بیژن طاهری روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: تعداد ۲۳ نفر امدادگر حرفه ای و متخصص در قالب غواص و نجات غریق ، کوهنورد و اطفاء حریق و تعداد ۱۰۷ نفر امدادگر صحرایی در آماده باش کامل ، آماده خدمات رسانی به عشایر کوچرو در زمان اجرای تقویم کوچ پاییزی هستند.
وی، به نصب علائم اخطار و هشدار و نصب تابلو در این مناطق به خصوص حاشیه رودخانههای مسیر کوچ عشایر اشاره کرد و گفت: گاهی برخی از افراد، بدون توجه به این علائم، اقدام به شنا کردن میکنند، که در برخی از مواقع این بیاحتیاطی منجر به یک حادثه تلخ برای خانوادهها ی عشایری میشود.
رییس جمعیت هلال احمر کوهرنگ، از آمادگی و هماهنگی کامل با مسئول امداد هوایی این اداره خدمات رسان برای اعزام بالگرد مستقر در مرکز استان را یادآور شد و تاکید کرد: در صورت حادثه احتمالی در مسیرهای سخت گذر، برای نجات افراد حادثه دیده از راه هوا امداد رسانی خواهد شد.
به گفته طاهری، کوچ عشایر این استان طبق تقویم تعیین شده از روز ۲۰ شهریور آغاز و تا ۲۰ مهرماه ادامه خواهد داشت که عشایر کوچرو با گذر از گردنه ' تاراز' و ایل راه های 'لاسوزنی' و پل 'ماربره 'به منطقه بازفت می رسند و با توقف چند روزه با گذر از زردکوه بختیاری وارد مناطق قشلاقی استان خوزستان خواهند شد.
عشایر در طول سال دو بار کوچ برون استانی دارد که در بهار از خوزستان به چهارمحال و بختیاری کوچ می کنند و این کوچ در پاییز برعکس میشود.
استان چهارمحال و بختیاری با داشتن ۱۲۶ هزارنفر جمعیت عشایری به همراه یک میلیون و ۵۵۰ هزار راس دام سبک بعد از استان فارس دومین استان عشایر نشین کشور محسوب می شود. که 80 درصد از 126 هزار نفر جمعیت عشایری استان کوچرو هستند.
شهرستان کوهرنگ در ۹۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
نظر شما