محمد هادی مهدی نیا روز چهارشنبه با حضور در مرکز ١٣٧ شهرداری و پاسخگویی به شهروندان افزود: مهمترین طرح بالادستی شهر مشهد طرح معروف به خازنی میباشد که در سالهای ۱۳۵۲ و ۱۳۵۸ طرحهای جامع و تفصیلی آن به تصویب رسیده است.
وی ادامه داد: طرحهای شهری با توجه و تمرکز بر جمعیتی که در سال افق پیشبینی میکنند طراحی و مطالعه میشوند، در طرح خازنی جمعیت شهر مشهد در افق طرح یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر پیشبینی شده و تمام موضوعات از قبیل تراکمها، کاربریها، خدماتی، فضای سبز، معابر و سایر موضوعات برای جمعیتی با حداکثر همین عدد پیشبینی و طراحیشده است.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد گفت: رشد و توسعه شهر و افزایش جمعیت در کلانشهر مشهد سبب شد تمام پیشفرضهای طرحهای گذشته زیر سوال برود و از این نظر در دو دهه گذشته تلاش بر این بود تا برای شهر مشهد طرحهای جامع و تفصیلی جدید مطالعه و تصویب شود اما با آنکه این طرحها میبایست در کمتر از دو سال به جمعبندی و تصویب برسد اما در ۱۳ سال گذشته این اتفاق رخ نداد.
وی افزود: در شورای پنجم شهر مشهد، مطالعه، طراحی و تصویب طرح تفصیلی هفت حوزه شهر مشهد مورد تاکید بوده و تاکنون دو طرح از این مجموعه به تصویب رسیده و برای تائید نهایی به کمیسیون ماده پنج ارسالشده است.
مهدی نیا اظهار امیدواری کرد: پنج حوزه باقیمانده نیز تا پایان سال جاری روال تصویب را در شورا طی کند.
وی گفت: تا قبل از به تصویب رسیدن طرحهای جدید مشهد، شهرداری همچنان موظف به پاسخگویی به نیازهای روزانه جمعیت بیش از سه میلیون نفری مشهد است لذا در مشورت با کارشناسان و مدیران به این جمعبندی رسیدیم که شیوهنامهای که به عنوان یک زیردستی کاری بتواند منافع شهر را در نظر گرفته و جریان ساختوساز و نوسازی شهر را با گرایشهای موجود پاسخگو باشد، تهیه و ملاک عمل قرار گیرد.
این عضو شورای اسلامی شهر مشهد افزود: این شیوهنامه در حال حاضر به شهرداری و معاونین شهرسازی مناطق ابلاغشده و اهداف مهمی از جمله ساماندهی هیاتهای فنی، شفاف شدن ملاکهای پاسخگویی به شهروندان مبتنی بر حداقل استانداردهای شهرسازی، ایجاد وحدت رویه در سامانه خودکار شهرداری و کاهش نقش عامل انسانی در فرآیند تصمیمسازی و تصمیمگیری را پیگیری میکند.
وی ادامه داد: در اجرای این اهداف باید فرآیندها خودکار شده و وارد سیستم مکانیزه شهرداری شود که طبق وعده مدیران شهرداری و سازمان فناوری اطلاعات تا دو ماه آینده این مهم محقق میشود تا شیوهنامه تصمیمگیری کمیتههای شهرسازی روی سامانه بارگذاری شود.
مهدی نیا گفت: امیدواریم از طریق اجرای این طرح، سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی به نظام پاسخگویی شهرداری احیا شده و سبب کاهش زمان فرآیند صدور پروانهها در شهرداری شود.
بیش از هزار پروانه احداث بنا در مناطق ۱۲ گانه مشهد طی سه ماه ابتدایی سال جاری صادر شده است.
نظر شما