۲۳ شهریور ۱۳۹۹، ۲۱:۴۹
کد خبر: 84037788
T T
۵ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

آیت الله بیات زنجانی ارتحال آیت الله صانعی را تسلیت گفت

قم - ایرنا - آیت الله اسدالله بیات زنجانی از مراجع تقلید با صدور پیامی ارتحال آیت الله یوسف صانعی را تسلیت گفت.

به گزارش یکشنبه شب ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی آیت الله بیات، وی در این پیام آورده است: از شنیدن خبر رحلت عالم ربانی و فقیه مجاهد حضرت آیت الله العظمی حاج شیخ یوسف صانعی قدس الله نفسه الزکیه اندوهگین و متأثرم.

پیام ادامه یافته است: مجاهدت‌های ایشان در تحقق و پیروزی انقلاب اسلامی و تلاش‌های علمی و فقهی ایشان هیچ یک انکار شدنی نیست.

پیام حاکی است: این مرجع عالیقدر سهم بزرگی در احیای تراث، نگاه روزآمد به فقه شیعی و توجه به مستحدثات در حیات دینی مسلمانان معاصر داشته است و مجاهدت‌های علمی خالصانه و متهورانۀ ایشان برای به دست دادن تقریرهای کارآمد و روزآمد از میراث گرانقدر فقه شیعه هیچگاه از اذهان آزاداندیشان فراموش نمی‌شود.

پیام می افزاید: نه فقط آثار و آراء فقهی بر جای مانده از ایشان بلکه مشی اجتهادی و مسئولانۀ ایشان، محرّکی شایسته برای نسل‌های بعدی حوزه‌های علمیه و مرجعیت شیعی در پاسخگویی به نیازهای جدید جامعه مسلمین است به نحوی که نه تنها همفکران بلکه منتقدان درون جامعۀ دینی را هم به تکاپوی فکری برای این کارآمدی و روزآمدی در فقه شیعه واداشته است.

در این پیام تصریح شده است: اینجانب این ضایعه و این فقدان بی جبران را به فرزندان خصوصا جناب حجه الاسلام و المسلمین شیخ سعید صانعی و بیت معزز آن مرحوم، علمای اعلام و حوزه‌های علمیه تسلیت عرض می‌کنم.

در پایان آمده است: از خداوند رحمان مسئلت دارم که بر آثار و برکاتِ تلاش‌ها و مجاهدت‌های ایشان بیفزاید و درجات عالی ایشان را متعالی بگرداند.

مرحوم آیت الله یوسف صانعی از مراجع تقلید در سال ۱۳۱۶ هجری شمسی در خانواده روحانی در روستای نیک آباد اصفهان متولد شد و در سال ۱۳۲۵ وارد حوزه علمیه اصفهان شد و در سال ۱۳۳۰ برای ادامه تحصیل رهسپار قم شد.

وی علاوه بر سال ها تلمّذ در حوزه درس حضرت امام راحل، از محضر اساتید بزرگی چون آیت‌الله بروجردی، آیت‌الله محقق داماد و آیت‌الله اراکی نیز بهره برده و از سال ۱۳۵۴، رسما تدریس خارج فقه را با کتاب زکات در مدرسه حقانی (شهیدین) شروع نمود که تقریرات آن درس به قلم دو تن از شاگردانشان، موجود است.

اغلب مبارزات سیاسی و فعالیت‌های انقلابی آیت‌الله صانعی در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، تلاش در ابعاد فرهنگی و تبلیغاتی بوده است. این تلاش‌های ظلم ستیزانه، از طریق تبلیغ، سخنرانی، حضور در تظاهرات و راهپیمایی‌ها و صدور اعلامیه و بیانیه‌های سیاسی انجام می‌گرفت.

آیت‌الله صانعی، در طول سالیان متمادی، علاوه بر فعالیت‌های متفاوت دیگر، اهتمام زیادی به تدریس در حوزه علمیه داشتند، به‌طوری‌که هم‌زمان با یک دوره ۱۸ ساله تبلیغ که هر هفته از قم به تهران مسافرت می‌کرد، روزانه، سه جلسه تدریس در قم داشت.

آشنایی آیت‌الله صانعی با مبانی اصولی و فقهی حضرت امام خمینی(ره) و اِشراف کامل بر آن‌ها به دلیل سالها تلمّذ و تمحّض در محضر آن بزرگوار، ویژگی خاصی به درس خارج ایشان در حوزه داده بود عضویت در شورای نگهبان ازسوی امام راحل ، نماینده حضرت امام خمینی(قدس سره) در شورای عالی بازسازی مناطق جنگی،عضویت دراولین دوره مجلس خبرگان رهبری به عنوان نماینده منتخب تهران از سمت های آن مرحوم بوده است.

آیت‌الله یوسف صانعی که دچار بیماری سیروز کبدی و نارسایی کلیوی بود روز پنج شنبه شب هفته گذشته به دلیل شکستگی لگن و مچ دست در بیمارستان فرقانی قم بستری‌شده بود، شنبه (۲۲ شهریورماه) در سن ۸۳ سالگی در حین دیالیز درگذشت./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha