هوشنگ بازوند روز پنجشنبه در مراسم اختتامیه رویداد منطقهای روز جهانی چوب ۲۰۲۰ ایران که به میزبانی کرمانشاه در طاق بستان برگزار شد؛ اظهار داشت: معرفی میراث و تمدن ایران زمین با زبان هنر می تواند اثربخشی مناسبی در جذب گردشگری داشته باشد.
وی برگزاری این رویداد را برای معرفی جاذبه های تاریخی و ظرفیت های گردشگری استان مطلوب ارزیابی کرد و بیان داشت: خلق این اثر حکایت از میراث کهن کرمانشاه دارد.
بازوند تصریح کرد: هر چند برگزاری رویداد گردشگری ۲۰۲۰ در سالیکه فرصت مناسبی برای جهش گردشگری بود به دلیل بیماری کرونا برگزار نشد؛ ولی امیدواریم براساس درخواستی که به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری ارایه دادیم در سال آینده و در صورت مهار و کنترل بیماری کرونا این رویداد مجددا در کرمانشاه برگزار شود.
استاندار کرمانشاه به خسارت های کرونا در حوزه های فرهنگی، اقتصادی، گردشگری و اجتماعی اشاره کرد و گفت: کرونا بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان به اقتصاد استان خسارت وارد کرد و صنعت گردشگری را نیز زمینگیر و خسارت بسیار زیادی را نیز وارد کرد.
وی در ادامه از زحمات قادری مدیرکل و خانواده پرتلاش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و هنرمندان منبت کار و پیکرتراش در این رویداد و پیشبرد اهداف توسعه گردشگری قدردانی کرد و گفت: همت والا و همراهی و همدلی رسانه های پرتلاش استان برای ایجاد تصویری زیبا از کرمانشاه و معرفی چهره زیبای ایران اسلامی زمینه ساز توسعه گردشگری و تداوم مسیر پیشرفت استان می شود.
در پایان این مراسم از اثر چوبی کتیبه بیستون با حضور استاندار رونمایی شد و با اهدای لوح تقدیر از مدیرکل و هنرمندان منبت کار تجلیل و تقدیر شد.
رویداد منطقهای روز جهانی چوب ۲۰۲۰ ایران به میزبانی کرمانشاه در محوطه تاریخی طاق بستان در حالی برگزار شد که در این برنامه ۱۵ نفر از هنرمندان منبت و پیکره تراش کرمانشاهی اثری از کتیبه جهانی بیستون با تمام جزییات را در ابعاد ۱۰۵*۱۸۰ سانتی متر خلق کردند. این رویداد از هفدهم شهریور آغاز و مراسم اختتامیه امروز بیستم شهریور برگزار شد.
استاندار کرمانشاه در پایان گفت: نورپردازی، اجرای ویدئو مپینگ و تلاش برای توسعه کمپینگ های گردشگری در جهت توسعه زیرساخت ها می تواند رضایت گردشگران و افزایش اقامت آنها را به همراه داشته باشد.
شهر بیستون با حدود ۴۰ هزار نفر جمعیت در ۳۰ کیلومتری شرق کرمانشاه از مناطق کهن ایران محسوب می شود که آثار تاریخی به جا مانده از این منطقه امروز یکی از مناطق دیدنی و گردشگری کشور محسوب می شود.
در عرصه محوطه تاریخی، فرهنگی و طبیعی بیستون ۲۸ اثر ثبت شده ملی وجود دارد و تاکنون در حریم آن نیز بیش از ۱۵۰ اثر تاریخی شناسایی شده که از این تعداد ۸۸ اثر آن در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.
کتیبه و سنگ نگاره های داریوش هخامنشی در دل کوه بیستون تنها اثر ثبت شده جهانی استان کرمانشاه محسوب می شود.