اما چرا برگزاری لیگ برتر وزنهبرداری میتواند یک اقدام مهم در روزهای کرونایی کشور باشد؟
وزنهبرداری یکی از رشتههای ورزشی است که مسوولان آن با شروع ویروس کرونا مجبور شدند ضمن تعطیلی لیگ، تمرینات را تعطیل و اعزامها را به زمان دیگری موکول کنند. این اقدام در راستای اجرای دستورات ستاد ملی مبارزه با کرونا در ورزش بود که سلامت قهرمانان ملی را بر آمادگی جسمانی و مدالآوری آنان ترجیح داد.
سکوت خبری مسوولان فدراسیون در حالی بیش از 200 روز به درازا کشید که وزنهبرداری از رشتههایی بود که اوایل تیر ماه مجوز فعالیت ورزشکاران و برگزاری اردوهای انفرادی برای این رشته صادر شد. هر چند که برخی در قیاس رشته فوتبال با وزنهبرداری فشار طرفداران و منافع این رشته را عامل برگزاری لیگ نوزدهم میدانند اما نباید فراموش شود که اخذ مجوز برای اردوی تیم ملی کشتی و برگزاری لیگ این رشته در حالی است که امکان رعایت پروتوکلهای بهداشتی در رشته ای مانند کشتی به مراتب سختتر از وزنهبرداری است که فدراسیون کشتی روز سهشنبه موفق به اخذ مجوز برگزاری لیگ کشتی به صورت متمرکز شد.
مسوولان فدراسیون به خوبی میدانند که سلامت ورزشکاران رشته وزنهبرداری بر هر افتخارآفرینی دیگر ارجحیت دارد و بدون مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا در ورزش نمیتواند فعالیتی را انجام دهد اما از سوی دیگر تداوم روند کنونی از ۲ جهت میتواند زیانبار باشد از یک سو این رشته که از امیدهای اصلی کسب مدال المپیکی به شمار میرود در حال عقب ماندن از تمرینات گروهی و دستورات مربیان است و در سوی دیگر تعطیلی لیگ برتر وزنهبرداری که اصلیترین منبع درآمد ورزشکاران به شمار میرود باعث خواهد شد تا ذهن آنان درگیر مسائلی غیر از ورزش و رکورد شکنی باشد.
هر چند که فدراسیون وزنهبرداری با برگزاری تمرینات انفرادی در رشته وزنه برداری موافقت کرده است اما تمرین انفرادی در ذات خود نمیتواند برای یک ورزشکار رشتههای قدرتی انگیزه به شمار رود زیرا این تمرینات از هیجان تیمی خالی و قدرت رقابتپذیری را در سطح پایینی نگه میدارد. این شرایط و تعطیلی لیگ برتر وزنهبرداری بدون شک هم ملیپوشان این رشته را در آینده با مشکل مواجه خواهد کرد و هم موجب میشود تا دغدغه فکری ورزشکاران تحت تاثیر شرایط اقتصادی بیش از پیش شود.
برخی با انتقاد از اقدامات فدراسیونهای مختلف برای برگزاری لیگ اعلام میکنند که سامان دادن به مسابقات رشتههایی مانند کشتی و فوتبال میتواند موجب افزایش میزان ابتلا به ویروس کرونا شود اما آیا این کار برای وزنهبرداری به میزان کشتی و فوتبال خطرزا است؟ پاسخ این پرسش خیر است زیرا وزنهبرداری یک رشته رقابتی بر مبنای مبارزه با فولاد سرد به شمار میرود و در آن میزان تماس ۲ نفر در کمترین سطح قرار دارد و بیشتر تماسها از نوع غیر مستقیم است. ورزشکاران دستههای مختلف وزنهبرداری در زمان مسابقه تماس فیزیکی با هم ندارند اما در سوی دیگر از پودر و هالتر مشترک استفاده خواهند کرد اقدامی که با سادهترین راه ممکن قابل پیشگیری است و میشود با ضدعفونی کردن میله هالتر و اختصاصی کردن پودر منیزیم به راحتی از آن پیشگیری کرد.
با این وجود فدراسیون وزنهبرداری از تیر ماه امسال که مجوز فعالیت این رشته صادر شد، میتوانست با تدوین پروتکلهای بهداشتی، برنامهریزی لازم را برای برگزاری لیگ تدوین نماید.
نظر شما