۱۳ شهریور ۱۳۹۹، ۱۸:۰۴
کد خبرنگار: 920
کد خبر: 84025918
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

لزوم حرکت به سمت رویکردهای فناورانه در صنعت چاپ

تهران- ایرنا- رییس انجمن فناوری چاپ ایران گفت: اکنون که پاندمی کرونا تحولات زیادی در سراسر جهان رقم زده، صنعت چاپ نیز باید به سمت رویکردی فناورانه و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین به خصوص فناوری اطلاعات حرکت کند تا در پسا کرونا با تحولات سایر بخش‌ها بتواند همراهی کند.

«محمد بیطرفان» امروز (پنجشنبه) در وبینار تخصصی سومین روز از ششمین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ ایران افزود: چاپ یک صنعت راهبردی است، با این وجود صنعت چاپ در حوزه تامین ماشین آلات، تجهیزات و مواد اولیه وابستگی بیش از ۸۵ درصدی به خارج از کشور دارد.

وی تاکید کرد: شایسته است یکی از راهبردهای این صنعت اختصاص بودجه پژوهشی به آن باشد تا بتوانیم به منویات رهبر معظم انقلاب برای تحقق "جهش تولید" و جبران عقب‌ماندگی‌های این صنعت جامعه عمل بپوشانیم.

بیطرفان خاطرنشان کرد: رویکرد دیگر حرکت به سمت توسعه علمی و دانشی و اتخاذ تصمیمات و برنامه‌ریزی بر اساس اصول کارشناسی است، زیرا امروز جایی برای مدیریت و حتی آموزش‌های سنتی وجود ندارد.

وی هشدار داد: هرگونه تعلل در این زمینه، ناکارآمدی و عدم کارایی در صنعت چاپ را در آینده به دنبال خواهد داشت.

رییس انجمن فناوری چاپ ایران تأکید کرد: باید با حمایت مسوولان زمینه نوسازی ناوگان فرسوده صنعت چاپ و به کارگیری ماشین آلات و تجهیزات نوین در آن فراهم شود، به گونه ای که نیازهای دست‌کم یک دهه آینده کشور را تامین کند.

وی یادآور شد: یکی از چالش ها و نقاط ضعف حوزه صنعت چاپ انحصار نظام تصمیم‌گیری و اختصاص بودجه در سال های گذشته به بخش چاپ انتشاراتی بود، اما این صنعت چند دهه ای است که به سمت صنعتی شدن با تولید محصولات صنعتی حرکت کرده است، به گونه‌ای که سایر صنایع نمی توانند بدون آن توسعه یابند.

بیطرفان تاکید کرد: لازم است تمهیدات و برنامه ریزی های موثرتری در خصوص تامین مواد اولیه، حفاظت از سرمایه های انسانی واحدهای فعال در حوزه صنعت چاپ کشور از سوی متولیان و دست اندرکاران امر در شرایط کرونا اتخاذ شود.

وی ادامه داد: در غیر اینصورت ممکن است روند فعالیت صنعت راهبردی چاپ در خدمات رسانی به بسیاری از صنایع از جمله صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی، صادرات غیر نفتی و به تبع آن جهش تولید دچار وقفه شود.

خطر تعطیلی چاپخانه های کوچک

در ادامه این وبینار، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران استان اصفهان اظهار داشت: نگاه مسوولان و متولیان امر به چاپ، یک نگاه صنعتی نیست، این در حالی است که صنعت چاپ چهارمین یا پنجمین صنعت جهان از نظر گردش مالی به شمار رفته و صنعتی مادر محسوب می‌شود.

«انصاری پور» گفت: در سال های گذشته فعالان و مسوولان چاپ به معنای واقعی کلمه نتوانستند آن را به عنوان یک صنعت مطرح کنند.

وی بر لزوم به روزشدن چاپخانه ها تاکید کرد و افزود: بی مدیریتی و نبود تولی گری درست سبب شده تا در سال‌های گذشته چاپخانه های کوچک زیادی با خطر تعطیلی مواجه باشند، به طوری که پارسال ۴۰ واحد چاپخانه کوچک در استان اصفهان درخواست تعطیلی دادند.

این مقام صنفی، صنعت چاپ را نیازمند یک وزارتخانه مستقل برشمرد، زیرا همه تولیدات و محصولات کشور به نوعی وابسته به صنعت چاپ است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha