کیوان وریج کاظمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از چرای حدود ۲۰ درصد دام مازاد در مراتع این منطقه خبر داد و افزود : در حالی که ظرفیت مراتع این منطقه چرای ۳۰۳ هزار و ۴۷۹ واحد دامی است ولی امسال ۳۷۰ هزار دام در آنها چرا کردند.
وی با بیان اینکه این تخلفات از سوی تعدادی از دامداران مجاز و غیر مجاز در سطح منطقه صورت گرفته، گفت : در راستای برخورد با صاحبان دام های غیر مجاز در مراتع ، تاکنون برای چرای پنج هزار و ۱۹۳ راس دام غیر مجاز ۲۲ فقره پرونده تخلف تنظیم و به مراجع قضایی ارسال شد.
وریج کاظمی گفت : بیشترین پرونده تخلف مربوط به چرای دام غیر مجاز در حوزه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نوشهر و رویان است.
رئیس اداره مرتع ادره کل منابع طبیعی وآبخیزداری غرب مازندران با اشاره به تدوین طرح مرتع داری در این منطقه گفت : طرح مرتعداری برای تمامی ۱۸۶ هزار و ۵۱۸ هکتار از مراتع غرب استان در قالب ۲۱۸ طرح تدوین شده است.
وی افزود: هم اکنون طرح مرتعداری در سطح ۱۳۱ هزار و ۵۱۸ هکتار در قالب ۱۲۶ طرح اجرایی شد که این مراتع به ۲ هزار و ۴۸۰ خانوار دامدار واگذار شده است.
به گفته وی، ۵۵ هزار هکتار از مرتع این منطقه در قالب ۹۲ طرح واگذار نشده که براساس برنامه ریزی های صورت گرفته امسال قرار است ۱۵ هزار هکتار آن واگذار شود.
این مسئول گفت : طرح مرتعداری با هدف اصلاح، احیا و تقویت مراتع و افزایش درآمد بهره برداران با رویکرد اقتصادی و بهره مندی از استعدادهای مراتع همچون توسعه گیاهان دارویی در جهت کاهش وابستگی به علوفه مراتع اجرا می شود که متاسفانه برخی از دامداران بیش از ظرفیت تعیین شده دام هایشان را به این مراتع انتقال می دهند.
وریج کاظمی افزود : منابع طبیعی و آبخیزداری در راستای اجرای ماده ۳ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، مراتع به صورت قرارداد ۳۰ ساله به دامداران واگذار می شود.
مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی دارد که یکی به مرکزیت ساری ودیگری به مرکزیت نوشهر است . شهرستان های نور ، نوشهر ، چالوس ، عباس آباد ، تنکابن ، رامسر و کلاردشت از نظر حوزه منابع طبیعی زیر پوشش حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر هستند.
نظر شما