به گزارش ایرنا؛ شهردار منطقه ۱۲ تهران روز دوشنبه در این آیین، یاد و نام شهدای گرانقدر جنگ تحمیلی، شهدای مدافع حرم، مدافع سلامت و بهویژه شهدای گرانقدر ۱۷ شهریور یا جمعه خونین را که جان خود را نثار آبادانی و آزادی میهن کردند، گرامی داشت.
«علی محمد سعادتی» با اشاره به وجود میدان شهدا و خیابان ۱۷ شهریور در این منطقه و نوید ایجاد یادمانی برای شهدای این رویداد مربوط به انقلاب در این میدان گفت: بیشک رویدادهای انقلابیای که در این فضاها بهوقوع پیوسته، جزو تأثیرگذارترین وقایع در پیروزی انقلاب اسلامی سال ۵۷ هستند و به همین دلیل میتوان این نقاط را میراث و یادمانی برای همه شهدای پیروزی انقلاب اسلامی دانست.
«محمدجواد حق شناس» رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز در این آیین، گفت: این برنامه به منظور تحقق برنامههای رویدادمحور شهر تهران به اجرا درآمده است.
وی افزود: برنامههای دیگری از این دست، بزرگداشت ۳۰ تیر در میدان بهارستان، ۱۴ مرداد برای شهدای مشروطه و ۱۶ آذر برگزار شده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر همچنین گفت: تاریخ یک برگ نیست، بلکه کتابی است که تجمیع هرکدام از این برگها کتاب انقلاب را تشکیل میدهند.
حقشناس ابراز امیدواری کرد که این برنامهها بتوانند به فرصتی برای احساس تعلق و پیوند شهروندان با شهر تبدیل شوند.
رویداد ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ شناخته شده به «جمعهٔ سیاه» که در برخی منابع از آن با عنوان «کشتار ۱۷ شهریور» نیز یاد میشود، رویدادی در جریان ناآرامیهایی بود که در نهایت به وقوع انقلاب ۱۳۵۷ ایران انجامید؛ در تاریخ ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ خورشیدی، تظاهرات مخالفین و انقلابیون در محلات جنوبی، خیابان ژاله پیشین (خیابان مجاهدین اسلام کنونی) و میدان ژاله (میدان شهدا کنونی) در تهران، منجر به سرکوب خونین تظاهرکنندگان توسط نیروهای نظامی ارتش شاهنشاهی ایران شد.
۱۷ شهریور ۱۳۵۷ اغلب به عنوان آغاز پایان کار دودمان پهلوی ایران در نظر گرفته میشود که هر گونه امید به مصالحه میان انقلابیون و سلطنتطلبان را از میان برد؛ رویدادهای این روز عملاً امکان به ثمر رسیدن اصلاحات تدریجی، آرام و لیبرالی را ناممکن گذاشت.
سالها بعد در پژوهشی تعداد کشتهشدگان ۱۷ شهریور ۸۸ نفر عنوان شد که ۶۴ نفر آنها در میدان ژاله کشته شدند.
نظر شما