علیاصغر همت روز چهارشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: بر اساس آمار تعداد گوسفند داشتی استان ۲۵۵ هزار راس، بره پرواری ۲۳۵ هزار راس، بز داشتی ۶۲هزار راس و بزغاله پرواری ۴۲ هزار راس است.
گفتنی است در روش پرورش داشتی دام برای تکثیر بیشتر نگهداری میشود و در روش پرواری هدف پرورش دام بهمنظور تولید گوشت قرمز بهعنوان محصول نهایی است.
وی بیان کرد: دامداران استان قم در تولید انواع محصولات دامی بهخصوص گوشت قرمز عملکرد مطلوبی دارند و علاوه بر تامین نیاز استان محصولات تولیدی خود را به سایر مناطق کشور نیز صادر میکنند.
وی ادامه داد: پرورش دام سبک به دو روش سنتی و صنعتی در همه بخشهای قم جریان دارد و یکی از مهمترین راههای کسب درآمد روستائیان استان است.
همت گفت: تامین علوفه مهمترین عامل برای توسعه صنعت دامپروری است و به همین دلیل سازمان جهاد کشاورزی قم بر اساس راهبرد تغییر الگوی کشت، افزایش سطح زیرکشت گیاهان علوفهای را در زمینهای کشاورزی استان دنبال میکند.
وی بیان کرد: با همکاری بهرهبرداران و حمایت از ایشان، ساختار دامداریهای استان برای افزایش توان تولید محصولات دامی بر اساس استانداردهای تعیینشده اصلاح میشود که این موضوع نقش مهمی در تحقق اهداف سازمان جهاد کشاورزی قم در سال جهش تولید خواهد داشت.
هماکنون از مجموع بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار قمی در حوزه کشاورزی، یک هزار و ۱۰۰ تن بانوان هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
نظر شما