به گزارش ایرنا ، «چاد. ال. اسبراگیا» معاون دستیار وزارت دفاع آمریکا در امور چین در بخش دبیرخانه مشورتی دفاعی امور امنیتی آقیانوس هند و آرام در گفت و گو با تارنمای دیفنس افزود: انتظار میرفت که چین در ۱۰ سال گذشته تعداد کلاهکهای هستهای خود را دو برابر کند، اما این کشور بیشتر در حال تلاش برای گسترش روشهای استفاده از توانایی هستهای خود است تا قدرت نظامی خود را در سطح جهان به نمایش بگذارد.
به گفته وی و بنابر اطلاعاتی که اخیراً توسط وزارت دفاع چین منتشر شده، پکن در سال ۲۰۲۰ بیشتر درگیر تحولات نظامی و امنیتی خود بوده است بنابر همین گزارش چین ادعا کرده که هماکنون کمتر از ۲۰۰ کلاهک هستهای در اختیار دارد اما این تعداد در راستای تحقق اهداف چین و در پی توسعه و مدرنیزه کردن این کشور، در یک دهه آینده به دوبرابر افزایش خواهد یافت.
البته به همین میزان، این مسئله مهم است که چین چگونه توانایی دستیابی به چنین اقدامی را به دست خواهد آورد این کشور تلاش دارد تا «سه گانه هستهای» (نیروی دریایی، هوایی و زمینی) خود - به همان شکلی که ایالات متحده در حال توسعه و مدرن کردن آن هست- را به سرانجام برساند.
بنابر اظهارات معاون دستیار وزارت دفاع آمریکا در امور چین گزارش وزارت دفاع چین تاکید دارد که چین در حال گسترش، به روز کردن و متنوع کردن نیروهای [نظامی] هستهای خود در سراسر کشور است تنها با نگاهی به تعداد کلاهکهای هستهای میتوان پی برد که این تمام ماجرا نیست.
سه گانه هستهای که ایالات متحده در اختیار دارد به این کشور اجازه میدهد تا کلاهکهای هستهای خود را بر روی موشکهای زمینی، هوایی و دریایی که در زیردریاییها استفاده میشود را نصب کند.
به گفته اسبراگیا، چین قصد دارد تا طی ۱۰ سال آینده توانایی خود در زمینه ناوگان دریایی بالستیک را با قدرت بیشتری در رابطه با موشکهای دوربرد بالستیک گسترش دهد همچنین این کشور در تلاش است تا برنامه هستهای خود را در زمینه استفاده از موشکهای بالستیک نیروی هوایی توسعه بخشیده و تکمیل کند وی در این زمینه گفت چین برنامههایی در زمینه اضافه کردن موشکهای بالستیک قارهپیمای خود هم در این خصوص داشته و قصد دارد تا توانایی خود در این زمینه را گسترش دهد.
معاون دستیار وزارت دفاع آمریکا در امور چین در ادامه افزود: همانگونه که دیگران هم بر آن تاکید داشتند و در این گزارش هم بدان اشاره شد، کاملاً واضح است که چین به دنبال توسعه و تکمیل چنین ظرفیتهایی است و شواهد و قرائن از توسعه ظرفیتهای زیرساختی برای انجام چنین کارهایی در این گوشه از جهان هم مشخص است.
وی اظهار کرد که بر اساس گزارش یاد شده، چین تلاش دارد تا در کنار این اقدامات، «ارتش آزادیبخش خلق چین» را به عنوان یک ارتش مطرح در سطح جهانی تا سال ۲۰۵۰ میلادی معرفی کند.
این درحالی است که چین هیچگاه آشکارا از داشتن یک ارتش در سطح جهانی صحبت نکرده، بلکه در جستجوی این است تا ارتش چین را به عنوان یک ارتش همطراز با ایالات متحده و یا در زمینههایی برتر از آن معرفی کند تا هر قدرت بزرگ جهانی دیگر، این کشور را به عنوان یک تهدید بالقوه برای خود محسوب نماید.
اسبراگیا معتقد است که یک جنبه از تلاش چین در زمینه توانایی نظامی این کشور در سطح جهانی، «فرافکنی» قدرت است چینیها در تلاشند تا نیروهای نظامیشان در هر گوشه از جهان توانایی انجام عملیات نظامی و مانور را داشته باشند گام اول در چنین اقدامی هم تثبیت شبکه «لجستیک» نظامی در فراسوی مرزهای این کشور است.
بنابر گزارش منتشر شده از سوی وزارت دفاع چین، این کشور بسیار علاقمند است تا به طور همزمان هم برای تثبیت تسهیلات لجستیک نظامی خود در خارج از چین، برنامهریزی کرده و هم آن را در زمینه نیروی دریایی، هوایی و زمینی مورد توجه قرار دهد مناطقی که چین هماکنون آن را مورد توجه قرار داده شامل کشورهایی نظیر میانمار، تایلند، سنگاپور، اندونزی، پاکستان، سریلانکا، امارات متحده عربی، کنیا، سیشل، تانزانیا، آنگولا و تاجیکستان است چین هماکنون یک پایگاه نظامی در جیبوتی را هم در اختیار دارد.
به گفته معاون دستیار وزارت دفاع آمریکا در امور چین، چینیها در تلاش هستند تا آرزوی تبدیل شدن به یک قدرت بزرگ را جامه عمل بپوشانند و در این راه از هر ابزار و قدرتی که قابل تصور باشد، استفاده میکنند. دستیابی به آن هم بدین معنا است که چینیها باید همگرایی جهانی در گستردهترین مقیاس ممکن را با خود داشته باشند.
به گفته وی یکی از ابعادی که مشخصاً «ارتش در سطح جهانی» را میتوان با آن معنی کرد این است که چینیها بتوانند علیرغم فاصله زمانی و مکانی با سایر کشورها، قدرت تاثیرگذاری و نفوذ خود را داشته باشند این دقیقاً همان آرزویی است که چینیها در حال تلاش برای دستیابی به آن هستند.
نظر شما