به گزارش ایرنا وزارت دفاع چین روز دوشنبه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد در این رزمایش جنگندههای مستقر در ناو هواپیمابر «لیائونینگ» چین با موشک های واقعی به اهداف از پیش تعیین شده شلیک کردند و تمرین سوختگیری هوایی را نیز با موفقیت اجرا کردند.
گزارش حاکی است که ارتش چین در این رزمایش که چندمین رزمایش در دوماه اخیر بود از بالگردهای مجهز به موشکهای زیر دریایی، هواپیماهای گشت دریایی و چند فروند بالگرد ویژه عملیات امداد استفاده کرد.
برگزاری این رزمایش در حالی است که چین اواخر ماه گذشته میلادی نیز با بکارگیری مهمات جنگی در دریای چین جنوبی یک رزمایش برگزار کرد.
دریای جنوبی چین دریایی حاشیهای است که بخشی از اقیانوس آرام به شمار میآید و ناحیهای در حدود ۳.۵ میلیون کیلومتر مربع از سنگاپور تا تنگه تایوان را دربر میگیرد این دریا پس از پنج اقیانوس جهان بزرگترین ناحیه دریایی جهان است.
جمهوری خلق چین تقریبا بر کل دریا و کشورهای ویتنام، فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان هریک بر بخشهایی از آن ادعای مالکیت دارند، همچنین این کشورها بر سر جزایر غنی از نفت و گاز اسپراتلی و پارسل اختلاف دارند.
ایالات متحده این دریا را از آبهای بینالمللی میداند و بر حق قانونی کشتیها و زیر دریایی هایش در رفت و آمد در این دریا تاکید دارد و مخالف ساخت تاسیسات دریایی توسط چین در این آب راهه است موضوعی که همواره با واکنش منفی چین مواجه شده است.
آمریکا در ماه های گذشته چندین رزمناو جنگی به این منطقه اعزام کرده بود که با واکنش تند پکن مواجه شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین در تازه ترین واکنش به دخالت آمریکا در دریای جنوبی چین گفته بود که این دریا ایالت هاوایی آمریکا نیست که در آن دخالت می کند.
نظر شما