معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز یکشنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا افزود: در قالب این طرح که هم اکنون همزمان با سراسر کشور در استان خراسان رضوی در حال اجراست در هر خانواده حداقل یک نفر به عنوان "سفیر سلامت خانواده" برای مراقبت از سلامت خود، خانواده و جامعه توسط سفیران یا داوطلبان سلامت آموزش دیده و توانمند میشود.
دکتر مهدی قلیان اول افزود: این آموزشها در سه حیطه شیوههای پیشگیری و ارتقای سلامت، خودمراقبتی و درمانهای اولیه و توانبخشی دنبال میشوند.
وی اضافه کرد: اجتماعی کردن و جامعه محور کردن نظام سلامت از مهمترین اهداف اجرای برنامه "هر خانه، یک پایگاه سلامت" است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در این چارچوب محتواهای آموزشی در حوزه بهداشت و پیشگیری از بیماریها به ویژه بیماریهای غیرواگیر، کنترل عوامل خطر این بیماریها، پیشگیری از حوادث و سوانح و درمان و توانبخشی به سفیران یا داوطلبان سلامت ارایه میشود تا این آموزشها در درون خانوادهها نهادینه شود.
قلیان افزود: ارتقای سواد سلامت و توانمندسازی مردم از طریق اجرای طرحهایی مانند "هر خانه، یک پایگاه سلامت" میتواند منجر به صرفهجویی قابل توجه و مدیریت منابع سلامت به ویژه در دوران شیوع بیماری کرونا باشد.
حدود ۸۰ درصد جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند. بقیه جمعیت این استان در قالب ۱۷ شهرستان زیرپوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی تربتجام و نیشابور هستند.
نظر شما