۱۵ شهریور ۱۳۹۹، ۱۶:۴۹
کد خبرنگار: 1255
کد خبر: 84027472
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

فعالیت‌های ضد کرونایی قرارگاه مردمی مدافعان سلامت

۱۵ شهریور ۱۳۹۹، ۱۶:۴۹
کد خبر: 84027472
فعالیت‌های ضد کرونایی قرارگاه مردمی مدافعان سلامت

تهران- ایرنا- قرارگاه مردمی مدافعان سلامت در طول دوران شیوع ویروس کرونا در کشور تاکنون در زمینه مبارزه با ویروس کرونا و ارائه خدمات و بسته‌های فرهنگی به جامعه، فعالیت‌هایی داشته است.

به گزارش روز شنبه ایرنا،  ماموریت جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در موضوع مبارزه با کرونا شامل ساماندهی فعالان مردمی برای نقش آفرینی اثربخش فرهنگی اجتماعی در بحران کرونا در سطح مناطق و محلات کشور بود.

اهداف نیز شامل ساماندهی بخش مردمی ستاد مبارزه با کرونا و کمک به پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و قطع زنجیره انتقال آن به وسیله مردم،  رصد، پایش، شبکه سازی و توانمندسازی گروه‌های خودجوش مردمی و ساماندهی آن در قالب عملیات محله محور،  شناسایی و احصای ظرفیت‌های محلی و فعال‌سازی آن برای رفع نیازهای منطقه و ارائه خدمات حمایتی ویژه افراد و خانواده‌های آسیب پذیر و خاص اعم از خانواده معظم شهدا و ایثارگران، مستضعفان و محرومان، سالمندان و بیماران خاص توسط فعالان مردمی مناطق و محلات بود.

سیاست‌ها نیز شامل مدیریت غیر متمرکز و غیر حضوری،  تاکید بر عملیات محله محور،  اتصال و حفظ مرجعیت وزارت بهداشت،  تمرکز بر پیشگیری به جای درمان و عدم ایجاد توقع پشتیبانی مادی در ستادهای محلات بود.

در این زمینه اقداماتی انجام شده است.  تشکیل ستاد ملی قرارگاه مردمی مدافعان سلامت به همراه کارگروه‌­های پشتیبان شامل کارگروه تولید و توزیع محصولات بهداشتی اعم از سازمان‌دهی تولیدکنندگان کارگاهی و خانگی ماسک، لباس و مواد ضدعفونی،  سازمان‌دهی توزیع‌کنندگان محصولات، تسهیل­گری، شناسایی و تهیه مواد اولیه در ۵۰ روز اول به‌صورت متمرکز،  توزیع ۱۲۰ تن الکل و مایع ضدعفونی کننده،  ۲۰۰ هزار متر پارچه اسپان باند برای تولید ماسک، ۱۵ تن کش، تهیه دستکش لاتکس به میزان ۳۰۰ هزار جفت، تهیه مواد ضدعفونی کننده رایگان به میزان ۱۵ تن، ۳۰ هزار شیلد برای بیمارستان‌ها، ۵۰ هزار گان ایزوله،  ۵۰ هزار گان ساده،  راه اندازی دو کارگاه تولید کش،  یک کارگاه تولید ژل،  ماسک N۹۵ به تعداد ۱۵۰۰۰ عدد،  ماسک جراحی سه لایه ۶۰ هزار عدد انجام شده است.

همچنین کارگروه رصد  و تحلیل محتوا نیز تشکیل شد. در این زمینه،  رصد جریانات معارض در فضای مجازی،  ایجاد و تقویت کانال رصد جریانات در فضای مجازی و اطلاع رسانی به اعضای جبهه،  جمع آوری، تولید و توزیع محتوای مناسب جهت عملیات روانی (آفندی و پدافندی) اجرایی شد.

کارگروه تولید محتوا و ترویج گفتمان اعتقادی و معنوی نیز تشکیل شد.  کمیته تولید محتوا با استفاده از ظرفیت مجامع تخصصی به خصوص تشکل فراگیر تبلیغ، کارگروه قرآن، مجمع مهدویت، وارثون ایجاد شد. تولید و توزیع محتوا با توجه به فرصت ۳ ماه رجب، شعبان و رمضان و با استفاده از ظرفیت سازمان تبلیغات اسلامی و مدیریت حوزه­‌های علمیه انجام شد.  در موضوعات تقویت مبانی توحیدی، توسل به ذات الهی و حضرات معصومین علیهم السلام،  تنبه و مرگ آگاهی،  دستگیری و احسان نیازمندان،  ترویج روحیه ایثار و جهاد محتوا تولید شد

هماهنگی هیئت‌ها، موسسات در راستای ترویج گفتمان اعتقادی و معنوی، تشکیل کارگروه مدیریت اقتصادی برای تولید و ترویج بسته اقتصاد معیشت برای خانواده­‌ها، تبیین مسائل اقتصادی ناشی از بحران و ارائه راه‌کار، کمک به مدیریت اصناف و مراکز خرید و هماهنگی با تعزیرات برای مبارزه با احتکار و گران­‌فروشی، ارائه الگوی برای مدیریت محرومیت­‌زدایی در محلات انجام شد.

همچنین کارگروه تولید بسته فرهنگی خانواده شامل معرفی و ترویج بازی‌های خانوادگی، معرفی و ترویج پویش­‌های کتاب‌خوانی،  معرفی و کمک به انتشار کتاب دیجیتال، تسهیل‌­گری برای ارائه و دسترسی به مشاوره­‌های تربیتی کودکان و مسائل حوزه خانواده، تسهیل­گری در حوزه تحصیلی دانش ­آموزان، کارگروه توزیع و تولید رسانه،  راه‌اندازی گروه انتقال تولیدات رسانه‌ای و فراخوان تولیدات،  راه‌اندازی سایت مرجع اطلاع‌رسانی،  انتشار اخبار خدمات و محتواهای مناسب در رسانه ملی، فضای مجازی و مطبوعات،  کارگروه تغذیه و طب ایرانی اسلامی ارائه مشاوره و تولید محتوای آموزشی در خصوص تغذیه، پیشگیری و درمان،  سهیل­‌گری و کمک به درمان مبتلایان،  اجرای پویش هر خانه یک پرستار (برای آموزش مادران) انجام شد.

کارگروه آینده‌پژوهشی و مطالعات راهبردی شامل تشکیل کمیته آینده پژوهی و مطالعات راهبردی با حضور عناصر راهبرده و آینده پژوه،  تولید محتوای آینده پژوهی و راهبردی و توزیع در کانال‌های جبهه اجرایی شد.

همچنین اقدامات استانی شامل تشکیل قرارگاه‌های مدافعان سلامت در سطح استان‌ها انجام شد. در این زمینه ۲۴ استان به صورت مستقل و هماهنگ با ستاد مبارزه با کرونای استان و ۸ استان ذیل ستاد استان همکاری کردند.

رصد و شناسایی گروه‌های جهادی و خودجوش مردمی در استان و شهرستان‌ها با تاکید بر محله محوری شامل عملیات میدانی در سطح مناطق و محلات انجام شده است. این اقدام در دو محور شامل محور نخست عملیات محله محور و محور دوم عملیات در بیمارستان‌ها، نقاهت‌گاه‌ها و آرامستان‌ها انجام شد. در محور نخست،  ضدعفونی و گندزدایی معابر عمومی و اماکن پرتردد، خیابان‌های اصلی بر عهده شهرداری و خیابان‌ها و کوچه‌های فرعی و اماکن محلی بر عهده نیروهای مردمی و جهادی بود.  حمایت از راه اندازی کارگاه‌های محلی تولید ماسک با رعایت استانداردهای وزارت بهداشت در مساجد، حسینیه‌ها و منازل شخصی انجام شد. همچنین کمک به تامین، تولید و توزیع محلول ضدعفونی برای گندزدایی‌های وسیع و نیز ضدعفونی کردن منازل و مصارف شخصی، رسیدگی به اقشار آسیب پذیر شامل خانواده شهدا، جانبازان، سالمندان، بیماران خاص، زنان باردار، مستضعفان انجام شد.

آموزش‌های عمومی، بهداشتی،  خرید مایحتاج روزانه و دارو و اقلام بهداشتی،  رسیدگی به مسائل و مشکلات ایشان (مادی و معنوی)،  راه اندازی پویش‌های محله محور (هر نفر یک مدافع سلامت، پویش صدقه سلامت، صدقه بخشی از هزینه‌های سفر عید، آجیل عید، لباس عید،  هر محله یک قربانی) انجام شد.

امور آموزشی و مشاوره‌ای،  ایجاد کانال و گروه ارتباط و اطلاع‌رسانی محله،  آموزش پیشگیری و قرنطینه،  کمک به آموزش تحصیلی دانش‌آموزان،  مشاوره روان شناسی با هدف کاهش استرس از خانواده‌ها و جلوگیری از اختلافات،  امور فرهنگی و معنوی،  ترویج فرهنگ قرآنی، ادعیه و زیارات،  بازی و سرگرمی،  تشویق ازدواج بدون مراسم و هزینه اجرایی شد.

اقداماتی مانند ارائه خدمات کمک‌درمانی و معنوی به بیماران بستری‌شده کرونایی در بیمارستان‌­ها،  استفاده از ظرفیت مساجد و حسینیه‌ها برای اسکان و اطعام کارتن‌خواب‌ها و بی‌خانمان‌ها،  تامین منابع مالی، تهیه و توزیع عمده و گسترده اقلام بهداشتی در سطح کشور به خصوص مناطق محروم و حاشیه شهر،  کمک به نانوایی‌­ها برای نان نذری،  هماهنگی با کسبه محلی (ساندویچی، میوه ­فروش، رستوران) و تامین یارانه برای کمک به فقرای محل، پویش صحبت با صاحب ­کارها برای بخشش اجاره و پا در میانی حضوری،  پویش هر محله یک قربانی برای دفع بلا و سلامتی امام زمان (عج) و تقسیم میان نیازمندان انجام شد.

در محور دوم،  عملیات در بیمارستان‌ها، نقاهت گاه‌ها و آرامستان‌ها اجرایی شد.  به عنوان مثال در تهران استقرار ۹۰ نفرا ز طلاب و اساتید حوزه علمیه با محوریت بسیج اساتید در بیمارستان‌های گلستان، خانواده،  فجر،  هاجر، بعثت،  امام خمینی،  فیروزگر،  مسیح دانشوری،  بهارلو،  بقیة الله،  امیراعلم، شهدای یافت آباد،  طرفه،  سینا، شریعتی،  شهدای گمنام و فیروز آبادی انجام شد.

اعزام نیروهای جهادی به بیمارستان‌ها برای انجام امور مرتبط با تجهیز اموات،  استقرار نیروهای جهادی در سالن‌های تجهیز آرامستان‌ها مانند بهشت زهرای تهران به منظور انجام امور غسل و کفن و نماز بر اجساد بیماران کرونایی،  اعزام نیروهای مردمی و جهادی به بیمارستان‌ها جهت همکاری در قسمت‌های مختلف بیمارستان از جمله امور نظافت، نگهبانی، راننده، آشپزخانه،  تولید و توزیع آب میوه طبیعی ویژه کادر درمانی و بیماران کرونایی اجرایی شد.

در رزمایش مواسات نیز توزیع بیش از ۵۰۰ هزار بسته حمایتی در سطح شهرها برای حمایت از اقشار آسیب پذیر با حمایت بنیاد علوی و گروه‌های جهادی و مردمی که با استفاده از ظرفیت شبکه‌های مردمی از نیمه شعبان تا شب‌های قدر انجام شد.  پویش شب‌های همدلی پخت و توزیع سحری و افطاری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مناطق محروم و حاشیه شهر توسط هیئات فعال با هماهنگی جامعه ایمانی مشعر انجام شد.

در زمینه عملیات رسانه‌ای نیز تولید، تقویت و استمرار برنامه «انارستان» در حوزه سلامت و تغذیه سالم در دوران کرونا،  تولید برنامه «روایت هیات» در حوزه معرفی هیئات فعال در حوزه کرونا به خصوص هیئات فعال در پویش شب‌های همدلی،  تهیه و تولید بیش از ۲۰۰ دقیقه کلیپ با موضوع کودک و نوجوان، خانواده، طنز و شاد با رویکرد دینی ویژه ایام کرونا،  تولید کلیپ سلامت برای ترویج فواید روزه داری در دوران کرونا بر اساس تجویز پزشکان سنتی و مدرن انجام شد.

عملیات کلان فرهنگی شامل راه‌اندازی پویش‌های کتاب‌خوانی شیرازه (معرفی و توزیع الکترونیکی ۷ کتاب سبک زندگی با مخاطب خانواده)،  ارائه خدمات اینترنتی و تلفنی تغذیه سالم (تقویت سامانه نوبان) ۴۰ پزشک جهادی در حوزه طب ایرانی اسلامی و طب مدرن،  فراخوان و انتشار شعر و تولیدات کوتاه ادبی و داستانی در حوزه مبارزه با کرونا،  تولید محتوای گرافیکی و طراحی جلد دفتر با طرح مدافعان سلامت،  اعزام بیش از ۱۵۰ گروه جهادی تبلیغی به استان‌ها و مناطق محروم جهت تبلیغ چهره به چهره با رعایت پروتکل‌های بهداشتی،  نهضت ترجمه و انتقال الگوی فعالیت‌های مردمی در مبارزه با کرونا،  طراحی، تولید و تکثیر پوستر (۳۰ عدد) و کلیپ‌های (۵ عدد) مرتبط با شهدا و مدافعان سلامت و تولید کتاب خاطرات شهدا و مدافعان سلامت انجام شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha