برگزاری مزایده ۱۰ حمام تاریخی در دستور کار صندوق احیا

تهران - ایرنا- مدیرعامل صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی از برگزاری مزایده ۱۰ بنای تاریخی با کاربری حمام ‌درمانی، سنتی و خدمات بهداشتی خبر داد.

 هادی میرزایی در گفت وگو با خبرنگار حوزه فرهنگی ایرنا، با اشاره به برخی موارد ۸۱ مزایده صندوق که به زودی برگزار می‌شود، بیان کرد: برای نخستین بار در این مزایده ۱۰ بنای تاریخی حمام، با کارکرد حمام سنتی واگذار می شود.

وی اضافه کرد: با توجه به بناهایی که صندوق در دستور کار واگذاری خود قرار داده است، برای  ۸ نقطه از کشور، احیای بنا با کاربری خانه خلاق صنایع دستی و فرش دستباف و مرکز توسعه صادرات در نظر گرفته شده که هدف از آن، عرضه بهترین محصولات صنایع دستی و فرش دستباف در تراز ملی و بین المللی و ایجاد ظرفیت لازم برای تقویت کسب و کارهای نوپا (استارتاپی) است.

میرزایی با اعلام این که این خانه‌های خلاق مقصدی مناسب برای حضور گردشگران داخلی و خارجی می شوند، گفت: این خانه ها بستری مناسب برای عرضه و نمایش بهترین محصولات صنایع دستی و بافندگی‌ کشور خواهد بود و در این راستا درصدد هستیم، بخشی از محوطه خانه های خلاق به صورت فضای اشتراکی در اختیار هنرمندان نخبه استان‌ها برای تولید و عرضه آثار ارزنده قرار بگیرد.

کاروانسرای روستاها احیا می شود

وی با اشاره به طرح راه آبادی صندوق اظهار داشت: این طرح به منظور احیای بناهای تاریخی در روستاهای کشور تدوین شده است. با توجه به اینکه برخی بناهای تاریخی کشور در روستاها قرار دارند، این ضرورت دیده شد که آنها را به چرخه احیا برگردانده و از ظرفیت هایشان استفاده کنیم.

میرزایی همچنین یکی از موارد مورد نظر در طرح راه آبادی را مرمت کاروانسراها اعلام کرد و گفت: درصدد بازگشت دوباره کارکرد این بناها به عنوان بستری برای داد و ستد و احیای اقتصاد روستاها هستیم.

وی یکی دیگر از موارد مورد نظر صندوق را ایجاد بستر خانه در بافت تاریخی شهر یزد اعلام کرد و اظهار داشت: نگاه ما به به بافت تاریخی تنها یک کالبد و جسم از آثار تاریخی نیست بلکه هویت فرهنگی و اصالت بناهای تاریخی مد نظر است.

منتظر اعلام رأی دادگاه هستیم

مدیرعامل صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی خاطر نشان کرد: در ۹۷ مزایده که تاکنون از سوی صندوق انجام گرفته ۷ دعوی حقوقی ایجاد شده است. ما تا زمان اعلام حکم از سوی دادگاه،  امکان اعلام نام افراد و جزئیات را نداریم؛ ولی با رایزنی های انجام گرفته با قوه قضاییه، روند برگزاری جلسات سرعت گرفته و منتظر اعلام حکم هستیم.

وی با اشاره به فرایند واگذاری بناهای تاریخی به سرمایه گذار بخش خصوصی نیز اظهار داشت: این واگذاری‌ها به منظور تعیین حق بهره‌برداری و به مدت مشخص انجام خواهد شد.

میرزایی با تأکید بر این که حق مالکیت هیچکدام از ابنیه تاریخی صندوق انتقال پیدا نمی کند تصریح کرد: بناهای تاریخی ثروت میان نسلی و مواریث تاریخی و فرهنگی کشور است که از نسل‌های گذشته به ما رسیده و باید به عنوان یادگار برای نسل‌های بعد باقی بماند. اگر این فرایند منجر به مرمت‌های غیراصولی در بناهای تاریخی شود، خسارت جبران‌ناپذیری را برای پیکره مواریث تاریخی ایجاد می‌کند.

صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی با استفاده از ظرفیت خُبرگان این حوزه، بر طرح مرمت و احیاء نظارت کامل دارد.

وی با بیان این که نظارت صندوق معطوف به دوران مرمت و احیا نیست، اضافه کرد: در دوران بهره‌برداری نیز نظارت کامل وجود دارد و هزینه نگهداری بنا در طول مدت بهره‌برداری قرارداد بر عهده سرمایه گذار خواهد بود.

مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی با اشاره به این که بناهای تاریخی به جز آنکه می‌توانند مقصد گردشگری باشند، به عنوان یک زیرساخت مطلوب توسعه این حوزه نیز می تواند در نظر گرفته شود، اظهار داشت: شرایط کنونی شیوع ویروس کرونا نشان داد امکان رعایت فاصله‌های اجتماعی برای حضور گردشگران در بناهای تاریخی و فرهنگی کشور به مراتب راحت تر و امکان پذیرتر از محل سکونت های رایج بوده است.

میرزایی با اظهار امیدواری برای بهره مندی هرچه مطلوب تر از شرایط ایجاد شده در پی شیوع ویروس کرونا در احیا و مرمت بناهای تاریخی بیان کرد: با رویکرد صحیح از شرایط کنونی می توانیم در دوره پساکرونا خدمات خوبی را به گردشگران داخلی و خارجی ارائه کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha