۱۵ هزار تن نخاله ساختمانی در آبعلی ساماندهی می‌شود

تهران- ایرنا- معاون خدمات شهری و محیط‌زیست شهرداری تهران گفت: سازمان مدیریت پسماند موظف است تا پایان سال ۱۵ هزار نخاله ساختمانی در آبعلی را ساماندهی کند.

به گزارش ایرنا، مجتبی یزدانی روز دوشنبه در مراسم افتتاح همزمان ۳ پروژه سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با بیان اینکه روزانه ۳۰ تا ۳۲ هزار تن نخاله و پسماند ساختمانی به محل‌های مخصوص بازیافت این نوع از پسماند برده می‌شود، توضیح داد: سازمان مدیریت پسماند باید تا پایان سال ١٥ هزار تن از ٢١ هزار تن نخاله ساختمانی که در آبعلی (جاده هراز) ریخته می‌شود را ساماندهی و از سوی دیگر نخاله‌های آسفالتی را نیز باید بازیافت کند.

 وی یادآور شد: در حال حاضر این مرکز روزانه هفت هزار تن انواع پسماندهای ساختمانی و نخاله را بازیافت می‌کند که با تکمیل سومین کارخانه این ظرفیت به ۱۱ هزار تن روزانه افزایش یافته و در نهایت این مرکز بازیافت ۱۵ هزارتن نخاله و بازیافت ساختمانی را در آینده نزدیک انجام خواهد داد.

معاون خدمات شهری شهرداری تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود به افتتاح مرکز کنترل و نظارت تصویری مدیریت پسماند اشاره کرد و افزود: روزانه ۵ هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار تن پسماند تر توسط ۱۱۱ ایستگاه در سطح شهر جمع‌آوری می‌شود که تمامی این ایستگاه‌ها و همچنین ماشین‌های جمع‌آوری به صورت برخط کنترل و رصد می شود.

به گفته یزدانی، مقرر شده در پایان شهریورماه تمامی پرداخت‌ها به پیمانکاران حوزه پسماند تنها براساس عملکردی که توسط این مرکز رصد و تایید شده، پرداخت شود.

وی بهره‌برداری از پنج دستگاه خوددریافت پسماندهای خشک را یکی دیگر از پروژه‌های افتتاحی عنوان کرد و گفت:  این دستگاه‌ها در میادین میوه و تره‌بار، فروشگاه‌های شهروند و همچنین فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ مستقر خواهند شد و ظرف چند روز آینده تعداد این دستگاه‌ها در سطح شهر تهران به ۲۰ دستگاه می‌رسد.

معاون خدمات شهری شهرداری تهران درباره جمع آوری زباله های بیمارستانی نیز گفت: رقم هر کیلو ۲۴۰۰ تومانی که برای این زباله‌ها دریافت می‌شود تنها برای محل دفن آنهاست؛ در حال حاضر خودروهای حمل این نوع از پسماند به صورت برخط کنترل می‌شود و به صورت کاملا بهداشتی، دفن آنها در حال انجام است.

وی در خصوص احتمال جابجایی مجتمع پسماند آرادکوه ادامه داد: ۲ جلسه با رییس سازمان محیط زیست برگزار کردیم و از سوی دیگر مسئولان دادگستری بازدیدی از مجموعه آرادکوه داشتند و قرار شد در یک بازه سه ماهه اقدامات محیط‌زیستی برای آرادکوه انجام دهیم.

یزدانی همچین با اشاره به اقدامات پیش بینی شده برای فصول سرد سال گفت: در این راستا ۲۶۰ ماشین برف روب تهیه شده و بین مناطق پخش می‌شود.

رویکرد مدیریت شهری پرهیز از کارهای پروپاگاندایی است

همچنین صدراعظم نوری رییس کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران در این مراسم گفت: رویکرد مدیریت شهری در این دوره زیرساختی و مواجهه با چالش ها، پرهیز از کارهای شوآف گونه و پروپاگاندایی است.

وی ادامه داد: این اقدامات در موضوع فضای سبز  ومحیط زیست ویژه بود و از آنها می توان به توافق نامه بین شهرداری تهران و وزارت نیرو اشاره کرد که منابع آبی تهران را مدیریت می کند و بجای استفاده از آب خام در فضای سبز از پساب استفاده می شود.

نوری توضیح داد: ۴۰۰ حلقه چاه آب در تهران وجود دارد و هم اکنون ۹۰ درصد آبیاری فضای سبز از طریق این چاه ها انجام می شود که با اجرای این توافق نامه تا افق ۱۴۱۰ تا ۶۰ درصد فضای سبز تهران با پساب آبیاری خواهد شد.

به گفته نوری، توافقی هم با وزارت کشاورزی خواهیم داشت که ۳۰ سال حق بهره برداری و در عین حال حفاظت از منابع طبیعی پایتخت از جمله اراضی سبز مناطق ۴ و ۱۳ و ۲ پایتخت منطقه توسط شهرداری انجام می شود.

وی افزود: بحث مدیریت جامع پسماند تا آبان ماه نهایی و مراحل آن اجرایی می شود که بخشی از آن طرح کاپ(کاهش پسماند) است که تلاش می کنیم با شیوه های نوین و هوشمندسازی در این حوزه خدمات ارائه کنیم.

به گفته نوری، در موضوع تفکیک و جداسازی پسماند باید اطلاع رسانی درستی شود چراکه مشارکت اصلی در موضوع پسماند بر دوش مردم است و بدون حضور و آموزش آنها این امر میسر نمی شود.

وی یادآور شد: امروز شهروندان تهرانی به شدت از وجود زباله گردها و کودکان کار ناراحت هستند و باید تلاش کنیم که این صحنه ها حذف شود.

این عضو شورای شهر افزود: شما ببینید اگر در یک بازه یک ماهه شهرداری تهران پسماندهای درون مسیل ها و جوی ها را جمع آوری قطعا فاجعه ای رخ می دهد و در این مسیر تولید کنندگان محصولات لبنی و انواع نوشیدنی باید جواب گو باشند.

وی گفت: کارخانجات زیادی داریم که محصولات لبنی یا نوشیدنی تولید و پسماند بطری ایجاد می کنند که این تولید کنندگان باید در امر جمع آوری و بازیافت پسماند مشارکت و هزینه کنند و وظیفه شهرداری در این زمینه مطالبه گری از آنهاست.

همچنین مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در این مراسم با اشاره به افتتاح مرکز کنترل و مانیتورینگ پسماند تهران گفت: سامانه‌های برف‌روبی و جمع آوری پسماند و پسماندهای پزشکی توسط این مرکز قابل ردیابی و کنترل هستند و  به این ترتیب همه اتفاقات در بازه جغرافیایی در مرکز کنترل تصویری مدیریت پسماند رصد خواهد شد.

صدرالدین علیپور همچنین گفت که در پیگیری بحث هوشمند سازی امروز پنج دستگاه خوددریافت پسماند خشک مورد بهره‌برداری قرار گرفت و ۱۰ دستگاه دیگر نیز ظرف هفته آینده بهره‌برداری خواهد شد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران تاکید کرد: این دستگاه‌ها توسط شرکتی دانش بنیان در داخل تولید می‌شود و  یک سوم قیمت مشابه خارجی است.

به گزارش ایرنا، مراسم افتتاح مرکز کنترل و نظارت تصویری مدیریت پسماند، سامانه دریافت خودکار پسماندهای خشک(RVM) و آغاز عملیات احداث سومین کارخانه بازیافت پسماندهای عمرانی و ساختمانی تهران با حضور مدیران شهری برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha