عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: دلیل عصبانیت آمریکا ناتوانی در ایجاد خاورمیانه جدید است

دزفول - ایرنا - عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تلاش آمریکا برای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران گفت: دلیل عصبانیت آمریکا ناتوانی در ایجاد خاورمیانه جدید است.

سید احمد آوایی روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: آمریکا تلاش داشت با ایجاد یک خاورمیانه جدید در منطقه اعمال نفوذ کند ولی اوضاع آنگونه که انتظار داشت پیش نرفت.

وی با بیان اینکه آمریکا در گذشته آنگونه که می‌خواست در منطقه تصمیم می‌گرفت، گفت: این کشور تلاش داشت یک خاورمیانه جدید بسازد البته این اتفاق افتاد و خاورمیانه جدید شکل گرفت ولی نه آن چیزی که انتظارش را داشت.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تلاش آمریکایی‌ها برای حاکم شدن بر دریای مدیترانه و تغییر نقشه جغرافیایی جهان اظهارداشت: ساقط کردن حکومت سوریه و جانشین مرتجعین منطقه در این کشور از دیگر اهداف راهبردی آمریکا در منطقه بود که همه آنها شکست خوردند.

وی افزود: آمریکا می‌خواست لبنان و عراق را زیر چتر اسرائیل ببرد ولی به هر دری زد با حضور مقتدرانه ایران و گروه‌های مقاومت مواجه شد لذا عصبانیت این کشور از ایران طبیعی است.

آوایی با اشاره به اعمال تحریم‌های خصمانه آمریکا علیه ایران گفت: بیشترین فشارها را با تصور اینکه ایران در مدت کوتاهی از پای در می‌آید علیه ما اعمال کردند ولی موفقیتی نصیب آنها نشد.

وی با بیان اینکه مقاومت مردم ایران در مقابل زیاده خواهی‌های آمریکا جواب داده ااست، افزود: اعتقاد دارم با انسجام داخلی و اتکا بر داشته‌ها و توان خود در مسایل نظامی، اقتصادی و صنعتی می‌توانیم همچنان سرافراز باشیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمریکا درنهایت از اقدامات خود پشیمان خواهد شد، افزود: دشمنی آمریکا با ایران از انقلاب اسلامی آغاز شده است.

وی ادامه داد: آمریکا در دوره‌ای برای تمام کشورهای جهان در موضوعات مختلف تصمیم می‌گرفت ولی ایران بعد از انقلاب اسلامی رو به استقلال رفت.

بامداد ۲۵ مرداد نتیجه رای اعضای شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه ضدایرانی آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی اعلام شد که نشان از شکست کم‌سابقه کاخ سفید در این شورا داشت.

آمریکا با آنکه به امید جلب موافقت اعضای شورای امنیت، پیش‌نویس طولانی و شدیداللحن خود را بسیار خلاصه و تلطیف کرده بود، تنها توانست جمهوری دومینیکن را با خود همراه کند و در رویدادی کم‌سابقه، بریتانیا و فرانسه، متحدان اروپایی آمریکا نیز با آن همراهی نکردند و  روسیه و چین به آن رای منفی دادند.

در نشست روز سه‌شنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد که با موضوع خاورمیانه و مساله فلسطین برگزار شد، روسیه و چین از رئیس شورای امنیت خواستند درباره نشست‌های دوجانبه‌ای که با اعضای شورای امنیت داشته است درباره نامه آمریکا برای فعال کردن مکانیسم ماشه اطلاع رسانی کند.

دیان دیجانی نماینده دائم اندونزی در سازمان ملل متحد که ریاست دوره‌ای شورای امنیت را هم برعهده دارد، در پاسخ گفت با توجه به مخالفت اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورای امنیت با درخواست آمریکا، اقدام بیشتری نمی‌توان درباره این درخواست انجام داد.

به این ترتیب، آمریکا در ماه جاری برخلاف فشارهای زیاد نتوانسته است کاری از پیش ببرد و همچنان در این نهاد بین‌المللی منزوی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha