به گزارش روزنامه انگلیسی گاردین، بیش از ۱۰۰ معترض انگلیسی عضو گروه شورش علیه انقراض روز جمعه جادههای منتهی به چاپخانههای نیوزپرینترز (Newsprinters) در براکسبورن و نوزلی (Knowsley) در نزدیکی لیورپول را مسدود کردند.
هر دو چاپخانه متعلق به گروه رسانهای خبر (News Corp) هستند که برخی از روزنامههای مهم انگلیس چون سان، تایمز، ساندی تایمز، دیلی تلگراف، ساندی تلگراف، دیلی میل و ایونینگ استاندارد را چاپ میکند.
ماموران پلیس حدود ساعت ۱۰ شب به محله Great Eastern Road در براکسبورن اعزام و در آنجا با حدود ۱۰۰ معترض متحصن روبرو شدند که بنرهایی با نوشتههای حقیقت را آزاد کنید، در دست داشتند یا به اطراف نصب کرده بودند.
گروه شورش علیه انقراض در توییتی در این باره نوشت با این کار میخواهد ناکامی مطبوعات در پوشش اخبار مربوط به بحران اقلیم و محیط زیست و دستکاری مداوم حقیقت در راستای سیاستهای خبری را افشا کند.
این گروه از معترضان برنامه داشتند تمام شب مسیر منتهی به چاپخانهها را بسته نگه دارند تا از رسیدن شماره جدید روزنامهها به دکههای روزنامهفروشی جلوگیری کرده به گفته خودشان دروغها را فیلتر کنند. به گزارش پلیس، در جریان این حرکت اعتراضی ۱۳ نفر بازداشت شدند و کامیونهای تحویل تا ساعت ۶ صبح به وقت محلی موفق به عبور از براکسبورن نشدند.
به گزارش ایرنا، اعضای گروه زیست محیطی شورش علیه انقراض سه شنبه گذشته (۱۱ شهریور) هم زمان با پایان تعطیلات تابستانی، تظاهرات وسیعی را در اعتراض به کوتاهی دولت لندن نسبت به بحران جهانی آبوهوایی به راه انداختند. آنها در میدان مقابل پارلمان تجمع کرده و به اشکال مختلف از جمله سر دادن شعارهای اعتراضی و خوابیدن کف خیابان مراتب اعتراض خود را اعلام کردند.
این معترضان صبح چهارشنبه تلاش کردند مسیر عبور نخست وزیر و نمایندگان به پارلمان را مسدود کنند. دفتر نخست وزیر انگلیس در خیابان مجاور پارلمان قرار دارد و معترضان مسیر رفتوآمد وی را هم با مشکل مواجه کردند.
اعضای گروه شورش علیه انقراض که خواهان رسیدگی فوری به وضع محیط زیست هستند پیشتر در اقداماتی مانند بستن خیابان منتهی به پارلمان، چسباندن خود به قطارهای شهری و امثال آن، در رفت و آمد شهری اختلال ایجاد و حتی برخی از آنان خود را به نرده منزل جرمی کوربین رهبر سابق حزب کارگر قفل و زنجیر کردند.
این گروه علاوه بر اعلام رسمی وضع اضطراری، میخواهند دولت از طریق تصویب قوانین الزامآور، افزایش روزافزون دیاکسید کربن را تا سال ۲۰۲۵ میلادی به صفر برساند؛ کاری که بعید است دولت پس از چراغ سبز نشان دادن به شرکتهای نفتی برای حفاری نفت شل موسوم به 'فرکینگ' بتواند با آن موافقت کند. در جریان دور جدید تظاهرات گسترده و فلج کننده فعالان محیط زیست ۹۰ معترض در پایتخت انگلیس بازداشت شدند.
نظر شما