« رحیم حسیننسب» روز دوشنبه حاشیه بازدید از مرکز نوآوری دانشگاه اراک در در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به اینکه طراحی و ساخت هواپیما محدود به یک مکان و دانشگاه خاص نیست ساخت هواپیماهای کوچک تا ۹ هزار کیلوگرم از سوی دانشگاههای مختلف کشور با محوریت دانشگاه اراک انجام میشود.
وی ادامه داد: اکنون ساخت قطعات هواپیما در کشور به صورت پراکنده و بدون نظارت دانشگاه در کارگاههای مختلف در حال انجام است که با واگذاری طراحی و ساخت این هواپیماها به استان مرکزی و نگاه تئوری و علمی به این مهم، ار این پس ساخت این قطعات با انسجام و نظارت دانشگاه اراک انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: طراحی و ساخت هواپیما در استان مرکزی با حمایت دولت از بخش خصوصی از جمله واگذاری محیط فرودگاهی برای انجام آزمایشات پرواز انجام میشود.
حسیننسب گفت: ساخت قطعات هواپیما با واگذاری ساخت هواپیماهای ۹ هزار کیلوگرم به استان مرکزی با نظارت دانشگاه و صنعت هوانوردی انجام شده و با ایجاد شتاب دهنده در دانشگاه اراک و قرار گرفتن سازنده و خریدار در کنار یکدیگر پس از انجام تست و دریافت مجوز نهایی، زمینه فروش تضمینی قطعات برای سازنده فراهم میشود.
وی ادامه داد: با ایجاد شتابدهنده در دانشگاه اراک چرخه تولید، فروش و مصرف در صنعت هوایی کشور کامل شده و این مهم تضمین فروش و درآمد اقتصادی را برای سازنده به همراه دارد.
مدیرفرودگاه اراک خاطرنشان کرد: کاهش فشار تحریمها به صنعت هوایی کشور، ایجاد انسجام در ساخت قطعات هواپیما و نظارت دانشگاه و صنعت هوانوردی کشور بر ساخت این قطعات از جمله مزایای واگذاری طراحی و ساخت هواپیماهای ۹ هزار کیلوگرم به استان مرکزی است.
عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک و از موسسین مرکز نوآوری مبین دانشگاه اراک نیز گفت: تمرکز فعالیتهای هوانوردی استان مرکزی در این مرکز و طراحی هواپیما و پرندهها به صورت تخصصی از جمله اهداف ایجاد این مرکز بودهاست.
«مجتبی ذوالفقاری» افزود: ایجاد نشاط و امید در حوزه کارآفرینی، طراحی، تکنولوژی و تجاریسازی فناوریها از دیگر اهداف و ویژگیهای ایجاد مرکز نوآوری مبین در دانشگاه اراک است.
وی ادامه داد: شناسایی دانش آموزان نخبه در مدارس استان مرکزی و هدایت هدفمند آنان در شاخههای مختلف هوانوردی، فناوریهای نوین، آب، برق و الکترونیک، صنایع و تجهیزات پیشرفته و کشاورزی و حمایت این افراد تا دوره کارشناسی ارشد و تربیت نیروهای متخصص از دیگر اهداف ایجاد این مرکز است.
دانشگاه اراک با ۱۱۵ رشته تحصیلی دارای ۲۲۵ عضو هیات علمی است.
تطویل باند فرودگاه اراک از سه هزارمتر به سه هزار و ۷۰۰ متر، اجرای استریپهای دوطرف باند فرودگاه، هرکدام به عرض ۷۵ متر و طول سه هزار و ۷۰۰ متر و همچنین اجرای حدود هفت هزار و ۶۰۰ متر لایتینگ( روشنایی) باند با صرف اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال در دولت تدبیر و امید محقق شده است.
نظر شما