راهنمای برنامه‌های‌ درسی تا بهمن ماه آماده می‌شود

تهران- ایرنا- رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی گفت: راهنماهای برنامه‌ درسی تا بهمن ماه تدوین می‌شود و در صورت آماده‌ شدن این راهنماها تا سال تحصیلی آینده ۲۰ درصد محتوای کتاب‌های درسی تغییر می‌یابد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، حسن ملکی امروز - یکشنبه - در مراسم رونمایی از کتاب معارف انقلاب اسلامی و راهنمای درسی در وضعیت زرد و قرمز گزارشی از اقدامات سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی ارایه کرد.

وی  اظهار داشت: کتاب درسی نیاز به مراقبت و صیانت دارد، ۸۰  درصد محتواهای کتاب های درسی عمر چند ساله دارند، از این رو ۲۰ درصد محتواهای کتب درسی نیاز به بازنگری و تدوین جدید دارد.

رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی افزود: یکی از اقداماتی که در این سازمان در حال انجام است و در این ایام باید تقویت شود، استقرار گروه های پژوهشی برنامه ریزی درسی است.

ملکی خاطرنشان کرد: تولید راهنمای برنامه درسی در مواجه با شرایط قرمز و زرد شیوع ویروس کرونا از دیگر اقدامات مناسبی بوده که خروجی آن انتشار چند جلد کتاب است.

وی ادامه داد: پس از مدت زمانی باید ارزشیابی میدانی تولیدات راهنمای زرد و قرمز در شرایط شیوع ویروس کرونا انجام شود تا میزان پاسخ دهی این انتشارات به نیازهای جامعه سنجیده شود.

**سخنان رهبری حکم شرعی است

رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در ادامه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در سی و چهارمین اجلاس روسای آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: بخشی از بیانات ایشان به طور مستقیم در حیطه وظایف سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی قرار می گیرد.

ملکی خاطرنشان کرد: سخنان رهبری برای سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی حکم شرعی و ضرورت علمی و عقلانی است که باید به طور جدی مورد پیگیری قرار گیرد.

وی در ادامه درباره شبکه ملی رشد اظهار داشت: شبکه ملی رشد می تواند مقدار زیادی از محتواهای الکترونیکی و روش های آموزشی را در خود جای دهد.
ملکی افزود: شبکه رشد باید این قابلیت را داشته باشد که توصیه های سازمان پژوهش را به والدین منعکس کند.

رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی همچنین با بیان این که باید برای دوره پیش از دبستان چاره اندیشی کرد، گفت: همانظور که رهبر معظم انقلاب هم اشاره کردند، سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی باید برنامه درسی پیش دبستان را تولید کند چرا اگر محتوا توسط ما تولید نشود، محتواسازان وارد میدان در این عرصه می شوند.

در کتاب فارسی اول ابتدایی تصاویر بسیاری از قرآن مجید وجود دارد
ملکی در ادامه درباره حذف تصویر قرآن از جلد کتاب فارسی پایه اول دبستان و ادعای برخی سایت ها توضیحاتی ارایه کرد و گفت: در کتاب سال ۹۸ در یک تصویری قرآن را بالای یک کتابخانه‌ و زیر یک تلویزیون قرار داده بودند که پس از آن حوزه علمیه اعتراض کرد که جای قرآن آنجا نیست و باید قرآن در جای بهتری قرار گیرد.
وی افزود: در نهایت تصمیم برآن شد که  آن تصویر از  کتاب فارسی اول ابتدایی که کتابی پُر تصویر است، برداشته و گلدانی به جای آن نقاشی شود.

رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی تصریح کرد: در حال حاضر این اقدام به اسم حذف قرآن تحلیل می شود در حالی که در همین کتاب تصاویر متعدد از قرآن مجید، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و تصاویر مساجد مختلف وجود دارد.
ملکی خاطرنشان کرد: یک منتقد به حذف قرآن در کتاب فارسی اول دبستان اشاره کرده و همین موضوع را به سند ۲۰۳۰  در حالی ربط داده است که  سازمان پژوهش و برنامه ریزی خصم آشکار و پنهان با این سند دارد.

به گزارش ایرنا، اخیرا برخی سایت ها تیتری با عنوان حذف تصویر قرآن از کتاب فارسی کلاس اول دبستان! منتشر کردند و نوشتند: سال تحصیلی جدید امسال با یک تغییر شگرف در کتاب های اول دبستان همراه شده است که برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران به کتاب خدا بی حرمتی شده و تصویر قرآن را از کتاب درست اول دبستان حذف به جای آن گلدان گذاشتند!

رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی امروز در این نشست خبری در توضیحات خود درمورد اصلاح تصویر کتاب فارسی اول دبستان این ادعا را رد کرد.


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha