۲۲ شهریور ۱۳۹۹، ۱۳:۳۹
کد خبرنگار: 1261
کد خبر: 84036009
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آیا مذاکرات دوحه به ۴۰ سال جنگ در افغانستان پایان می دهد؟

کابل - ایرنا - برخی از سیاستمداران ارشد از جناح‌های مختلف افغانستان از آغاز مذاکرات بین افغانستانی صلح در دوحه قطر استقبال نموده و ابراز امیدواری کردند: این گفت وگوها شروعی برای پایان دادن به جنگ ۴۰ ساله در این کشور باشد.

به گزارش ایرنا، «حامد کرزی» رئیس جمهوری سابق افغانستان روز شنبه همزمان با شروع مذاکرات بین افغانستانی در قطر  با انتشار بیانیه ای این گفت وگو ها را خبری خوش و موجب امیدواری زیاد برای افغان ها دانست.

وی افزود: این گفت وگوها یک فرصت واقعی برای برقراری صلح و ثبات پایدار و پایان‌دادن به درد و مصیبت مردم افغانستان بوده و شایان حمایت و استقبال همگانی است.

کرزی دراین بیانیه تاکید کرد: مردم افغانستان انتظار دارند تا طرف‌های مذاکره کننده در دوحه، با درک مسؤلیت‌های اسلامی و ملی خود برای برقراری یک صلح پایدار به منظور حفظ و تثبیت استقلال کشور، تحکیم وحدت ملی، توجه به منافع ملت مسلمان افغانستان و نیاز انکارناپذیر مردم این سرزمین به یک زندگی بهتر  و عزتمند در  پرتو عدالت، برادری و خواهری هر چه زودتر این گفت‌وگوها را به موفقیت برسانند.

وی ابراز امیدواری کرد: صلحی در افغانستان ایجاد شود که همه  از برکت آن بتوانیم به مداخلات طولانی‌مدت بیگانگان در کشور خود پایان داده با حفظ ارزش‌های ملی و اسلامی ، مقدرات سیاسی و اجتماعی را خود در دست خویش بگیریم.

کرزی گفت: نیل به این خواسته می طلبد تا مذاکره‌کنندگان منافع کلان ملی را بر خواست‌های محدود و گذرا مرجح دانسته و با عطف توجه به امروز و آینده سرزمین آبایی ما با روحیهٔ گذشت و تسامح عمل نمایند.

«عبدالسلام ضعیف» سفیر سابق گروه طالبان در پاکستان نیز در صفحه فیسبوک خود دراین زمینه نوشت: آغاز این نشست را به فال نیک می گیرم که یخ عدم آغاز مذاکرات آب شد و خدای بزرگ پایان آنرا با ثمر گرداند.

«محمدکریم خلیلی» رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان نیز از آغاز روند مذکرات بین‌افغانی استقبال کرد و گفت وگوها را یک فرصت تاریخی و تکرارناپذیر برای قطع جنگ و تأمین ثبات پایدار در این کشور دانست.

حزب وحدت اسلامی با انتشار اطلاعیه‌ای از تمام طرف‌هایی که با تلاش پیگیر و خودگذری به نفع مصالح کشور، روند صلح را به این مرحله رساندند،قدردانی کرد و خواستار تداوم گفت وگوها تا حصول نتیجه شد.

این حزب ابراز امیدواری کرد که صلح پایان جنگ درافغانستان باشد و تاکید کرد: جنگ زمانی به پایان واقعی خواهد رسید که صلح دربرگیرندهِ راه حل تمام نقاط منازعه برانگیز بوده و در زیر چتر صلح، تمام واقعیت‌ها و تنوعات کشور امکان زیست باهمی داشته باشند.

«احمدسعیدی» دیپلمات سابق و استاد دانشگاه هم دراین زمینه گفت: امیدواریم که این مذاکرات نتیجه‌ای مثبتی را برای پایان جنگ و قطع خونریزی با خود به همراه داشته باشد.

وی افزود : اگر خدای ناکرده این مذاکرات ناکام شود و به بن بست برسد برای مردم افغانستان نتایج منفی گسترده ای به دنبال خواهد داشت. علاوه براین شکست دراین مذاکرات پیروزی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای بار دوم در انتخابات ریاست جمهوری را  نیز تحت الشعاع قرار خواهد داد.

این دیپلمات پیشین افغانستان هشدار داد:  در صورت شکست مذاکرات صلح، توفان تروریسم نه تنها در افغانستان بلکه در کشورهای منطقه و فرا منطقه شدت خواهد یافت. اما برعکس اگر از این مذاکرات نتیجه‌ای مطلوبی حاصل شود، آینده افغانستان درخشان و مردم رنج‌کشیده این سرزمین با آرامش خاطر برای فردایی روشن تر و بهتر امیدوار خواهند شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha