حسین اسفندیاری روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: یکی از مسائل مهم در اشتغالزایی روستایی، تنوع و بازدهی پایین طرحهای تولیدی در این مناطق است.
وی اضافه کرد: در همین راستا طرح «صنایع روستادوست» از سوی کمیته امداد کشور و با هدف شناسایی فرصتهای جدید و نوآورانه اشتغال در مناطق روستایی بهمنظور تقویت بهرهوری در تولید و توسعه اشتغال در مناطق روستایی و محروم و نیز حمایت از مخترعین، صاحبان ایدههای صنعتی نوآورانه، شرکتهای دانشبنیان و سایر فعالان این عرصه اجرایی میشود.
وی ادامه داد: در این راستا از کارآفرینان، مخترعان، صنعتگران و شرکتهای دانشبنیان و دانشجویان که ایدههای قابلاجرا در روستا دارند، حمایت میشود که این طرحها باید برای تولید در روستا مقرونبهصرفه، نوآورانه و دارای فناوری ساده و قابل پشتیبانی در روستاها باشد.
به گفته اسفندیاری، به سه طرح برتر هدیه نقدی اهدا میشود و اگر فرد بهشخصه بخواهد ایده را اجرایی کند، تسهیلات ارزانقیمت در اختیار وی قرار می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: هرچه تعداد ایدههای بیشتری از استان قم ارسال شود، سبب جذب منابع بیشتری برای رشد و توسعه استان خواهد شد.
وی گفت: فراخوان شرکت در این طرح در سطح کشور به تمام نهادها از جمله استانداریها، فرمانداریها، بخشداریها، شوراها و دهیاری اعلام و همچنین به دانشگاهها ابلاغشده است و علاقهمندان تا ۲۵ مهرماه فرصت دارند ایدههای خود را در سامانه کمیته امداد به نشانی www.emdad.ir ارسال نمایند.
رییس اداره راهبری شغلی کمیته امداد امام خمینی(ره) قم افزود: تاکنون بیش از ۱۶ طرح از قم در سامانه کمیته امداد ثبتشده است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه مشکل آب در روستاهای استان وجود دارد، ایدههایی که نیازی به مصرف آب نداشته باشد، قابلیت اجرایی بیشتری در روستاها دارد و باعث ماندگاری سکنه و مهاجرت معکوس از شهر به روستا خواهد شد.
طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، استان قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی قم بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی میکنند.
نظر شما