را به نماز اول وقت در حرم برسانم، هنوز صدای " یا مرتضی علی قمری داشتی چه شد " به گوشم می‌رسد. آن طرف تر تعدادی نوجوان را می‌بینم که با دوستانشان نذر کرده‌اند به جای پخش چای و شربت، کفش زائران را صلواتی واکس بزنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha