به گزارش ایرنا این حادثه ساعت ۱۷:۱۵ دقیقه شامگاه جمعه در یک مغازه که در طبقه همکف یک مجتمع مسکونی سه طبقه در خیابان توحیدجنوبی قرار داشت، اتفاق افتاد و علاوه بر وارد شدن خسارت به ساختمانهای اطراف، اهالی منطقه را شوکه کرد.
ماموران آتشنشانی پس از اطلاع از وقوع آتشسوزی و انفجار، با چهار خودرو و تجهیزات به محل اعزام شدند و آتش را مهار کردند اما گستردگی آتش و انفجار به حدی بود که با پیکر بیجان یک جوان ٣٠ ساله و تعدادی مصدوم مواجه شدند.
تعداد مصدومان این حادثه یکییکی افزایش یافت و ماموران اورژانس ١٠ نفر از آنان را با آمبولانس به بیمارستان امام حسین(ع) شهرستان اعزام کردند و پنج نفر دیگر از مصدومان هم به تدریج و به صورت شخصی به این مرکز درمانی رهسپار شدند.
روز بعد حادثه و پس از مصاحبه مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهارستان مشخص شد که مصدومیت بیشتر اهالی، ناشی از بریدگی با شیشه و شکستی و کوفتگی در پی پرتاب اجسام سنگین بود.
چه بلایی سر ساختمانها و خودروهای اطراف حادثه آمد؟
رئیس سازمان آتشنشانی نسیمشهر از توابع شهرستان بهارستان میگوید: مجتمع مسکونی سه طبقهای که بالای این مغازه قرار داشت، دچار خسارتهایی چون ترکخوردگی دیوار و شکستگی پنجره و شیشه شده است.
به گفته «ایرج ترکمان» پس از حضور کارشناسان و غیرقابل سکونت بودن این مجتمع، ساکنان آن به خانه اقوام خود رفتند؛ «همچنین نمای ٢٠ ساختمان مسکونی در زوایای چهارگانه محل حادثه و ٢ مغازه مجاور نیز تخریب شده است».
رئیس سازمان آتشنشانی نسیمشهر بیان میکند که ٢٥ خودرو پارک شده در محل حادثه و خودروهای عبوری هم بر اثر پرتاب مصالح ساختمانی خسارت دید.
تاخیر در بررسی علت حادثه به دلیل ازدحام جمعیت
رئیس سازمان آتشنشانی نسیمشهر از توابع شهرستان بهارستان گفت: ازدحام جمعیت در محل حادثه آتشسوزی و انفجار مغازه باطریسازی نسیمشهر در روز گذشته به حدی بود که ماموران این سازمان نتوانستند علت حادثه را بررسی کنند.
«تا جایی که ماموران سازمان آتشنشانی شهرستان بهارستان مجبور شدند ساعت ۶ صبح روز بعد از حادثه و در خلوت برای بررسی علت وقوع آن به محل موردنظر اعزام شوند».
مصدومان روز بعد از حادثه ترخیص شدند
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهارستان در خصوص مصدومان این حادثه میگوید: ١٥ نفر از اهالی که بر اثر انفجار مصدوم و به بیمارستان امام حسین (ع) این شهرستان اعزام شده بودند، روز بعد از حادثه درمان و از بیمارستان ترخیص شدند.
به گفته «دانوش دمیریان» بیشتر آنان بر اثر برخورد خردهشیشه و پارهآجر زخمی یا دچار شکستگی و کوفتگی شده بودند.
«۲ نفر از مصدومان این حادثه زن و ١٣ نفر از آنان مرد بودند و خوشبختانه تلفات جانی این حادثهی به نسبت بزرگ به درگذشت ناگهانی همان جوان ۳۰ ساله در محل حادثه خلاصه شد».
ورود دادستان به موضوع انفجار
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بهارستان هم روز بعد از حادثه به آغاز تحقیقات قضایی در خصوص این حادثه اشاره و تاکید کرد که هنوز کسی احضار یا بازداشت نشده است و تحقیق در این رابطه ادامه دارد.
علت وقوع؛ از مطرح کردن کپسول تا واکنشهای شیمیایی
مسوولان ذیربط در نسیمشهر به دلیل وجود لاشه یک کپسول گاز مایع در محل حادثه ابتدا احتمال دادند که این کپسول عامل انفجار در مغازه باطریسازی بوده و در ادامه «محمد تقیزاده» معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران نیز در محل حاضر شد و بررسی دقیق علت اصلی حادثه خبر داد.
بعدازظهر روز شنبه و یک روز بعد از حادثه، رئیس سازمان آتشنشانی نسیمشهر گزارش نهایی بررسیهای علت حادثه را ارایه کرد و واکنشهای شیمیایی ناشی از مخلوط شدن آب و اسید باطری را عامل به وجود آمدن جرقه و در نهایت انفجار معرفی کرد.
به گفته رئیس سازمان آتشنشانی نسیمشهر یک کپسول گاز مایع نیز در این مغازه وجود داشته که در ابتدا تصور میشد انفجار بر اثر ترکیدن آن اتفاق افتاده اما بر اساس بررسی کارشناسان آتشنشانی این کپسول علت اصلی حادثه نبوده است.
شایعهپراکنان در فضای مجازی بیکار ننشستند
شایعهپراکنان در فضای مجازی هم قبل از مشخص شدن علت حادثه دست به گمانهزنی زدند و بیکار ننشستند؛ آنان که شوکه شدن برخی از اهالی در پی این انفجار را شنیده بودند، بزرگنمایی حادثه را در دستور کار داشتند و هر آنچه به ذهنشان رسید، منتشر کردند تا از یک سو به اضطراب مردم دامن بزنند و از سوی دیگر نیز با زردنویسی، مخاطب جذب کنند.
تا جایی که رئیس سازمان آتشنشانی نسیمشهر نیز واکنش نشان داد و اعلام کرد که موضوع مطرح شده در فضای مجازی مبنی بر وجود ادوات جنگی نظیر خمپاره و نارنجک در این مغازه منتفی است.
خسارت مالی حدود ۴۰۰ میلیون تومان برآورد شد
رئیس سازمان آتشنشانی نسیمشهر شامگاه روز گذشته، شنبه اعلام کرد که براساس برآوردهای صورت گرفته، خسارت مالی ناشی از این انفجار بین ٣٠٠ تا ٤٠٠ میلیون تومان است.
«ترکمان» در پاسخ به این پرسش که چه کسی باید این میزان خسارت را پرداخت کند، بیان کرد: براساس قانون خسارت وارده با توجه به علت حادثه باید از سوی فرد یا شرکت بیمهگر پرداخت شود.
وی تاکید کرد: تاکنون مشخص نشده که این مغازه تحت پوشش بیمه آتشسوزی بوده یا نه و ما حتی نمیدانیم فرد فوت شده که یک جوان ٣٠ ساله بوده، صاحب مغازه بوده است یا شاگرد آن؟
«ترکمان» از فعالان صنوف خواست علاوه بر رعایت نکات ایمنی و توجه به دستورالعملهای سازمان آتشنشانی، درخواست کرد تا بیمه آتشسوزی را جدی بگیرند.
نحوه پرداخت غرامت پس از جلسه فرمانداری مشخص میشود
«سیدمحمد مختاری» فرماندار شهرستان بهارستان نیز میگوید: بر اساس علت اصلی حادثه، یک جلسه با حضور مسئولان ذیربط برگزار میشود تا میزان و نحوه پرداخت هزینه به خسارتدیدگان مشخص شود.
به گزارش ایرنا با افزایش ریسک خطرهای احتمالی در زندگی شهرنشینی، نقش بیمه بیش از پیش مشخص میشود و به خصوص اصناف پرریسک باید بیمه حوادث را جدی بگیرند.
شهرستان بهارستان با ۷۰۰ هزار نفر جمعیت دارای ۶۵ کیلومترمربع مساحت است و در غرب استان تهران قرار دارد.
نظر شما