یحیی حسینپور روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت:این فروشگاههای بین راهی در مسیر حرکت عشایر از چهارمحال و بختیاری به سمت خوزستان مستقر شده است و علاوه بر توزیع کالای مایحتاج، سهمیه آرد خانهپزی و سیلندرگاز عشایر در حال کوچ را نیز تامین میکنند.
وی گفت:بیش از هشت هزار سیلندرگاز مایع به منظور جلوگیری از بوتهکنی و تامین سوخت مورد نیاز برای پخت و پذر خانوارهای عشایر کوچرو از سوی اتحادیهها تامین شده است و سهمیه آرد عشایر کوچرو نیز توسط اتحادیه عشایر تامین و در زمان استقرار عشایر در مناطق گرمسیری بین این آنان توزیع خواهد شد.
مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری به تامین و پرداخت ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت به منظور حمایت از عشایر کوچروی این استان در سال جاری اشاره کرد و گفت: این میزان تسهیلات به منظور حمایت از زنجیره تولید گوشت قرمز و رفع مشکلات معیشتی عشایر پرداخت میشود.
حسینپور، حمایت غیرمستقیم برای افزایش کیفی و کمی تولید گوشت قرمز و فرآوردههای لبنی در بین عشایر در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی را از برنامههای این اداره کل عنوان کرد.
وی، واکسیناسیون دام، تامین امنیت و توزیع مایحتاج ضروری را از جمله وظایف ذاتی و خدمات قابل ارائه به عشایر استان در زمان تقویم کوچ عنوان و تاکید کرد: این نوع خدماترسانی در طول سال نیز به صورت مستمر ادامه دارد.
مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری، با تاکید بر تقویت تشکلهای کشاورزی برای تامین نهادههای مورد نیاز عشایر استان گفت: در صورتی که شرایط اقلیمی سازگار باشد، بسیاری از مشکلات جامعه عشایری در منطقه برطرف میشود.
وی از اجرا مکانیابی برای دایر کردن ۴۵ خانه بهداشت سیار در مناطق عشایرنشین قشلاقی و ییلاقی این استان خبر داد و گفت: شتاببخشی در فعالسازی این تعداد واحد در مناطق استقرار عشایر با توجه به شیوع ویروس کرونا، یک ضرورت انکارناپذیر است و خانههای بهداشت سیار در مناطق عشایری فعال میشود.
وی گفت: مراقبت از کودکان زیر هشت سال، مراقبت از زنان باردار و آموزش بهداشت عمومی از عمده اهداف تشکیل خانه بهداشت در مناطق عشایری است.
به گفته وی، خانههای بهداشت سیار از سوی مرکز بهداشت استان در مناطق ییلاقی شهرستانهای کوهرنگ، فارسان، کیار، اردل و لردگان فعال شده است و در زمان کوچ پاییزی عشایر کوچرو خدماترسانی و نیز همراه عشایر به مناطق گرمسیری قشلاق خوزستان عزیمت خواهند کرد.
حسینپور، جمعیت عشایری چهارمحال و بختیاری را بیش از ۱۲۶ هزار نفر عنوان و تاکید کرد: به منظور خدماترسانی مطلوب به این قشر، دایر کردن خانه بهداشت در مناطق استقرار عشایری لازم است.
حسینپور با اشاره به طرح غربالگری فشار خون در زمان کوچ پاییزی افزود: در این اقدام علاوه بر اندازهگیری فشار خون، مراقبین سلامت همراه تیم غربالگری، اقدامات لازم را در خصوص توزیع بستههای آموزشی با موضوع راههای کنترل فشار خون، انجام مشاوره حضوری در خصوص تغییر شیوه زندگی با محوریت فعالیتهای بدنی و ورزشی، اجتناب از مصرف نمک و غذاهای پر چرب را برای گروه هدف انجام دادند.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری با داشتن یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام سبک عشایری بعد از استان فارس دومین استان عشایرنشین کشور محسوب میشود.
نظر شما