قاسم نوایی روز یکشنبه در حاشیه جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالای گناباد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به دلیل تنوع بسیار زیاد کالاهای قاچاق کشف شده، نمی توان آمار مشخصی در این زمینه ارایه داد ولی دستگاههای اجرایی و ارگانهای ذیربط با توجه به نقش مخرب این پدیده بر اقتصاد و سلامت عمومی جامعه با قاچاق کالا برخورد می کنند.
وی ادامه داد: نخستین معدوم سازی کالاهای قاچاق مکشوفه در استان خراسان رضوی طی امسال که رقم قابل توجهی را به خود اختصاص می دهد ۲۶ شهریور ماه انجام می شود.
معاون سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی خراسان رضوی گفت: ۲۲۰ میلیارد ریال کالاق قاچاق در بخشهای مختلف که طی سه مرحله در استان خراسان رضوی کشف شده بود پارسال معدوم شد که بیشترین میزان این کالاها پوشاک و لوازم خانگی بوده است.
نوایی با اشاره به اینکه هر دارویی که از شبکه توزیع و نظارت خارج شود بعد از کشف به عنوان قاچاق باید معدوم شود افزود: ولی با توجه به شرایط تحریم، برخی داروهای مکشوفه بعد از تایید مسوولان ذیربط دانشگاههای علوم پزشکی و دریافت گواهی سلامت برای کاهش کمبودهای این بخش در چرخه توزیع قرار می گیرد.
وی تاکید کرد: بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی همه کاشفان و ضابطان مبارزه با قاچاق کالا موظفند که کالاهای کشف شده در این بخش را در فاصله زمانی مقرر بعد از تنظیم صورتجلسه به سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی تحویل دهند.
معاون سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی خراسان رضوی با بیان اینکه سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی سازمان درآمد و هزینه است و هیچ بودجه ای از دولت دریافت نمی کند افزود: ۹۰ درصد فروش کاهای قاچاق به خزانه دولت واریز می شود و ۱۰ درصد بقیه برای حقوق و مزایای کارکنان و اعتبارات این سازمان اختصاص می یابد.
نوایی با اشاره به درخواستهای مسوولان گناباد برای ایجاد نمایندگی سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی در این شهرستان گفت: ایجاد نمایندگی در شهرستانها نیازمند طرح توجیهی و طی مراحل اداری و تایید مجمع عمومی این سازمان در سطح کشور است.
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی فرماندار گناباد هم در این جلسه با یادآوری محدودیتها برای نگهداری کالاها و دامهای قاچاق مکشوفه در این شهرستان گفت: دامپزشکی و مدیریت جهاد کشاورزی مکلف هستند در مدت ۲۴ ساعت نژاد دامهایی را که به صورت قاچاق کشف می شوند بررسی کنند و اگر غیر ایرانی باشند به عنوان کالاق قاچاق تحویل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی دهند.
قاسمعلی طالبی تاکید کرد: در همه بازرسی ها از عرضه و فروش کالاهای سلامت محور باید نماینده فرمانداری حضور داشته باشد.
وی ادامه داد: با وجودی که صادرات و واردات کالا متاثر از شیوع بیماری همه گیر کرونا کاهش یافته است ولی انگیزه ها برای خروج برخی کالاها مانند گندم و آرد، گاز مایع و پیاز زعفران افزایش پیدا کرده است و مسوولان ذیربط باید توجه بیشتری به رفع این معضل داشته باشند.
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی فرماندار گناباد گفت: با توجه به شرایط شیوع ویروس همه گیر کرونا و آغاز سال تحصیلی زودتر از موعد در ۱۵ شهریور ماه باید با تعامل و همراهی همه بخشها این مساله خللی در فرآیند تعلیم و تربیت که زیربنای پیشرفت و توسعه کشور و جامعه است ایجاد نکند.
طالبی افزود: اگر فرآیند تعلیم و تربیت اثربخشی و بازدهی صد در صد داشته باشد نیازی به تشکیل جلسات کمیسیون مبارزه با مواد مخدر و قاچاق کالا و ارز نیست.
مرکز شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما