۱۱ شهریور ۱۳۹۹، ۹:۵۳
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 84022578
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ردپای تازه داعش در پاکستان

۱۱ شهریور ۱۳۹۹، ۹:۵۳
کد خبر: 84022578
ردپای تازه داعش در پاکستان

اسلام‌آباد - ایرنا - دستگاه‌های امنیتی پاکستان اگر چه واکنش به موقع این دستگاهها علیه هرگونه سازماندهی داعش در این کشور را دلیل عدم وجود تروریست‌های این گروه در پاکستان می‌دانند، اما تحرکات اخیر داعش به ویژه درایالت بلوچستان و حتی کشته شدن یکی از سرکرده‌های آن بیانگر این است که این ادعاهای دستگاههای امنیتی پاکستان خیلی هم واقعی نیست.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، برخی از رسانه‌ها در پاکستان به نقل از مقام‌های امنیتی این کشور نوشتند که داعش نتوانست جای پای خود را در پاکستان محکم کند و دلیل آن نیز شناسایی به موقع عوامل و همدستان داعشی‌ها در مناطق مختلف این کشور عنوان می‌شود.

این درحالی است که در ماه‌های اخیر چند داعشی در مناطق مختلف پاکستان کشته و یا تشکیلات آنان متلاشی و عوامل نیز بازداشت شده‌اند.

در تازه‌ترین تحرکات داعش در پاکستان، رسانه‌های این کشور از عملیات روز گذشته نیروهای امنیتی در منطقه «مستونگ» واقع در ایالت بلوچستان خبر داده که در جریان آن یک سرکرده داعش که طراح حملات انتحاری نیز بود، کشته شد.

تحرکات عناصر داعش در پاکستان به رغم انکار مقامات این کشور مبنی بر نبود هرگونه ردپای این گروهک تکفیری، طی ماه‌های اخیر نیز افزایش داشته است.

داعش اواخر دیماه سال گذشته مسئولیت عملیات انتحاری در شهر «کویته» مرکز ایالت بلوچستان پاکستان را برعهده گرفت که دست کم ۱۵ کشته و ۲۰ زخمی برجای گذاشته بود.

در عین حال بر اساس آخرین آمار و اطلاعات منتشر شده سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی پاکستان در خردادماه ۱۳۹۷، گروه تکفیری تروریستی «داعش» به عنوان بزرگترین خطر پیش روی این کشور معرفی شد.

مرگبارترین حمله داعش در پاکستان طی دوسال گذشته

گفته می‌شود عضو داعشی کشته شده طراح اصلی عملیات انتحاری دو سال پیش در منطقه مستونگ بلوچستان بود که دست کم ۱۴۹ نفر کشته برجای گذاشت.

در جریان این حمله که ۲۳ تیرماه ۹۷ به وقوع پیوست، «نواب زاده سراج ریسانی» رهبر حزب عوامی بلوچستان و برادر سروزیر پیشین این ایالت که در انتخابات عمومی سال ۲۰۱۸ پاکستان به عنوان کاندیدای حزب عوامی بلوچستان (BNP) رقابت می‌کرد، کشته شد.

مقام های دولتی و امنیتی پاکستان همواره وجود داعش و حتی ردپای همدستان آنان در این کشور را رد کرده‌اند در حالی که دایره مبارزه تروریسم پاکستان بیست و هشتم اردیبهشت ماه امسال از کشته شدن ۴ تروریست داعشی در ایالت پنجاب خبر داد.

رسانه‌های پاکستانی اردیبهشت ماه سال گذشته به نقل از منابع غربی گفته بودند گروه تروریستی داعش که در منطقه کشمیر تحت کنترل هند از تشکیل ولایت خبر داده بود اکنون مدعی تاسیس ولایت در پاکستان شده است.

بر اساس آمارها، پاکستان طی ۱۸ سال اخیر بیش از ۱۲۰ میلیارد دلار در مبارزه با تروریسم خسارت دیده است که بالاترین میزان آن در سال ۲۰۱۰ بوده و رقم خسارت‌های پاکستان در این سال به بیش از ۲۰ میلیارد دلار رسید.

گروه تروریستی داعش پس از شکست‌های مکرر در عراق و سوریه و از دست دادن تمام مناطق تحت کنترل خود به دنبال نفوذ به سایر مناطق آسیب پذیر در جهان است.

برخی از منابع خبری در پاکستان نوشتند: نیروهای امنیتی پاکستان از سال ۲۰۱۶ تاکنون دست کم ۳۰۰ نفر داعشی را که در میان آنان ده‌ها تروریست خارجی نیز به چشم می‌خورند، بازداشت کردند. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha