به گزارش عصر دوشنبه ایرنا از معاونت حقوقی ریاست جمهوری، در این جلسه که در راستای تولید محتوای علمی حقوقی و حمایت از آثار علمی با زمینه های کاربردی با حضور معاون حقوقی رئیس جمهور و معاونان این معاونت و نیز شماری از استادان رشته حقوق برگزار شد، لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهوری نیز در این جلسه ضمن تسلیت ماه محرم گفت: در حادثه عاشورا تمام مدنیت، حق و اخلاق در مقابل تمام خشونت و ظلم قرار گرفت.
جنیدی خاطرنشان کرد: پژواک این حادثه بزرگ هنوز راهنمای تمام حق جویان جهان است و آرمانهای این ایام یعنی آزادگی، حق طلبی و عدالت خواهی هنوز مورد جستجوی بشریت است.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره دکتر امیرناصر کاتوزیان استاد برجسته رشته حقوق که شش سال پیش در چنین روزی درگذشت، یادآور شد: مرحوم کاتوزیان مظهر دانش، پارسایی و تقوا بود. دانش و ادبیات گسترده حقوقی که ایشان ایجاد کرد سبب شده تا امروز به آسانی بتوانیم این ادعا را مطرح کنیم که هر اتفاق حقوقی و تصمیم حقوقی در کشور به نوعی در ارتباط یا حد اقل تحت تاثیر آراء و آموزش های ایشان بوده است.
وی با بیان اوصاف تقوا و پارسایی این استاد فقید ابراز امیدواری کرد جامعه حقوقی ایران باز هم بتواند شاهد اساتیدی مثل ایشان باشد.
جنیدی با قدردانی از معاونان و همکاران خود که در زمینه تهیه این کتب با وی همکاری داشته اند گفت: من از ابتدای مسئولیتم این نکته را مد نظر داشتم که محتوای کار عملی ما باید از چنان قوت علمی برخوردار باشد که به راحتی قابلیت عرضه دانشگاهی و پژوهشی داشته باشد و از طرف دیگر خروجی های پژوهشی ما باید چنان نگاه کاربردی و عملگرایانه داشته باشند که بتوانند مشکلی از مشکلات کشور را حل کنند.
معاون حقوقی رئیس جمهوری در خصوص کتاب مجموعه آرا و تصمیمات کمیسیون مستند سازی گفت: در اینجا کاری که سالیان سال به صورت مرسوم انجام می شد هم به لحاظ اجرایی ارتقا یافت و هم قابلیت استنادی و رویه ای پیدا کرد به شکلی که ما را به ایجاد رویه نزدیک کرده که تمام مراحل آن در این کتاب آمده است.
وی در خصوص کتاب واکاوی صلاحیت های قوه مجریه نیز گفت: یکی از اهداف اصلی ما در فعالیت های مرتبط با قانون اساسی کارآمد کردن و فراهم کردن بستری صحیح برای کارکرد صحیح قوا بوده است.
معاون حقوقی رئیس جمهوری ابراز امیدواری کرد تمام کار های مبتنی بر قانون اساسی این معاونت به زودی منتشر و در اختیار علاقمندان قرار گیرد.
جنیدی در پایان هدف نخست از این کار های علمی را نهادینه سازی اتخاذ تصمیم مطابق فرایند ها و ضوابط و ایجاد یک جریان رسیدگی را صحیح و منظم دانست.
وی هدف دوم از مستند سازی و انتشار این کتب را دانش بنیان و علمی کردن کارها دانست و سرانجام آخرین هدف را در اختیار گذاشتن تجربه این دوره از معاونت برای آیندگان بیان کرد به شکلی که مدیران آینده این مجموعه مجبور نباشند تمام راه گذشته را از ابتدا بپیمایند.
جنیدی اظهارداشت: این کتاب ها حاصل تدوین و مستند سازی نظرات و تصمیات معاونت حقوقی و نیز پژوهش های انجام گرفته و تجربیات عملی نگارندگان در طول دوره اخیر این معاونت هستند.
براساس این گزارش، فریدون نهرینی معاون امورحقوقی دولت این معاونت نیز در این نشست با تسلیت ماه محرم گفت: در دوره کنونی معاونت حقوقی ریاست جمهوری یکی از تکالیفی که دکتر جنیدی از تیم متخصص و دانشگاهی این معاونت انتظار داشت، تلاش در راستای تولید محتوای علمی با تکیه بر پژوهش های دانشگاهی از یک سو و تجارب عملی معاونت حقوقی از سوی دیگر بود.
وی با بیان اینکه در ابتدای این دوره نبود مستند سازی منسجم و منقح کارها را با کندی مواجه می کرد، افزود: ما علاوه بر ارتقای محتوای آرا و تصمیمات صورت گرفته، تنقیح، تبویب و تدوین این آرا و استنادات را برای استفاده جامعه حقوقی و دولت در دستور کار قرار دادیم، به شکلی که صرفا یک متن پژوهشی و نظری نباشد و بتوان آن را در عمل نیز به کار گرفت.
وی اظهارداشت: نتیجه کار تخصصی و علمی در معاونت حقوقی و برگزاری ۱۴۱ جلسه شورای علمی با حضور استادان و صاحب نظران حقوقی این است که خروجی عملکرد و کار کرد این مجموعه در قالب متون علمی و در عین حال کاربردی قابلیت مستند سازی و انتشار دارد.
نهرینی اضافه کرد: در کتاب مجموعه آرا و تصمیمات کمیسیون مستندسازی و تعیین بهره بردار اموال غیر منقول، آرا و تصمیمات کمیسیون مستند سازی در سه محور گردش کار، اسباب موجهه و منطوق رأی اتخاذ و انجام شده است. در بخش اسباب موجهه یا دلایل توجیهی نگرش به قانون اساسی و حقوق شهروندی تشخص یافته و برجسته شده است.
در ادامه علی اکبر گرجی ازندریانی معاون ارتباطات و پیگیری اجرای قانون اساسی، ضمن تسلیت ماه محرم در خصوص کتب مرتبط با قانون اساسی در معاونت حقوقی رئیس جمهوری گفت: عزم و اراده معاون حقوقی رئیس جمهوری از ابتدا بر این قرار گرفت تا در راستای قانون اساسی گرایی، کار عملی بر پایه روش و محتوای علمی و دانشگاهی صورت گیرد. بدین ترتیب قانون اساسی که در واقع بیانگر تجربه زیسته مردم و حکومت است مبنای کار ما واقع شد تا نشان دهیم فرهنگ حقوقی ما، تاریخ و سیاستگزاری حقوقی ما در خصوص قانون اساسی چه رویکرد های عملی و نظری را به وجود آورده است.
وی با بیان اینکه در دو کتاب پویش و پایش قانون اساسی جنبه های علمی و پژوهشی بیشتر مشهود است و از مطالعه تاریخی تا تطبیقی هم در آن صورت گرفته، افزود: در کتاب واکاوی صلاحیت های قوه مجریه تمرکز ویژه ای روی قوه مجریه و جنبه های کاربردی صلاحیت های مبتنی بر قانون اساسی قوه مجریه صورت گرفته است.
گرجی با بیان اینکه این کتاب بررسی عملی حقوق اساسی در حوزه اجرایی است که در بستر پژوهشی و علمی صورت گرفته اظهارداشت: بیشتر چالش هایی که قوه مجریه در طول چهار دهه گذشته با آن روبرو بوده به گونه ای در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته است.
در ادامه، بیژن عباسی معاون پژوهش و ترویج قانون اساسی در خصوص کتب مرتبط با قانون اساسی انتشار یافته در معاونت حقوقی رئیس جمهور گفت: در گذشته انتشار دستاورد های حقوقی این معاونت موردی و جزئی بود اما در این دوره با حمایت دکتر جنیدی تقریبا تمام کارنامه معاونت حقوقی با روش علمی و دانشگاهی و با مستند سازی حقوقی در حال انتشار است و این یک نقطه عطف در تاریخ این معاونت است که قطعا هم برای حقوقدانان و هم برای مجریان قانون اساسی در همه قوا مفید خواهد بود.
عباسی در خصوص کتاب واکاوی صلاحیت های قوه مجریه و مناسبات آن با سایر قوا افزود: این کتاب از یک سو برای تحقیقات بنیادین و با در نظر گرفتن منابع علمی و از سوی دیگر با تجربه عملی معاونت حقوقی تلاش کرده ابهامات مختلف در مورد صلاحیت های مبتنی بر قانون اساسی قوه مجریه را یا بیان و بر طرف کند یا دست کم مستندات علمی و قانونی مباحث مربوط به آن را بررسی و منتشر کند.
وی با بیان برخی ویژگی های خاص نحوه اداره قوه مجریه و ارتباط آن با سایر قوا در ایران اظهارداشت: تبیین جایگاه و حدود صلاحیت قوه مجریه در ایران نیازمند نگاه همزمان نظری و کاربردی و حتی تاریخی است که تا حدود زیادی در این کتاب این دستاورد فراهم شده است.
نظر شما