خودکفایی اهالی روستای محمدآباد سیرجان در تولید برق

کرمان - ایرنا - اهالی روستای محمد آباد تزرج از توابع شهرستان سیرجان با نصب تجهیزات انرژی خورشیدی ضمن خودکفایی در تولید برق، از مزایای اقتصادی و درآمدزایی آن بهره می‌ برند.

استفاده از انرژی خورشیدی و پاک، علاوه برکاهش آلاینگی و سوختهای فسیلی، فرصت بسیار خوبی برای اشتغالزایی و در آمدزایی بویژه برای خانوارها است تا برق مازاد تولیدی خود را به دولت بفروش برسانند و استان کرمان با تابش ۳۰۰ روزه خورشید یکی از نقاط ممتاز بهره مندی از این انرزی پاک و رایگان است.

زیرساختها و برنامه های متنوعی توسط دولت در استان کرمان طی سالهای اخیر در حوزه انرژی خورشیدی ایجاد شده است که دسترسی و استفاده از آن را تسهیل کرده و باعث تشویق مردم در راستای حفظ محیط زیست و افزایش درآمد شده است.

روستای خودکفا در تولید برق

روستای محمد آباد تزرج محمدآباد تزرج از توابع دهستان بلورد و در فاصله پنج کیلومتری شهر سیرجان قرار دارد و در حال حاضر ۲۰ خانوار در این روستا زندگی می کنند که با دارا بودن آب و هوای مناسب از مکان های گردشگری شهرستان سیرجان محسوب می شود.

ساکنان این روستا طی چند سال اخیر در کنار اشتغال به کار دامپروری و کشاورزی، ضمن آشنایی با انرژی خورشیدی، تولید و استفاده انرزی پاک را در زندگی رومزه خود قرار داده اند.

رحمت جهانشاهی یکی از اهالی این روستا با اشاره به بهره گیری از ارنژی خورشیدی گفت: در کنار اشتغال به کشاورزی،  از درآمد فروش برق به دولت با نصب پنل خورشیدی در محوطه خانه‌ام ماهانه بیش از یک میلیون تومان به حسابم واریز می‌شود و راضی هستم.

وی افزود: این طرح که با استقبال همه مردم روستا روبرو شده و برایم درآمدی پایدار در تامین بخشی از هزینه‌های زندگی‌ام شده است.

حسین جهانشاهی پیرمردی از اهالی همین روستا که دامپرور است نیز بیان کرد: راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی علاوه بر کسب درآمد پایدار برای خانوارهای ساکن این روستا، باعث شده تا در روستا بمانم و به شهر نروم.

مجری طرح ایجاد پنل‌های خورشیدی در شهرستان سیرجان عنوان کرد : تاکنون ۱۳۴ نیروگاه خورشیدی در شهرستان سیرجان ایجاد و اجرا شده است که در مجموع ۶ هزار کیلو وات برق را تولید و به مدار برق کشور وارد می‌کنند.

رضا خراسانی با بیان اینکه ۵۰ در صد این پنل‌ها در روستاها قرار دارند افزود: تمامی ساکنان روستای محمدآباد از این طرح استقبال کرده و طرح برای آنها اجرایی شده است و در حال حاضر این روستا ۵۰ کیلو وات ساعت برق را تولید و به شبکه سراسری  می‌رساند.

مدیرعامل شرکت توزیع جنوب برق کرمان نیز با اشاره به ایجاد زیرساخت ها برای استفاده از انرژی خورشیدی گفت: ۳۳ روستا جنوب کرمان در دولت تدبیر و امید از طریق برق خورشیدی برق دار شده اند.

عبدالوحید مهدوی نیا افزود: در حال حاضر یک هزار ۱۷۷ نیروگاه فوتوولتاتیک به ظرفیت ۱۰ مگاوات در حوزه شرکت توزیع برق کرمان در دست استفاده است.

شهرستان سیرجان در فاصله ۱۸۵ کیلومتری غرب مرکز استان قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha