کارشناس امور باغبانی جهاد کشاورزی مازندران پیشبینی کرد که امسال حدود ۲۶ هزار تن انار از باغ های استان برداشت شود که سه هزار تن بیشتر از سال گذشته است.
حسین مولایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از نخسیتن برداشت انار در منطقه گلوگاه در شرق مازندران خبر داد و افزود : به دلیل شرایط مناسب آب و هوایی و انجام عملیات صحیح هرس ، امسال محصولات درختان سیاه ریشه از جمله انار پربارتر شده است.
وی ارزش اقتصادی تولید انار مازندران در سال جاری را بیش از ۷۷ میلیارد تومان بر آورد کرد و توضیح داد: هرس درختان انار یکی از مهم ترین عواملی است که در افزایش عملکرد و تولید میوه مرغوب و با کیفیت نقش دارد .
این کارشناس باغبانی گفت : از آن جایی که انار دارای رشد رویشی شدید است ،در صورت عدم هرس، ظرف مدت کوتاهی به حالت انبوه و پرپشت درآمده و محصول آن از جهت کمی و کیفی کاهش پیدا میکند.
وی میانگین عملکرد انار در مازندران را ۱۱ تا ۱۲تن در هکتار اعلام کرد و از باغداران خواست تا محصول رسیده را بموقع برداشت کنند.
مولایی گفت : برداشت نکردن بموقع محصول سبب می شود تا بیشتر میوههای درشت در اثر سردی هوا صدمه دیده و دچار ترکیدگی میشود.
وی در عین حال پیشنهاد کرد که انار در مواقع بارندگی و یا شبنم چیده نشود چون انار آبدیده زودتر ترک خورده و در انبار میپوسد.
بر اساس تحقیقات باستان شناسان کشت انار از سه هزار سال پیش و از دوره غارنشینی در مازندران رواج داشت. یک فقره شی مفرغی شبیه انار که نشانه باستانی از کشت انار در مازندران است سه سال پیش در منطقه گوهرتپه بهشهر کشف و رونمایی شد. وجود ۱۲ هزار هکتار درخت انار خودرو در شبه جزیره میانکاله واقع در شهرستان بهشهردر شرق مازندران نیز نشانگر دیرینگی و ظرفیت توسعه کشت انار در این استان است.
مازندران همچنین غنی ترین کلکسیون انار کشور را با ذخیره سازی ۹۲۰ گونه در اختیار دارد.
بیشترین میزان تولید انار در مازندران مربوط به شرق این استان بویژه شهرستان بهشهر است. این شهرستان با حدود ۱۱ هزار هکتار باغ انار ، حدود ۶۰ درصد انار استان را تولید می کند
نظر شما