به گزارش روز سه شنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، برپایه آمار عملکرد فولاد مبارکه( هرمزگان+سبا)، فولاد خوزستان، ذوب آهن اصفهان، فولاد آلیاژی ایران، فولاد بردسیر، گروه ملی صنعتی فولاد ایران، آهن و فولاد ارفع، فولاد بناب، جهان فولاد سیرجان در مرداد ماه در مجموع یک میلیون و ۷۵۶ هزار و ۶۷۶ تن شمش فولادی تولید داشتند که در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته دو درصد رشد عملکرد را نشان میدهد.
همچنین تولیدات فولادی نیز در پنج ماهه امسال به رقم ۶ میلیون و سه هزار و ۹۸۰ تن رسید که نسبت به مدت مشابه در سال ۹۸ افزایش از بازدهی دو درصدی حکایت دارد.
میزان تولیدات فولادی واحدهای فولاد مبارکه، ذوب آهن، آذربایجان، خراسان، آلیاژی ایران، جهان فولاد سیرجان، نورد و لوله اهواز، گروه ملی صنعتی فولاد ایران، فولاد اکسین، ورق خودرو چهارمحال و بختیاری و فولاد بناب در مرداد ماه به رقم یک میلیون و ۲۰۷ هزار و ۸۱ تن رسید و نسبت به ماه مشابه پارسال چهار درصد رشد دارد.
ایران دهمین فولادساز جهان در افق چشم انداز ۱۴۰۴ دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد را هدفگذاری کرده که از این رقم ۳۰ تا ۳۵ میلیون تن برای مصرف داخلی و بقیه برای صادرات پیشبینی شده است.
آمارهای صادرات بخش معدن و صنایع معدنی گویای آن است که سهم فولاد از ارزش کل صادرات این بخش ۴۰ تا ۴۵ درصد است.
ایران در اوایل دهه ۹۰ سالیانه بطور متوسط پنج تا هفت میلیون تن واردات فولاد داشت و اکنون حدود چند صد هزار تن فولادهای مخصوص وارد میکند و بقیه نیاز در داخل تامین میشود و سال ۱۳۹۸ حدود ۱۰ میلیون تن صادرات فولاد ثبت شد.
بررسی آمارهای پارسال نشان میدهد که حدود هفت میلیون تن شمش و سه میلیون تن تولیدات فولادی به دهها کشور بازار هدف صادر شده است.
نظر شما