علیرضا شناسایی روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: به دنبال شیوع بیماری همه گیر کرونا سفر گردشگران خارجی به گناباد متوقف و موجب کاهش بیش از ۹۰ درصدی سفر گردشگران داخلی به این شهرستان شد و این مساله ضرر و زیان اقتصادی زیادی به واحدهای اقامتی و بومگردی و صنایع دستی به همراه داشت.
وی ادامه داد: از مجموع ۱۲ واحد اقامتگاه بومگردی گناباد ۹ واحد تاکنون برای اخذ تسهیلات حمایت از مشاغل آسیب دیده به بانکهای عامل معرفی شدند و به ازای هر اقامتگاه ۶۰ میلیون ریال تسیهلات پرداخت می شود.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد گفت: همچنین از چهار هتل گناباد دو هتل دارای شرایط برای اخذ تسیهلات به بانکهای عامل معرفی شدند که در مجموع بیش از ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات به آنها اعطا خواهد شد.
شناسایی افزود: پرداخت تسهیلات به تنهایی در حمایت از مشاغل آسیب دیده کرونای گناباد در بخش گردشگری موثر نیست بلکه باید این واحدها مشمول حمایت های بیشتر به خصوص در زمینه افزایش زمان بازپرداخت تسهیلات بانکی که قبلا" دریافت کردند و همچنین پرداخت قبوض شرکتهای خدماتی اعم از برق ، گاز و آب قرار بگیرند.
وی ادامه داد: ۱۸ پرونده آثار ملی و معنوی و بناهای تاریخی طی امسال به شورای ثبت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی ارسال شده و بعد از طی مراحل لازم برای ثبت در فهرست میراث ملی کشور ارسال می شود و حدود ۲۵ اثر دیگر هم در حال انعقاد قرارداد است.
از مجموع ۲۵۰ اثر تاریخی شناسایی شده در گناباد ۱۴۸ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است که در این میان قنات قصبه به عنوان تنها اثر ثبت شده خراسان رضوی در فهرست آثار جهانی یونسکو از جایگاه خاصی برخوردار است و از مجموع آثار تاریخی و گردشگری گناباد ۶۰ اثر سابقه چند هزار ساله دارد.
۱۲ آیین سنتی گناباد هم در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است
مرکز شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
بنا بر اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شمار جانباختگان بیماری کووید ۱۹ در کشور به۲۲ هزار و ۲۹۳ تن رسیده است و ۲۸ استان کشور هم در وضعیت قرمز یا هشدار کرونا قرار دارند.
نظر شما