اوایل اسفند پارسال بود که کرونا رسما وارد زندگی مردم شد و در خراسان شمالی هم مانند تمام نقاط کشور تمهیداتی برای مقابله با این ویروس نوپدید اندیشیده شد.
این موجود ریز کوچک زندگی مردم را چنان تحت تاثیر قرار داد که تا قبل از این هرگز دیده نشده بود و تحصیل و فعالیت های آموزشی تبدیل به یکی از چالش های بزرگ شد و اکنون خانواده ها شتابزده در پی خرید ملزومات مدارس هستند، مدارسی که باز شدن آنها مانند هر سال نبود.
هر سال شهریورماه که به نیمه می رسید شور و شوق باز شدن مدرسه شهر را به رویاهای کودکی نزدیک می کرد و خنده های دانش آموزان به آسمان می رفت.
خانواده ها هر سال در آستانه شروع سال تحصیلی جدید، در گیرودار دلمشغولیهای روزانه خود، با شوق و اشتیاق به دنبال ثبت نام کودکان، تهیه نوشت افزار و لباس فرم مدرسه بودند اما امسال در کنار همه اینها، استرسی به نام کرونا نیز قد علم کرده است تا نگذارد لذت مدرسه تمام و کمال چشیده شود.
سال پرپیچ و خم
فرزانه محمدی، دختری ۷ ساله دارد که امسال باید کلاس اول را دوباره بخواند زیرا سال گذشته و آموزش های مجازی نتوانسته پایه های یادگیری این دانش آموز را محکم کند.
او از باز شدن مدارس و آموزش های حضوری شادمان است و می گوید: هنوز در الف و ب یادگیری بودیم که کرونا آمد و آمدنش مدارس را تعطیل کرد.
محمدی می افزاید: کرونا موضوع مهم روز است اما زندگی ادامه دارد و اگر مدارس باز نشود آموزش کودکان برزمین می ماند و خدا را شکر مسوولان و مدیران مدارس تمهیدات خوبی برای کنترل این بیماری اندیشیده اند.
وی با بیان اینکه سامانه «شاد» نقش آنچنانی در آموزش و یادگیری دانشآموزان نداشت، اظهار می دارد: مخصوصا برای کلاس اولی ها هیچ گزینهای بهتر از حضور در کلاسهای درس نیست.
یکی دیگر از والدین میگوید: چه بخواهیم و چه نخواهیم، مدارس با ابلاغ وزاتخانه باز می شوند، اما بهتر بود جزئیات بیشتری از نحوه حضور دانشآموزان و رعایت پروتکلهای بهداشتی اعلام می شد تا خیال خانواده ها راحت شود.
او می افزاید: بازگشایی مدارس در شرایط قرمز استان کار آسانی نیست زیرا صحبت از سلامت و جان دانش آموزان است اما از دیگر سو شرایط آموزش مجازی برای همه مردم فراهم نیست و در این وضعیت اقتصادی می تواند بسیار هزینه بر باشد.
وی در ادامه می گوید: اما تنها امتیاز این نحوه آموزش آن بود که دست کم خاطرمان از سلامت فرزندانمان آسوده بود.
کرونا موضوع مهم روز است اما زندگی ادامه دارد و اگر مدارس باز نشود آموزش کودکان برزمین می ماند و خدارا شکر مسوولان و مدیران مدارس تمهیدات خوبی برای کنترل آن اندیشیده اند.
تلخی کلاسهای خالی
فاطمه رحیمی، یکی از معلمان ابتدایی بجنورد میگوید: تصویر کلاس های خالی دل معلمان را به درد می آورد، اما اگر یک درصد هم امکان شدت گرفتن کرونا در پاییز بود، باید از بازگشایی مدارس می گذشتیم.
وی می افزاید: اگر بسترهای آموزش مجازی فراهم بود می توانستیم از آن تا کنترل کامل کرونا استفاده کنیم و از دیگر سو این نوع آموزش برای همه قابل فهم و دسترسی نیست.
وی اضافه می کند: به همین دلیل مدیران مدارس بسته به دولتی یا غیردولتی بودن، شرایط مختلفی برای کاهش خطر فراهم کرده اند که یکی از آنها تشکیل کلاس برای کلاس اولی ها تنها در ۲ روز هفته است.
وی می گوید: برخی مدیران از معلمان خواسته اند تا علاوه بر آن کلاس های مجازی خود را نیز ادامه دهند و در مدارس غیرانتفاعی معلمان موظف شده اند در صورت درخواست خانواده ها، کلاس خصوصی بگذارند.
مدیر یکی از مدارس نیز می گوید: شیوه نامه بازگشایی مدارس ابلاغ شده است و مبنای عمل ما همین شیوه نامه ابلاغی است.
صادق کریمی می گوید: نشست گردهمایی مدیران و روسای آموزش و پرورش شهرستانها و مناطق تابعه استان که به صورت ویدئوکنفرانسی برگزار شد به منظور بررسی نحوه اجرای شیوهنامه و هماهنگی برنامهها بود.
مدارس آماده سازی شده است
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی با تاکید بر آماده سازی فشای مدارس برای آغاز سال تحصیلی می گوید: با توجه به مساحت و فضای کلاسها، دانشآموزان باید با فراخوان مدیران در کلاسها حاضر شوند و تمام مدارس را آماده حضور دانشآموزان کرده ایم و مدیران هم توجیه شدهاند و البته ما قائل به حضور حداقلی دانش آموزان هستیم.
عباس سعیدی می افزاید: مدیران مدارس، به دسته و گروههای مختلف تقسیم شده اند و با توجه به مساحت کلاس و مدرسه، دانشآموزان در کلاس حضور خواهند داشت و این هفته بیشتر جنبه تمرین و آمادگی دارد.
وی ۲ اصل مشورت و مشارکت والدین را بسیار مهم خوانده و می افزاید: قرار بر این است که کلاس ها با فاصلهگذاری تشکیل شود، هیچ برنامه صبحگاهی در مدارس نداریم و زنگ تفریحها هم طبق پروتکلها و بدون تداخل خواهد بود.
وی با بیان اینکه بدون در نظر گرفتن وضعیت شیوع کرونا از نظر رنگ شیوع، مدارس با رعایت پروتکلها فعالیت خواهند داشت، می گوید: از ۱۸۴ هزار دانشآموز، امروز بخشی از آنان به مدرسه میروند و بچهها طبق فراخوان مدیر مدرسه، در کلاسها حاضر میشوند والدین اگر موردی از عدم رعایت پروتکلها دیدند میتوانند گزارش دهند و با مدارس خاطی برخورد میشود و البته دانشآموزان سرماخورده و مشکوک هم نباید به مدرسه بروند.
وی با اشاره به احتمال تعطیلی مدارس با توجه به دستور ستاد کرونا و وضعیت شیوع کرونا، می گوید: در این باره تابع دستور هستیم و همچنین آموزشها در شبکه شاد انجام و حل تمرین و مشکلات درسی در کلاس انجام میشود و درباره کلاس اولیها هم سعی بر این است که فقط ۴ ساعت در هفته در مدرسه باشند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی ضمن تاکید بر رعایت پروتکل های بیان شده توسط والدین می گوید: درباره بهای سرویسهای مدارس و نحوه اجرای شیوه نامههای بهداشتی در این سرویسها، در کارگروه ماده ۱۸ استان و شهرستانها تصمیمگیری خواهد شد.
گشایش همه مدارس
معاون تربیتبدنی و سلامت آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز می گوید: حضور دانش آموزان در شهرهای مختلف بدون توجه به شرایط شیوع کرونا، قطعی است و در صورتی که حضور دانش آموزان با رعایت پروتکل ها بوده و ظرفیت حضور آنان در کلاس درس محدود باشد، مخاطره ای برای بهداشت و سلامت آنان وجود نخواهد داشت.
از ۱۸۴ هزار دانشآموزان، فردا بخشی از آنان به مدرسه میروند و بچهها طبق فراخوان مدیر مدرسه، در کلاسها حاضر میشوند والدین اگر موردی از عدم رعایت پروتکلها دیدند میتوانند گزارش دهند و با مدارس خاطی برخورد میشود و البته دانشآموزان سرماخورده و مشکوک هم به مدرسه نروند.
مهدی خطیب زاده اظهار می دارد: بر اساس اعلام غیررسمی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی، شهرستان های اسفراین، گرمه و جاجرم، اکنون در وضعیت سفید کرونایی قرار دارند، در شیروان وضعیت قرمز است و دیگر شهرستان ها نیز نارنجی و زرد هستند.
معاون تربیتبدنی و سلامت آموزش و پرورش خراسان شمالی خاطرنشان می کند: شرایط شیوع کرونا در شهرستان های مختلف ممکن است تغییر کند و وضعیت آموزش و حضور در کلاس درس هم برای دانش آموزان متناسب با آن، تغییر خواهد کرد.
۱۸۰ هزار دانش آموز و پیش دبستانی در بیش از ۲ هزار باب مدرسه خراسان شمالی زیر نظر ۱۴ هزار نفر معلم، سال تحصیلی خود را از امروز آغاز کرده اند.
استان خراسان شمالی از اوایل مردادماه وارد شرایط قرمز کرونایی شده که هنوز نتوانسته خود را از دست این وضعیت رهایی بخشد.
نظر شما