اولویت سلامت در بازگشایی مدارس از گفتههای رییس دولت گرفته تا مربیان و مدیران مدارس به وضوح مشخص است تا جایی که دکتر حسن روحانی امروز تاکید کرد که «گفتمان ما سلامت به همراه فعالیت است».
بر همین اساس ورود دانشآموزان به مدارس هم با بررسی وضعیت استفاده از ماسک و ضدعفونی کردن وسایل و کفشهای آنان همراه شد و تعدادی از دانشآموزان پس از چندین ماه تعطیلی مدارس با شور و اشتیاق در کلاسهای درس حاضر شدند.
بر اساس بررسی میدانی خبرنگار ایرنا در شهرستانهای مختلف استان، تمامی مدارس در هنگام ورود دانشآموزان پروتکلهای بهداشتی را رعایت کردند و دانشآموزان پس از ماهها و با شور و شوق دوستان خود را دیدند.
برخلاف سالهای گذشته، ازدحام والدین در مقابل مدارس به ویژه دبستانها به نسبت سالهای گذشته کمتر بود و اکثر خانوادهها فرزندان خود را به مدارس تحویل دادند و آنجا را ترک کردند.
با وجود افزایش میزان تردد در سطح بیشتر شهرستانهای استان تهران، ترافیک در سطح شهر روان بود و گره ترافیکی جز مواردی خاص در پایتخت در سایر شهرستانها دیده نشد.
معاون آموزش ابتدایی ادارهکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران نیز با اشاره به اهمیت صیانت از سلامت دانشآموزان میگوید: با دستور وزیر آموزش و پرورش اعتباری برای خرید مواد ضدعفونی کننده و ماسک در نظر گرفته شده و مدیران مدارس در ابتدای سال تحصیلی مواد مورد نیاز را خریداری کردند و آنها را امروز در اختیار دانش آموران قرار دادند.
احمد بختیاری با تاکید بر اهمیت همکاری والدین با آموزش و پرورش، اظهار داشت: خانوادهها هم باید دستورالعملهای بهداشتی را در منزل رعایت کنند و به فرزندان خود آموزش بدهند تا با رعایت بهداشت فردی و به همراه داشتن مواد ضدعفونیکننده در معرض بیماری کرونا قرار نگیرند.
به گفته مدیرآموزش و پرورش ورامین نیز تمامی کلاسهای درس پیش از حضور دانشآموزان ضدعفونی شد و این اقدام در هر دو شیفت صبح و عصر به صورت روزانه تکرار میشود.
امیر محمدی افزود: تمامی مدارس شهرستان ورامین آمادگی کامل برای برگزاری کلاسهای درس به صورت حضوری و غیرحضوری را دارد و زیرساختهای هر دو شیوه فراهم شده است.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان قرچک نیز از آمادگی کامل مدارس برای اجرای دستورالعملهای وزارت آموزش و پرورش برای ارائه مطالب درسی به دانش آموزان خبر داد.
غلامرضا بختیاری افزود: تمامی مدارس، دانشآموزان را به گروههای مختلف تقسیمبندی کردهاند تا در صورت لزوم حضور دانشآموزان در مدرسه، تراکم کلاسها کمتر از ۱۵ نفر باشد و فاصله اجتماعی رعایت شود.
وی تصریح کرد: با تمام توان، ضمن ارائه مطالب درسی به دانشآموزان، از سلامت آنان حفاظت میکنیم و در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد.
بختیاری تأکید کرد: حفظ سلامت دانشآموزان اولویت آموزش و پرورش است و بدونشک در ارائه مطالب درسی به صورت حضوری، سلامت معلمان و دانشآموزان مورد توجه قرار میگیرد.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران نیز میگوید: شورای مدرسه متناسب با فضای آموزشی و تراکم جمعیت دانشآموزی چگونگی و نحوه حضور آنان در مدرسه و کلاسهای درس را مدیریت خواهد کرد تا از سلامتدانش آموزان صیانت شود.
«عبدالرضا فولادوند» افزود: این شورا اختیار دارد تا نحوه حضور دانشآموزان را در مدرسه مدیریت کند؛ اگر تشخیص داد که تعداد دانشآموزان به تناسب و تراکم نسبت به فضای کلاسها بیشتر است، باید آنان را تقسیمبندی کرده و در گروههای متعدد در مدرسه برای آموزش دعوت کند.
وی با اشاره به محدود شدن تعداد دانشآموزان در کلاسهای درس، افزود: به عنوان مثال اگر کلاسی، ۲۰ دانشآموز داشته باشد، شورای مدرسه تشخیص میدهد که آنان در۲ گروه ۱۰ نفره حضور داشته باشند.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران درباره نحوه اطلاعرسانی و چگونگی برگزاری کلاسهای درس به صورت حضوری، اظهارداشت: در حال حاضر بخشی را مدیران گروهبندی و اطلاعرسانی کردند و یکی دو روز که از سال تحصیلی بگذرد اینها برای دانشآموزان مشخص خواهد شد.
وی درباره نحوه نظارت بر استفاده از ماسک توسط دانشآموزان به خصوص در دوره ابتدایی گفت: در مدارس زنگ تفریح، به معنی زنگ تفریحهای گذشته نداریم، دانشآموزان در کلاسهای درس توسط معلمانشان و در زنگ تفریح محدود در حیاط مدرسه توسط مربیان بهداشت و معاونان آموزشی رصد میشوند.
«فولادوند» افزود: در این زمان هم باید آموزشهای خودمراقبتی مورد توجه قرار بگیرد و کمک اولیا در این برنامه از جمله نحوه و تاکید آنان بر استفاده از ماسک در مدرسه و همکاریهایی بین اولیا و مدرسه، مربیان بهداشت مدرسه با اولیا میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.
تاکید بر حضور نیافتن دانشآموزان مشکوک به کرونا در مدارس
«فولادوند» با اشاره به سخنان وزیر آموزش و پرورش مبنی بر اینکه خانوادهها اگر علایمی از بیماری کرونا یا سرماخوردگی را در فرزندانشان مشاهده کردند باید مانع حضور آنان در مدرسه شوند، گفت: ما هم درخواست میکنیم اولیا این مباحث را جدی بگیرند و در راستای شروع سال تحصیلی همکاری کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران افزود: طی سال تحصیلی جدید بنا بر حضور دانشآموزان در مدارس بوده اما این حضور مدیریتش انعطافپذیر است و دانشآموزان به تناسب نوع وضعیت مدرسه میتوانند دور روز یا سه روز در هفته به مدرسه بیایند، رفع اشکال کنند و برنامههای تدوین شده شورای مدرسه را اجرایی کنند.
به گزارش ایرنا برای آماده شدن شرایط شروع موفق سال تحصیلی تلاشهای بسیار شده است و دستاندرکاران آموزشوپرورش در سراسر کشور، مدارس را برای استقبال از دانشآموزان آماده کردهاند.
دانشآموزان کشور دو سوم سال تحصیلی گذشته را به شکل حضوری و یکسوم پایانی را بهطور مجازی و با استفاه از روشهای آموزش غیرحضوری پشت گذاشتند.
بیش از یک میلیون دانشآموز طی سال تحصیلی جدید در بیش از چهار هزار مدرسه تهران تحصیل خواهند کرد و مجموع دانشآموزان کل استان تهران به حضور ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر میرسد.
نظر شما