به گزارش ایرنا، «حمدالله همدرد» روز یکشنبه در گفت وگوی تلفنی با ایرنا اظهار داشت هنوز علت مشکلاتی که در خصوص تاخیر در تردد کامیون ها از ایران به افغانستان ایجاد شده را نمی داند و تنها می داند که کامیون های ایرانی از ساعت ۱۳ اقدام به عبور از مرز دوغارون به داخل افغانستان می کنند در حالی که شروع فعالیت گمرک از ساعت هفت صبح است.
وی با اعلام اینکه در چند روز گذشته گمرک ایران در مرز دوغارون اجازه تردد کامیون های تجاری به داخل افغانستان را نداده است، ابراز امیدواری کرد که از امروز با رفع مشکلات عبور کامیون ها از مرز دوغارون به حالت عادی باز گردد.
همدرد درعین حال تاکید کرد که هیچ گونه مشکلی در مرز اسلام قلعه وجود ندارد و زیرساخت ها برای ورود کامیون های ترانزیتی به داخل افغانستان وجود دارد.
وی با بیان اینکه روزانه ۷۰۰ کامیون از مرز اسلام قلعه عبور می کنند خاطرنشان کرد این مرز ظرفیت عبور یک هزار و ۵۰۰ کامیون را دارد.
«محمدمهدی جوانمرد قصاب» رایزن بازرگانی ایران در کابل نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت که کامیون ها برای عبور از مرز دوغارون باید روزها برای عبور از مرز منتظر بمانند.
وی افزود: زیرساخت های موجود هنوز آمادگی گسترش و توسعه تجارت بین ایران و افغانستان و آسیای میانه را ندارد.
رایزن بازرگانی ایران در افغانسان گفت که در گذشته ۷۰۰ کامیون از مرز عبور می کرد که با گسترش ترانزیت کالا به آاسیای میانه و افزایش تجارت بین ایران و افغانستان، زمان انتظار برای عبور از مرز افزایش یافته است.
وی خاطرنشان کرد چنانچه ایران و افغانستان به فکر توسعه ترانزیت و تجارت هستند باید به سرعت زیرساخت های گمرگ را تکمیل کنند.
جوانمرد قصاب خاطرنشان کرد که با امکانات و زیرساخت های موجود امکان افزایش ترانزیت بدون مشکلات امکانپذیر نیست .
وی خواستار فعالیت ۲۴ ساعته گمرک شد و خاطرنشان کرد که با تکمیل این زیرساخت ها، باسکول ها و انبارهای نقاط صفر مرزی مشکلات موجود به طور اساسی حل می شود.
رایزن بازرگانی ایران خاطرنشان کرد که ایران و افغانستان باید با تکمیل زیرساخت ها نسبت به تسریع انتقال کالاهای بازرگانی و ترانزیتی اقدام کنند.
در چند روز گذشته کندی تردد کامیون ها در مرز دوغارون باعث ازدحام کامیون ها در این مرز شده است .
این درحالی است که گمرک افغانستان وجود هرگونه مشکلی در مرز را رد کرده و آن را مربوط به ایران دانسته است.
در روز عید قربان نیز تعطیلی سه روزه و ضعف امکانات در گمرک افغانستان باعث شده بود که دو هزار خودروی سنگین ترانزیتی در پشت مرز «دوغارون» صف بکشند که پس از چند روز این مشکل رفع شد.
تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد و گذرگاه مرزی دوغارون در ۱۸ کیلومتری شرق تایباد واقع است که به دلیل قرار گرفتن منطقه ویژه اقتصادی دوغارون در فاصله ۱۲۰ کیلومتری شهر هرات افغانستان، این گذرگاه نقش به سزایی در صادرات انواع کالا از ایران به بازارهای هدف دارد.
دوغارون پس از گمرک مشهد پر رونقترین گمرک خراسان رضوی و تنها گمرک مستقل در این استان محسوب میشود که تقریبا تمام ترانزیت کالا به افغانستان از طریق آن صورت میگیرد که متاسفانه به دلیل کمبودهای زیرساخت ها، رانندگان را با مشکلات عدیدهای برای ترخیص کالا منتظر کرده است.
در حالی که تعداد ۱۰ واحد باسکول در گمرک منطقه ویژه اقتصادی و نیز بازارچه مرزی دوغارون در خاک ایران برای تسهیل و تسریع در اعزام تانکرها و کامیونهای حامل سوخت فعالیت دارند اما در آن سوی مرز تنها یک باسکول در گمرک افغانستان فعال است که همین موضوع باعث ایجاد صفهای طویل خودروهای ترانزیتی و سردرگمی رانندگان ایرانی شده است.
نظر شما