عملیات اجرایی پردیس جدید دانشگاه صنعتی شیراز در شهر صدرا از سال ۱۳۸۵ آغاز شده است و یکی از دستاوردهای زیربنایی حوزه علم، تحقیقات و فناوری استان فارس در دولت بهشمار میرود که بهرهبرداری کامل از آن، به افزایش سرانه برخورداری از فضاهای علمی و توزیع عدالت میانجامد.
در این باره، محمدمهدی علویان مهر رئیس دانشگاه صنعتی شیراز روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این دانشگاه با رویکرد کلی تحصیلات تکمیلی و توجه ویژه به صنعت یکی از مراکزمهم آموزش علوم مهندسی محسوب میشود.
وی افزود: قدمت این دانشگاه بیش از چهار دهه است که ابتدا به صورت دانشکده بود که به دلیل پرورش نیروهای کارآمد و مورد نیاز جامعه صنعتی، امکانات آموزشی و پژوهشی مناسب و حضور استادان مجرب و کارآزموده علمی و صنعتی در سال ۱۳۸۲ به دانشگاه صنعتی شیراز تبدیل شد.
علویان مهر گفت: دانشکدههای این دانشگاه شامل مهندسی برق، مهندسی مکانیک و هوافضا، علوم، مهندسی مواد، مهندسی عمران و محیطزیست، صنایع و دانشکده مهندسی شیمی نفت و گاز و تنها در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو میپذیرد.
وی با اشاره به حضور معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه در سفر اخیر به شیراز به منظور افتتاح فاز یک پردیس جدید این دانشگاه در شهر صدرا اظهار کرد: این دانشگاه در دولتهای یازدهم و دوازدهم پیشرفتی شایانتوجه از جنبههای مختلف داشته است. واحد پردیس دانشگاهی این مجموعه در مهرماه ۱۳۹۲ با کسب مجوز از دفتر شورای گسترش آموزش عالی در رشته های مهندسی برق (الکترونیک، قدرت، مخابرات )، مهندسی شیمی گرایش گاز، مهندسی عمرانزلزله و مهندسی فناوری اطلاعات (IT) گرایش شبکههای کامپیوتری در مقطع کارشناسی ارشد فعالیت میکند.
وی با بیان اینکه در سایت شماره یک این دانشگاه، پروژههای دانشکدههای هوافضا، شیمی، برق و الکترونیک و سلفسرویس مرکزی به ثمر نشسته است، افزود: از پروژههای در حال احداث نیز باید به دانشکده عمران و محیطزیست، مجتمع کلاسها، کارگاههای آموزشی، سازمان مرکزی، دانشکده صنایع، کتابخانه مرکزی، محوزهسازی و راههای دسترسی داخلی سایت و موتورخانه و کانالهای تاسیسات اشاره کرد.
رئیس دانشگاه صنعتی شیراز در ادامه به تفکیک به معرفی طرحهای در حال اجرا یا به اتمامرسیده در این دانشگاه طی هفت سال اخیر اشاره کرد و بیان داشت: ساختمان دانشکده برق و الکترونیک این دانشگاه از سال ۱۳۸۶ با زیربنای ۶۲۵۵ مترمربع در ۴ طبقه شروع شد و عملیات اجرایی آن در دولت تدبیر و امید با مجموع اعتبار ۷۰هزار میلیون ریال تداوم یافت و ۱۰هزار و ۲۵۰ میلیون ریال آن از سال ۱۳۹۲ اختصاص یافت. هماکنون نیز با برخورداری از ۳۳ کلاس درس، ۸ آزمایشگاه و ۳۸ دفتر اداری و اتاق استاد آماده بهرهبرداری است.
علویانمهر اظهار داشت: ساختمان دانشکده هوافضا با زیربنای ۶۳۶۲ مترمربع در چهار طبقه ساخته شده است که ۳۳ کلاس درس، ۸ آزمایشگاه و ۳۸ دفتر اداری و اتاق استاد دارد که کل اعتبار هزینهشده آن ۵۵هزار میلیون ریال بوده است که ۴۵هزار میلیون ریال آن در دولت یازدهم و دوازدهم تامین شده است.
رئیس دانشگاه صنعتی شیراز با اشاره به اینکه دانشکده شیمی این دانشگاه در سال ۱۳۹۲ با زیربنای ۵۲۵۱ مترمربع در چهار طبقه شروع به ساخت کرد، افزود: هماکنون عملیات اجرایی این بنا با ۱۲ اتاق آموزشی، ۱۳ آزمایشگاه و ۴۵ دفتر اداری به اتمام رسیده است.
وی کل اعتبار این مجموعه را ۹۱هزار و ۴۰۴ میلیون ریال عنوان کرد و ادامه داد: اعتبار هزینه شده برای این دانشکده از سال ۹۲ تا ۹۸، ۳۹هزار و ۸۸۲ میلیون ریال بوده است.
علویانمهر در ادامه به ساخت دانشکده مهندسی صنایع در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: ساختمان این پروژه در سال ۱۳۹۴ با زیربنای ۵۰۸۰ متر مربع در سه طبقه اسکلت فلزی با اتصالات پیچ و مهره آغاز شد و هم اکنون در مرحله اجرای اسکلت فلزی ساختمان است، این دانشکده از ۲۲ کلاس درس، ۷ آزمایشگاه و ۴۰ دفتر اداری و اتاق استاد برخوردار خواهد بود که اعتبار هزینه شده آن از سال ۹۲ تا ۹۸ بالغ بر ۵۳هزار و ۴۵۵ میلیون ریال است.
این مقام مسوول با بیان اینکه پروژه احداث دانشکده مهندسی عمران و محیطزیست در سال ۱۳۹۴ با زیربنای ۷۱۱۵ مترمربع در ۴ طبقه کلید خورده است، گفت: این ساختمان هماکنون با پیشرفت فیزیکی ۷۰درصد در حال تکمیل مراحل ساخت است و از ۳۳ کلاس درس، ۶ آزمایشگاه و ۴۵ دفتر اداری و اتاق استاد تشکیل شده است.
وی اعتبار هزینه شده برای این طرح عمرانی را از سال ۹۲ تا ۹۸، ۷۹هزار و ۱۴۸ میلیون ریال برآورد کرد.
علویانمهر در ادامه با اشاره به دیگر پروژههای در دست احداث این دانشگاه همچون سلف سرویس مرکزی، کتابخانه مرکزی، سازمان مرکزی و مجموعه کارگاه های آموزشی، گفت: در مجموع برای احداث و تکمیل این طرحها در دولت تدبیر و امید ۲۰۹هزار و ۱۷۵ میلیون ریال بودجه اختصاص داده شده است.
رئیس دانشگاه صنعتی شیراز با اشاره به اینکه روند محوطهسازی سایت یک این دانشگاه ۴۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: از سال ۹۲ تا ۹۸ مبلغ ۳۰۵هزار و ۳۹۷ میلیون ریال بودجه برای این مهم اختصاص یافته است.
وی ابراز داشت: سایت شماره دو این دانشگاه متشکل از سه بلوک خوابگاهی، دو بلوک خوابگاهی، دو بلوک خوابگاهی تیپ B وC، استخر سرپوشیده، محوطهسازی و راههای دسترسی سایت داخلی است در دولت تدبیر و امید از ۴۰ تا ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و برخی از این مجموعهها آماده بهرهبرداری و برخی نیز در دست احداث است.
نظر شما