مرجان اکبری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از سال ۹۶ تا کنون ۱۱۰ اثر در حوزه آثار تاریخی منقول، غیرمنقول و طبیعی این استان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
وی ادامه داد: در کل سالهای فعالیت دولت دوازدهم تا کنون تعداد ۴۳۰ پرونده ثبت آثار تاریخی در استان آمادهسازی شده است که در سال گذشته ۱۵۰ پرونده به تهران ارسال و در ابتدای امسال ۸۲ مورد آن مورد موافقت شورای ملی ثبت آثار تاریخی قرار گرفت و در فهرست ملی ثبت شد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: تاکنون در این استان تعداد هزار و ۶۵۰ اثر،بنا و محوطه تاریخی ثبت ملی شده است که با آمادهسازی ۴۳۰ پرونده آثار تاریخی و قرار گرفتن آنها در نوبت ارائه و ثبت ملی میتوان گفت حدود یک سوم کل ثبت آثار تاریخی استان در دولت دوازدهم انجام شده است.
اکبری با بیان اینکه این امر نشان از توجه دولت و وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی به حوزه آثار تاریخی و حفاظت و صیانت از آنها دارد افزود: تا قبل از سال ۹۶ تعداد چهار حریم آثار تاریخی در این استان ثبت ملی شده بود که از این سال تا کنون در مجموع تعداد ۴۰ حریم آثار و و بناهای تاریخی استان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
وی ادامه داد:ثبت محوطههای تاریخی به دلیل اهمیتی که در مصون ماندن و حفاظت از آثار و بناهای تاریخی دارد بسیار مهم و حیاتی است.
طبق پیشبینی انجام شده بیش از ۱۰ هزار اثر، بنا و محوطه فرهنگی، طبیعی و تاریخی در این استان قابلیت ثبت در فهرست آثار ملی را دارد.
نظر شما