حجتالاسلام امیرقلی جعفری روز پنجشنبه در نشست شورای اداری این استان که با حضور رییس قوه قضاییه برگزار شد، اظهار داشت: سالهاست که در خصوص انتقال آب بین حوضهای از استان چهارمحال و بختیاری شاهد بیقانونی و تبعیض هستیم و کسی مانع از این اتفاقات نمیشود.
نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی، طرحهای انتقال آب تونل گلاب، بهشتآباد و کوهرنگ را مصداق طرحهای قانون گریزانه و منافی عدالت اعلام کرد و گفت: اجرای این طرحها، چهارمحال و بختیاری را با چالش جدی آب شرب مواجه میکند و از استان کویری بیش باقی نمیماند.
جعفری خاطر نشان کرد: مردم این استان اجازه حفر یک متر تونل را به کسی نمیدهند چرا که امروز برای تامین آب شرب و معیشت خود با چالش اساسی مواجه هستند و بالاترین نرخ بیکاری را دارند.
وی تسریع در اجرای طرح انتقال آب بن به بروجن که آب شرب نیمی از جمعیت استان چهارمحال و بختیاری را تامین می کند را مهمترین مطالبات مردم این استان برشمرد و گفت: این طرح قانونی بارها مورد هجمه و تخریب قرار گرفته است که میطلبد در این خصوص نیز مانع از دستاندازیهای غیرقانونی شود.
جعفری از رییس قوه قضاییه درخواست کرد تا تکلیف آب در کشور مشخص شود تا جلوی قانونگریزی گرفته شود.
رییس مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی چهارمحال و بختیاری همچنین نسبت به باند فساد و مافیایی در حال شکل گیری در این استان هشدار و خواستار برخورد با آن شد.
نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست اشتغال را مهمترین اولویت استان دانست و گفت: این موضوع تحت تاثیر چالش آب قرار گرفته و بسیاری از فعالیتهای کشاورزی و صنعتی این استان با مشکل کمبود آب روبرو است.
احمد راستینه هفشجانی افزود: تقاضا داریم تا جلوی طرحهای غیرقانونی انتقال آب گرفته شود و در مقابل به مطالبات و تقاضاهای قانونی مردم این استان بیش از پیش توجه شود.
وی تصریح کرد: شهرها و به ویژه روستاهای بسیاری در استان علاوه بر محدودیتهای که برای اجرای طرحهای کشاورزی مواجه هستند با چالش آب شرب نیز دست و پنجه نرم میکنند.
راستینه همچنین تعیین تکلیف در خصوص پرونده دفینه بلداجی را خواستار شد و گفت: این موضوع میتواند در حوزه گردشگری، کشاورزی و توسعه منطقه موثر واقع شود.
رییس شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری نیز گفت: مدیریت ناصحیح در حاکمیت آب کشور باعث نابودی منابع آب این استان خواهد شد.
فرهاد رئیسی افزود: رعایت نکردن الگوی کشت و کاشت محصولات پرآببر مانند برنج در استان همجوار به کاهش و حتی نابودی آب منابع این استان منجر شده است.
وی افزود: در سالهای نهچندان دور دشت بزرگ شهرکرد مملو از آب بود اما امروز با کاهش ۳۷ متری سفرههای زیرزمینی مواجه است.
رئیسی تصریح کرد: هماکنون از ۲۸ چشمه فعال و پرآب شهرکرد تنها یک چشمه آنهم با خروجی بسیار اندک باقیمانده است.
به گزارش ایرنا، رییس قوه قضاییه در سفر یکروزه خود به استان چهارمحال وبختیاری در نشست مسوولان قضایی استان ،نشست با کشاورزان و دامداران و همچنین شورای اداری شرکت کرد.
نظر شما