۱۸ شهریور ۱۳۹۹، ۱۵:۲۳
کد خبر: 84031173
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

زمینهای اسماعیل‌آباد به تملک شهرداری مشهد درمی‌آید

مشهد- ایرنا- جانشین معاون دادستان مرکز خراسان رضوی در امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و حفظ حقوق عامه گفت: تخریب مناطق مسکونی واقع در حریم و بستر رودخانه منطقه اسماعیل‌آباد مشهد از طریق تملک زمین توسط شهرداری و واگذاری زمین معوض به ساکنان این ناحیه صورت می‌گیرد.

فرزاد بهشتی روز سه‌شنبه در نشست خبری افزود: ستاد تدبیر استان خراسان رضوی با توجه به وضعیت مالی ساکنان منطقه اسماعیل‌آباد مشهد تصویب کرد که برای تخریب بناها در این محدوده و جلوگیری از هرگونه تنش احتمالی یک "هیات اجرایی" تشکیل شود. 

وی ادامه داد: این هیات اجرایی ویژه نیز مقرر کرد شهرداری مشهد تملک زمینها را با واگذاری زمین معوض انجام دهد. نخستین روز شهریور ماه شهرداری در همین راستا ١٧ مورد تملک انجام داد و با دستور دادستانی مصالح ساختمانهای تخریب شده نیز به مالکان آنها داده شد.

جانشین معاون دادستان مرکز خراسان رضوی در ادامه همچنین گفت: هشت سال از تشکیل "شورای استانی حفظ حقوق بیت‌المال" به ریاست رییس‌کل دادگستری خراسان رضوی می‌گذرد و تاکنون گروه گشت با حضور تمام دستگاههای مرتبط به صورت منظم فعال بوده است.

وی افزود: از ابتدای امسال تا آغاز شهریور ماه جاری ١٤٢ هکتار از زمینهای تغییر کاربری شده توسط گشت مشترک حفاظت از حقوق بیت‌المال خراسان رضوی آزادسازی شده است.

بهشتی ادامه داد: همچنین طی این مدت از تغییر کاربری ٨٩٨ قطعه زمین پیشگیری شده و ممانعت به عمل آمده است.

وی گفت: ظرف پنج ماه ابتدای امسال همچنین ٢٤ هکتار زمین دولتی و ٢١ هکتار زمین ملی با همکاری گشت حفظ حقوق بیت‌المال خراسان رضوی رفع تصرف شده است. 

جانشین معاون دادستان مرکز خراسان رضوی افزود: پارسال هم دو هزار و ٧٠ حلقه و ظرف پنج ماه ابتدای امسال ٧٤٧ حلقه چاه غیرمجاز پلمب و پر و همچنین ١٤ دستگاه ماشین‌آلات مرتبط با بهره‌برداری متخلفانه چاههای غیرمجاز نیز توقیف شد. 

وی به پاسداری از حریم و بستر رودخانه‌ها نیز اشاره و بیان کرد: پارسال ٤٥٥ هکتار از چنین حریمهایی آزادسازی شدند و امسال نیز در سطح ٢٣٩ هکتار حریم و بستر رودخانه‌های خراسان رضوی رفع تصرف صورت گرفت.

بهشتی ادامه داد: امسال تاکنون با همکاری یگان حفاظت سازمان ملی زمین و مسکن ۱۰۱ هکتار آزادسازی زمین نیز در خراسان رضوی انجام شده ‌است.

وی تغییر کاربری زمین و ویلاسازی را یکی از معضلات جاری در شهر مشهد و شهرستانهای مجاور آن نظیر بینالود (طرقبه‌شاندیز) و چناران اعلام و بیان کرد: مدیران باید نظارت ویژه برای پیشگیری از تغییرکاربری زمینها داشته باشند و استادان دانشگاهها نیز باید در این خصوص آسیب‌شناسی کنند.

جانشین معاون دادستان مرکز خراسان رضوی همچنین گفت: تشکیل شورای حفظ حقوق بیت‌المال برای ۹ شهرستان در سطح این استان ابلاغ شده ‌است. 

وی به پدیده کوه‌خواری در مشه نیز اشاره و بیان کرد: بمنظور مقابله با این پدیده درختکاری ١٩ هکتار از ارتفاعات جنوبی و کمربند سبز مشهد توسط شهرداری در دستور کار است. تاکنون افزون بر یک میلیون اصله درخت در همین چارچوب کاشته شده و پارک جنگلی نیز در همین محدوده ایجاد خواهد شد.

بهشتی درباره تصویب طرح منفصل توس نیز اظهارداشت: مقرر شده این مصوبه را دستگاههای مرتبط از طریق وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی پیگیری کنند تا زمینهای کشاورزی را از دست ندهیم و طرح منفصل توس به صورت منطقی تصویب شود.

وی در خصوص تخریب مجموعه ویلایی غیرمجاز مشهور به "باستی هیلز مشهد" هم گفت: رای تخریب این محدوده در مرحله تجدیدنظر قرار دارد است. با توجه به تشکیل پرونده قضایی برای این موضوع و هر رایی توسط دادگاه صادر شود اجرا خواهد شد.

شهرستان مشهد با ۳.۵ میلیون نفر جمعیت و ۹ هزار و ۸۱ کیلومترمربع مساحت متشکل از سه بخش مرکزی، احمدآباد و رضویه است و ۱۱ دهستان و ۳۵۷ روستا دارد. 
کلانشهر مشهد با مساحت ۳۵۰ کیلومترمربع و سه میلیون نفر جمعیت در بخش مرکزی این شهرستان واقع است.
بخش مرکزی شهرستان مشهد شامل ۲۲۰ روستا با افزون بر ۳۰۰ هزار نفر جمعیت است.

۱۳۵ روستا از این تعداد چسبیده به کلانشهر مشهد بوده و در حریم آن قرار گرفته‌اند. بیشترین میزان ساخت و سازهای غیرمجاز نیز مربوط به اهمین مناطق روستایی چسبیده به مشهد است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha