ابوالفضل حجتی پور روز یکشنبه درگفت وگو با ایرنا افزود:رسیدگی به بهداشت و درمان از جمله بخشی از خدمات اصلاحی و تربیتی این سازمان به شمار میرود و در موضوع کرونا تاکنون موفق عمل شده است.
وی بیان کرد: با حمایت قضایی و مرخصیهایی که در این مدت به زندانیان داده شد و کنترل بهداشتی صورت گرفته در زندانها باعث شده که کرونا در زندانها کنترل شود و حضور هفتگی رئیس سازمان زندانها به اتفاق معاونان خود در زندانها گواهی بر این مدعاست.
حجتی پورافزود: تا زمان ریشه کنی ویروس کووید ۱۹ سیاستها و سختگیریهای بهداشتی در راستای سلامت زندانیان همچنان با شدت ادامه دارد.
وی در خصوص توسعه چتر حمایتی از خانوادههای زندانیان گفت: حمایت ازخانواده زندانیان از ابتدای تشکیل سازمان زندانها همواره وجود داشته اما امسال تلاش میشود دامنه این حمایتها با کمک کمیته امداد و سازمان برنامه و بودجه گسترش یابد.
حجتی پور اضافه کرد: توسعه خدمات حمایتی از خانواده زندانیان با هدف کاهش آسیبهای اجتماعی مطرح شده و در زمان حاضر سیاستها و برنامههای این طرح در مرحله کارشناسی قرار دارد.
۳۰ درصد زندانیان زیر پوشش مهارتهای فنی و حرفهای قرار دارند
وی یادآورشد: مهارت آموزی زندانیان با هدف ایجاد کسب و کار از جمله سیاستهای سازمان زندانهاست و در همین راستا تاکنون حدود ۳۰ درصد از زندانیان کشور زیر پوشش فراگیری این مهارتها قرار دارند.
حجتی پور گفت: براساس توافق صورت گرفته با سازمان آموزش فنی و حرفهای، ارائه آموزشهای مهارتی بعنوان یکی از برنامههای اصلی حوزه اصلاح و تربیت به شمار میرود.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان زندانها گفت: هرچند در زمان حاضر در راستای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا ارائه این آموزشها به تعویق افتاده اما با فروکش کردن این ویروس با تعریف برنامههای جدید در حوزه حرفه آموزی اقدام میشود.
وی ادامه داد: ارائه مهارتهای فنی و حرفهای در زندانها باعث شده تا ۲۰ درصد از محکومان مشغول به کار هستند.
کاهش جمعیت کیفری مهمترین دستاورد سازمان زندانها
حجتی پور گفت: در حوزه کاهش مجازاتها قوه قضائیه با تصویب کاهش مجازت حبس و ابلاغ به سازمان زندانها و با پای کار آمدن قوه مجریه منجر به کنترل مجموعه کیفری در کشور شد.
وی تاکید کرد: سیاست کاهش جمعیت کیفری مورد تائید مسئولان قوه قضائیه، مسئولان اجرایی و مجموعه دست اندرکار زندانهاست و همچنان ادامه دارد.
سرپرست معاونت توسعه و مدیریت منابع سازمان زندان های کشورگفت: با اجرای برنامههای آموزشی، تربیتی و اصلاحی درزندانها نرخ تکرار جرم و بازگشت دوباره به زندانها به میزان ۲ درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: دادگستری و سایر واحدهای قوه قضائیه بیشترین ارتباط و تعامل را با زندانها دارند چون سرنوشت محکومان وظیفه هر دو حوزه است.
حجتی پور گفت: هر قانونی نیاز به ضمانت اجرایی دارد و این ضمانت اجرایی است که قانون را مستحکم می کند و بالاترین و مهمترین ضمانت اجرایی قوانین و مقررات یک جامعه متمدن، ضمانت کیفری است، که امروز حبس و زندان به عنوان یک ضمانت کیفری شناخته شده درهمه مکاتب حقوقی دنیا تعریف شده است.
حجتی پور افزود: اجرای مجازات حبس با هدف و بهانه انتقام نیست، بلکه تحقق اصلاح، تربیت، کمال آفرینی، بازدارندگی، پیشگیری و فساد زدایی است.
وی یادآور شد: هرچند برخیها معتقدند با توجه به آسیبهای اجتماعی و لطمهای که به فرد و ضرر اقتصادی که به جامعه وارد میشود بالاست و با زندان به اصلاح و تربیت نمیرسیم اما واقعیت این است که انسان قابل اصلاح است.
نظر شما