۱۶ شهریور ۱۳۹۹، ۱۱:۴۶
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 84028506
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آمریکا مدعی توسعه طلبی نظامی چین در پاکستان شد

۱۶ شهریور ۱۳۹۹، ۱۱:۴۶
کد خبر: 84028506
آمریکا مدعی توسعه طلبی نظامی چین در پاکستان شد

اسلام‌آباد - ایرنا - آمریکا که همواره علیه مشارکت راهبردی اسلام‌آباد و پکن به ویژه طرح راهروی اقتصادی این دو کشور آسیایی مخالفت خود را نشان داده است، این بار چین را به توسعه طلبی نظامی در پاکستان برای دستیابی به منافع عمق استراتژیک متهم کرد.

به گزارش ایرنا، پایگاه اینترنتی روزنامه پاکستانی «داون» روز یکشنبه نوشت که براساس یک گزارش رسمی دولت ایالات متحده آمریکا، چین دارای منافع راهبردی عمیق در پاکستان است و هر دو کشور به رغم عوامل تحریک کننده برای درگیری‌ها (در شبه قاره) با یکدیگر همکاری می‌کنند.

«داون» می‌افزاید: وزارت دفاع آمریکا در گزارش ۲۰۲۰ خود به کنگره این کشور با موضوع تحولات نظامی و امنیتی در چین، اظهار داشته که پاکستان در میان معدود کشورهایی است که پکن درصدد افزایش تعاملات دوجانبه و چندجانبه با آن می‌باشد.

این گزارش که اوایل هفته جاری منتشر شد، می‌گوید: پاکستان در میان کشورهایی قرار دارد که چین به احتمال زیاد مناطقی در آن را برای تاسیسات لجستیکی نظامی خود در نظر گرفته، ادعایی که همواره از جانب پکن و اسلام‌آباد قویاً رد شده است.

پنتاگون مدعی شد: چین در پاکستان کمپینی به راه انداخته که هدف آن فعالیت‌های عملیاتی جهت دستیابی به اهداف راهبردی خود قلمداد می‌شود. به عنوان بخشی از این کارزار، پکن به دنبال افزایش تعاملات دوجانبه و چندجانبه با کشورهایی مانند پاکستان، روسیه و اعضای سازمان آ.سه.آن است تا بتواند توانایی خود در بخش سازماندهی و مدیریت عملیات ترکیبی با مشارکت نیروهای خارجی را بهبود بخشد.

در این گزارش ادعا شده است که نیروهای پشتیبانی استراتژیک چین موسوم به (SSF) ایستگاه‌های ردیابی و فرماندهی را در نامیبیا، پاکستان و آرژانتین اداره می‌کنند.

به تازگی نشریه آمریکایی فوربس همسو با مواضع پنتاگون نوشت که پکن دارای منافع تجاری و سیاسی در توسعه بندر «گوادر» در جنوب پاکستان است اما هیچ مدرکی دال بر ساخت تاسیسات نظامی چین در این بندر وجود ندارد.

پنتاگون در گزارش اخیر خود افزود: طرح‌های مربوط به ابتکار کمربند و جاده توسط چین در پاکستان، احداث خط لوله و توسعه بندر با هدف کاهش وابستگی چین به انتقال منابع انرژی از طریق مناطق راهبردی مانند تنگه مالاکا انجام می‌شود.

ارتش پاکستان اواسط تیرماه امسال برخی گزارش‌ها مبنی بر حضور نیروهای چینی در پاکستان و استفاده آنان از پایگاه‌های هوایی این کشور را غیرمسئولانه دانست و این ادعا را رد کرد.

دولت پاکستان نیز اواسط اردیبهشت ماه سال گذشته ادعای پنتاگون مبنی بر تصمیم چین برای احداث پایگاه‌های نظامی در پاکستان را تکذیب کرده بود. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha