عباس عباسیان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه بسیاری از این محصولات به دیگر استانها و کشور پاکستان صادر میشود افزود: بخش کدکن با پنج هزار و ۵۰۰ هکتار عرصه کشاورزی و باغی و تولید بسیار محصولات کشاورزی به عنوان قطب تولید این محصولات در استان خراسان رضوی به شمار میرود.
وی ادامه داد: این وضعیت به خاطر وجود آب و هوای معتدل، قنوات و ذخایر آبی و موقعیت جغرافیایی است که به رونق تولید محصولات کشاورزی این منطقه کمک شایانی کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی بخش کدکن تربتحیدریه گفت: موقعیت آب و هوایی خاص کدکن باعث شده است این بخش به یکی از قطبهای تولید آلو در خراسان رضوی تبدیل شود و با توجه به شرایط اقلیمی سرد این منطقه و سازگاری این محصول با چنین شرایط آب و هوایی، آلوی کدکن از کیفیت بسیار مطلوب برخوردار است.
وی با بیان اینکه آلوی تولیدی این منطقه با دو نوع آفتابی و دودی به بازار عرضه میشود که نوع آفتابی آن کیفیت مطلوبتر دارد افزود: محصول گوجه فرنگی کدکن نیز شاخص است و برداشت این محصول از ابتدای شهریور ماه جاری آغاز و بر اساس شرایط آب و هوایی تا اواخر مهر یا نیمه آبان ماه ادامه دارد.
عباسیان، پیشبینی کرد امسال از هر هکتار زمین کشاورزی ۱۰۰ تن گوجه فرنگی برداشت و روانه بازار مصرف شود.
وی با اشاره به آغاز کشت پاییزه کلزا در کدکن ادامه داد: در راستای توسعه کشت دانههای روغنی، بخشی از زمینهای زراعی این منطقه به کشت محصول کلزا اختصاص یافته که در مناطق سردسیری منطقه در شهریور ماه انجام میشود و تاکنون قرارداد کشت در حدود ۵۰ هکتار با کشاورزان منعقد و کشت آن در این بخش آغاز شده است.
مدیر جهاد کشاورزی بخش کدکن تربتحیدریه گفت: کشت این محصول در اراضی روستاهای "نوزه" و "داوریه" این بخش انجام شده و قسمتی از زمینهای شهر کدکن و روستای "اسفیز" نیز زیرکشت این محصول خواهد رفت.
وی با بیان اینکه امسال حدود ۸۵۰ هکتار از مینهای کشاورزی این منطقه به کشت آبی گندم اختصاص یافته است افزود: کدکن با تولید زعفران، گیاهان دارویی، هندوانه و حبوبات نیز نقش بسزایی در کشاورزی تربتحیدریه ایفا میکند.
شهرستان تربتحیدریه دارای چهار بخش مرکزی، جلگه رخ، کدکن و بایگ است که بخش کدکن با ۱۷ روستا و حدود ۱۴ هزار نفر جمعیت در ۶۵ کیلومتری شمال غربی این شهرستان واقع است.
شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.
نظر شما