پیام کمیسیون مشترک برجام ، آمریکا نمی تواند مکانیسم ماشه را فعال کند

پکن- ایرنا- سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل پیام نشست روز گذشته کمیسیون مشترک برجام در وین را واضح و روشن اعلام کرد و گفت که این پیام تاکیدی بر حمایت جامعه جهانی از توافق هسته ای و عدم امکان آمریکا برای فعال کردن مکانیسم ماشه است.

به گزارش ایرنا «جانگ جونگ» روز چهارشنبه در پیامی در حساب توئیتری خود نوشت نشست کمیسیون مشترک برجام همچنین با توجه به طرح برجام در شورای امنیت، به موقع برگزار شد.

وی با یاداوری اینکه تمام شرکت کنندگان در این نشست بر اهمیت حفظ و اجرای کامل برجام دیگر تاکید کردند گفت که طرف های باقیمانده در برجام اجماع نظر دارند که آمریکا نمی تواند مکانیسم ماشه را فعال کند.

اظهارات این مقام چینی در حالی است که هیات نمایندگی چین در سازمان ملل هم پیشتر اعلام کرده بود با توجه به اینکه آمریکا درخواست فعال سازی مکانیسم ماشه علیه ایران را کرده است و در این نشست هم با شدت با این درخواست واشنگتن مخالفت شد می توان گفت که نشست کمیسیون برجام به موقع برگزار شد.

نمایندگی چین در سازمان ملل پیشتر در پیامی گفته بود که همه شرکت کنندگان در کمیسیون مشترک برجام بر اهمیت حفظ توافق هسته ای ایران موسوم به «برجام» و اجرای کامل آن تاکید کردند.

در این پیام آمده است: این باور عمومی است که ایالات متحده نمی تواند روند بازگرداندن تحریم های سازمان ملل علیه ایران را تحت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت آغاز کند.

شانزدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان وزیر و مدیران سیاسی وزارت امور خارجه ایران و گروه ۱+۴، روز سه‌شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۹ به ریاست مشترک «عباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه ایران و «هلگا اشمید» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در وین برگزار شد تا گامی دیگر در راستای حفظ برجام برداشته شود.

این نشست هر چند به تعبیر معاون وزیر خارجه ایران «روتین» و در ادامه جلسات کمیسیون مشترک برگزار شد اما به خاطر همزمانی با وقایعی که در نیویورک می‌گذرد و تلاش‌هایی که آمریکا برای به اصطلاح برگرداندن قطعنامه‌های سابق شورای امنیت و به نوعی نابودی برجام در نیویورک انجام می‌دهد، ویژگی خاصی را پیدا کرده است.

آمریکا پس از نزدیک به ۲ سال خروج از برجام و کارزارهای تبلیغاتی ناموفق جنگ با ایران، مدعی شده همچنان عضوی از توافق هسته‌ای است و می‌تواند از سازوکارهای موجود در این توافق و قطعنامه ۲۲۳۱ مرتبط با آن، علیه ایران استفاده کند.  

وزیر امور خارجه آمریکا به تازگی خواستار بکارگیری سازوکاری در برجام شده که قطعنامه‌های لغو شده شورای امنیت بازگردانده شود. این درخواست با مخالفت جمعی اعضای دائم و غیر دائم شورای امنیت مواجه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha