۲۴ شهریور ۱۳۹۹، ۱۷:۱۳
کد خبر: 84038781
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

«ابتکار» به کمک توسعه کارآفرینی در محلات پایتخت آمد

۲۴ شهریور ۱۳۹۹، ۱۷:۱۳
کد خبر: 84038781
«ابتکار» به کمک توسعه کارآفرینی در محلات پایتخت آمد

تهران - ایرنا- آیین افتتاحیه نخستین دوره آموزش و ارتقای توانمندی های برنامه ریزی و تسهیلگری برای توانمندسازی توسعه کارآفرینی و کسب و کار اجتماعی که از آن به «ابتکار» یاد می شود، در تهران روز دوشنبه برگزار شد.

به گزارش ایرنا؛ نخستین دوره آموزش و ارتقای توانمندی های برنامه ریزی و تسهیلگری برای توانمندسازی توسعه کارآفرینی و کسب و کار اجتماعی که از آن به «ابتکار» یاد می شود با حضور کارشناسان حوزه بانوان و حوزه اجتماعی شهرداری تهران و نمایندگان دفاتر نوسازی شهر تهران در مناطق شهرداری، در محل ساختمان معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۸ تهران برگزار شد.

معاون وزیر کار و امور اجتماعی در این نشست‌ اظهار داشت: طرح بازآفرینی در شهرداری تهران الگوی مناسب وموفقی بود که می‌تواند در دولت نیز مورد استفاده قرار گیرد تا بتواند در مناطق و محلات طرح های مشابهی را اجرا کند.

«سید علی محمد موسوی» گفت: در شهرداری وابستگی دولتی کمتر است و اصلاح نظام حکمرانی بیشتر است و این محاسبه موجب می شود که برنامه ها سرعت عمل و انعطاف پذیری بیشتری داشته باشد.

وی گفت: آماده این که از لحاظ فنی و مالی تا جایی که می توانیم برای کارآفرینی در مناطق و محلات کمک کنیم.

خوش فکری عامل موفقیت در برنامه ها 
«مهناز استقامتی» شهردار منطقه ۸ تهران، نیز انسجام در اهداف و برنامه ریزی برای بالاترین هدف انسانی را نکته مثبتی ارزیابی کرد و گفت: تفکرات سیستمی، اقدامات انسانی و موضوعاتی که منابع انسانی را به سمتی ببرند که در خلاقیت و کارآفرینی تاثیر بگذارند از اهمیت برخوردار است.

وی افزود: در منطقه هشت شهرداری تهران، ۴۲۵ هزار نفر سکونت دارند و هشتمین منطقه تهران از نظر جمعیت هستیم.

وی با اشاره به اقدامات منطقه در دوران کرونا اظهار داشت:  شهرداری منطقه با مجوز وزارت بهداشت در تولید ماسک با کمک خانواده های که بیکار شده بودند و زنان سرپرست خانوار توانست موفق عمل کند.

استقامتی ادامه داد: در حال حاضر بانک اطلاعاتی افرادی که نیازمند هستند و بیکار شده اند،  
تهیه شده است.

وی ادامه داد:  به افراد این بانک اطلاعاتی آموزش مجازی داده شده تا زنان سرپرست خانوار بتوانند معیشت خود را انجام دهند.

استقامتی خوش فکری را عامل موفقیت در برنامه ها دانست و گفت: ایده ها در اثر خوش فکری و با کمک و تلاش همگانی به نتیجه مثبت می رسند.

وی با بیان اینکه هفتصد نیرو در شهرداری منطقه هشت امروز سربلند هستند، ابراز امیدواری کرد: ایده های مثبت موجب رونق زندگی شهروندان شود.

رییس سازمان مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران نیز در این آیین با اشاره به ضرورت اشتغال پایدار بر تغییر سیاست های این حوزه تاکید کرد.
«سیدمالک حسینی» گفت: هزاران مجموعه در کشور هستند که با مشکلات اقتصادی روبرو شده اند که این نشان می‌دهد، سیاست ها باید در ایران تغییر کنند.

وی با تاکید بر اینکه ما متولی تغییر سیاست ها نیستیم، اظهار داشت: در شهرداری باید نقش تسهیل گری خود را ایفا کنیم.

حسینی افزود: در غالب کارگاه‌های کوچک و مشاغل خانگی تلاش داریم تا برای افراد بیشتری شغل ایجاد کنیم.

وی دوره جاری را یکی از ماندگارترین دوره های در حوزه اجتماعی شهرداری تهران عنوان کرد.

حسینی در ادامه اظهلر داشت:  در انتهای این دوره انتظار داریم که همه به رهبران توسعه و تسهیل، کسب و کار محله محور در تهران تبدیل شوند.

وی افزود: این دوره در دو سطح پیشرفته است و باید نقش راهبری و پیشگام بودن را در محله برای توسعه کسب و کار ایفا کنند.

مالک حسینی با بیان اینکه کرونا تعداد زیادی را بیکار کرد و تحریم ها بنیان های اقتصاد را ضربه می زند، بر تامین معاش پایدار برای خانواده ها تأکید کرد.

وی در ادامه سخنان خود از آموزش پانصد خانواده کودکان کار با رویکرد دستیابی به معاش پایدار خبر داد و افزود: این چرخه کاملی است که می‌تواند موردی باشد برای دوره عملیاتی.

وی با تاکید بر ضرورت آموزش و داشتن شغل برای جلوگیری از آسیب ها گفت: برای نگهداری معتاد متجاهر بین ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان روزانه هزینه مستقیم انجام می شود.

وی ادامه داد: همچنین برای اینکه بتوانیم افراد را از  گرمخانه ها خارج و به آغوش خانواده برگردانیم باید بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان هزینه کنیم.

وی تاکید کرد: اقدامات در حوزه کارآفرینی و داشتن شغل پایدار می تواند از آسیب ها جلوگیری کند و هزینه ها را کاهش دهد.

توجه به محله محوری
«ابراهیم شیرزاد» رییس دبیرخانه ستاد راهبری مرکزی ساماندهی مشارکت های اجتماعی در محلات (مدیریت محله) شهرداری تهران اظهار داشت: از بدو مسئولیت با یک چالش روبرو بودیم که پاسخ آن می تواند بر سیاست گذاری تاثیر گذار باشد و آن مباحث کارآفرینی است.

وی با بیان اینکه در سیاست گذاری ها باید هویت محله ای وحس تعلق  محله ای را افزایش دهیم، گفت: سیاست کارآفرینی باید سراغ رسته هایی برود که پیوند با محله دارد و فعالیت متناسب با سیستم اقتصادی و اجتماعی آن کالبدی است.


وی با اشاره به موضوع حق بر شهر اظهار داشت: با یک شهر چند فرهنگی، چند قومی و چند هویتی و با شهری که شهروندان مهاجرت کرده اند روبرو هستیم  که ناشناخته بودن یکی از جاذبه های آن است.

شیرزاد افزود: فرد از یک فشار و کنترل اجتماعی پیچیده شهر خود، فرار کردن و آمده خود را در جمعیت بزرگ تهران گم کرده و علاقه ندارد که تعاملات اجتماعی داشته باشد و با همسایگان در رفت و آمد باشد.

وی افزود: در این شهر بیش از رفت و آمد خانوادگی، رفت و آمد دوستانه شکل گرفته است و ساختار این نظام اجتماعی جدید مختصات متفاوتی داد با نظامی که فرد از آن بیرون آمده است.

وی با بیان اینکه در این محیط اجتماعی تعریف مشارکت، ساز و کار متفاوتی پیدا می کند، گفت: در این محیط باید تمرکز بر روی حق شهروندی و تکلیف شهروندی باشد.

شیرزاد تاکید کرد: اگر قرار باشد در امر کارآفرینی ایده ای وجود داشته باشد، لزوما سیاست گذاری نیازمند توجه به کالبد نیست و شهرداری بیشتر به نهاد تسهیل گر تبدیل می شود.  

وی عنوان کرد: در کارآفرینی باید به استاندارد ها و جوانب حقوقی توجه داشته باشیم و از مسایل حقوقی نباید غافل شد.

وی، توجه به اسناد توسعه محلی، هم افزایی و پرهیز از موازی کاری را از نکات مهم در حوزه کارآفرینی عنوان کرد.


«کاوه حاجی علی‌اکبری» مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران نیز در این آیین با تاکید بر محله و کارآفرینی در مقیاس محله ای گفت: در گذشته مجموعه ای از ویژگی مشترک که امکان تعامل بوده، محله را شکل می داد و محله مفهوم اجتماعی می داد اما در دوران معاصر شکافی در مدرنیته ایجاد شد و مفهوم سنتی آن را تغییر داد و افراد به موجوداتی تبدیل می شوند که ارتباط آنها کمتر می شود.

وی با بیان اینکه محله عنصری است که ارتباط را با گذشته برقرار می کند و موجب خاطره جمعی‌می شود، گفت: محله میتواند محلی باشد که انسان ها در آن با هم مشارکت کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه فقر در دوران معاصر شهری شده و مجموعه ای از محلات شکل گرفته که مکان تمرکز فقر هستند، افزود: مهارت پایین عدم برخورداری از تامین اجتماعی مناسب فقر را ایجاد میکند و فقر عامل ریشه ای مشکلات بعدی است که در محلات شکل می گیرد.

حاجی علی اکبری تاکید کرد: سیاست ها باید به درمان بپردازد و مفهوم تسهیل گری در این چارچوب شکل می گیرد.

به گفته وی، در سال‌های اخیر در سازمان نوسازی همین سیاست  پیگیری شد؛ سیاست نوسازی اجتماعی است و نمی تواند بدون نادیده گرفتن سیاست گذاری اجتماعی، برنامه ریزی کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha